Reisaanbod
Informatie Noorwegen

Noorwegen

Noorwegen is een land van rust en ruimte. Een land waar NATUUR met hoofdletters wordt geschreven. De natuur is groots en het landschap is ongekend voor Europese begrippen. Lees meer

2 goedkope busreizen & busvakanties in Noorwegen

Met de bus naar Noorwegen is een comfortabele manier om veel van Noorwegen te zien. Geniet van de prachtige natuur, de rust en ruimte die zo kenmerkend is voor Noorwegen. 

4 rondreizen in Noorwegen

Geniet van de fantastische natuur, de Noorse fjorden pittoreske vissersplaatsen en prachtige steden tijdens een rondreis door Noorwegen. Wacht niet langer en boek nu uw rondreis! 

2 autovakanties in Noorwegen

Wilt u met de auto op vakantie naar Noorwegen? Bekijk dan ons aanbod aan autovakanties naar dit prachtige land. Boek bijvoorbeeld een autorondreis Noorwegen.  

2 bijzondere en leuke reizen in Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land. En daardoor uitermate geschikt voor een prachtige en bijzondere reis. Bent u op zoek naar een bijzondere Noorwegen reis? Bekijk het aanbod en boek! 

Vakantie Noorwegen

Aan de kust van Noorwegen vindt u prachtige fjorden, diepe inhammen en steile rotsen. Tijdens een busreis of autovakantie langs de kust van Noorwegen kunt u dan ook genieten van prachtige panorama’s. Dat geldt overigens ook voor het binnenland. Voor wie op zoek is naar een goedkope Noorwegen vakantie, bieden wij een aantal prachtige rondreizen Noorwegen, die u langs de mooiste plekjes van dit fascinerende land en voeren. De rondreizen naar Noorwegen zijn zo samengesteld dat u kunt genieten van zowel natuur als cultuur. Boek een busreis Noorwegen, busreis Noordkaap of autovakantie en ontdek dit fascinerende land!

Grensdocumenten

Voor Noorwegen heeft u een geldig Nederlands paspoort of een geldige Europese identiteitskaart nodig.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Noorwegen.

Autozaken

Het wegennet in Noorwegen is in een goede staat. Alle rode en gele wegen op de ANWB routekaarten zijn goed te berijden met normale personenauto's. Houdt u er wel rekening mee dat LPG beperkt verkrijgbaar is en wanneer LPG verkrijgbaar is de prijs hoog ligt. Rijdt u op LPG, raadpleegt u dan de LPG-gids die verkrijgbaar is bij de ANWB.

Pech onderweg
Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Uw auto moet verplicht verzekerd zijn wanneer u in Noorwegen rijdt. Wij adviseren u ook om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto. Mocht u onverhoopt met pech komen te staan, dan is het goed om te weten dat u een beroep kunt doen op het landelijk nummer voor politie, ambulance en brandweer. Dit is – net als in Nederland - 112.

Tolwegen in Noorwegen
Op een aantal hoofdwegen in Noorwegen wordt tol geheven. Veel stations hebben een automatische heffing. Teneinde de tol te voldoen, dient u zich uiterlijk drie dagen na het passeren van het eerste tolpoortje te registreren op de website van CS Autopass. Voor de registratie heeft u een creditcard nodig, die nog minimaal 3 maanden geldig is. Meer informatie hierover ontvangt u bij de bevestiging van uw reis. U kunt uw kenteken eventueel ook al voor vertrek via deze website registreren. Dit kan uiterlijk 14 dagen voor het passeren van het eerste tolstation. Komende vanuit Göteborg, zult u doorgaans op de eerste dag in Noorwegen al te maken krijgen met de tolwegen. Heeft u uw auto niet geregistreerd en is er ter plaatse geen mogelijkheid om contant te betalen, dan krijgt u automatisch de rekening thuisgestuurd. Houdt u er echter rekening mee, dat dit extra kosten kan opleveren.

Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.