Menu
Aardenburg is een sfeervol stadje in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, de regio met het mooiste kustgebied van Nederland en vlakbij bekende Vlaamse steden als Brugge en Gent. Lees meer
 • Reisaanbod
 • Lees meer over Aardenburg
3, 4, 5 of 6 dagen All inclusive Zeeuws-Vlaanderen - Aardenburg - Hotel de Elderschans
 • Genieten in Zeeland
 • Nabij de kust en mooie stranden
 • Bezoek Brugge, Gent, Knokke en Cadzand
 • Alle drankjes tussen 11.00 en 22.00 uur inclusief
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
3, 4, 5, 6 dagen
All-Inclusive
109
Bekijk

Aardenburg

Aardenburg is een sfeervol stadje in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, de regio met het mooiste kustgebied van Nederland! De kilometers langen stranden en het prachtige duingebied hebben een grote aantrekkingskracht op iedereen die van zon, zee en strand houdt. Maar ook voor iedereen die graag actief bezig wil zijn. U kunt er eindeloos wandelen en fietsen of op zoek gaan naar de mooiste schepen en zelfs haaientanden.

Eén van de mooiste natuurgebieden om te wandelen en te fietsen is ’t Zwin, dat loopt van Cadzand tot voorbij de grens met België. Vanuit het bezoekerscentrum zijn er diverse rondleidingen met een gids, maar u kunt ook op eigen gelegenheid genieten van al het moois dat ’t Zwin u te bieden heeft. Populair is onder meer de Zwin-fietsroute, die ook langs de “Verdronken Zwarte Polder” gaat.

Andere leuke fietsroutes zijn onder meer:
 • de Smokkelroute, die loopt langs de grensstreek met België en u mee terug neemt naar de historie van het smokkelen in de jaren ’40 en ’50.
 • de route “Bourgondisch genieten”, die u kennis laat maken met de verschillende smaken van Zeeuw-Vlaanderen.

 • Wie graag bourgondisch wil genieten, moet zeker ook richting Sluis gaan. Daar vindt u La Trinité, één van de restaurants in Nederland die voorzien is van een Michelin-ster. Sluis is een hele levendige en gezellige plaats, waar de winkels zeven dagen per week geopend zijn. Al wandelend door het centrum kunt u ook genieten van tal van prachtige en karakteristieke panden. Neem zeker een kijkje bij het stadhuis en bij de middeleeuwse wachttoren, de enige belfort in Nederland! Vanuit de toren heeft u overigens een mooi uitzicht over de omgeving.

  Gaat u met kinderen richting Zeeuw-Vlaanderen? Dan is het leuk om te weten dat vlakbij Sluis een groot overdekt recreatiecentrum is: Toversluis. Bowlen, laser-gamen, indoor speelparadijs… De kinderen zullen zich er urenlang vermaken! Dat geldt ook voor een bezoek aan de struisvogelboerderij aan de Hogeweg in Sluis. Hier lopen meer dan 125 struisvogels en kunt u zien hoe struisvogelkuikentjes grootgebracht worden. Er is ook een tearoom, waar u niet alleen kunt genieten van een mooi uitzicht over de weilanden, maar ook kunt genieten van diverse aparte lekkernijen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een plakje struisvogelcake…?

  Nog meer speelplezier is er bij speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet, waar de stallen zijn omgebouwd tot een grote kinderspeelhal en de hooizolder getransformeerd is tot een echte techniekzolder, waar kinderen urenlang kunnen knutselen. Buiten wordt ouderwets verstoppertje gespeeld in de oude perenboomgaard of testen de jongste vakantiegangers hun kunsten op de weg terwijl ze met een skelter over het terrein crossen. Gaat u op woensdag of zaterdag naar Nieuwvliet, ga dan ’s middags ook langs bij de molen!

  Fietsen, wandelen, zon, zee, strand en plezier voor jong en oud betekent ook dat er in Zeeuws-Vlaanderen activiteiten zijn voor diegene die van een vleugje cultuur houden in de vakantie. Aadenburg zelf is een leuk historisch stadje, waar in het archeologisch museum tal van schatten uit het rijke verleden van de regio te vinden zijn. Maak een wandeling door het oude centrum en bewonder onder meer de 1000-jaar oude St. Baafskerk en de prachtige middeleeuwse gevels.

  Wanneer u in de auto stapt, is het vanaf Aadenburg slechts 3 km naar de Belgische grens. Vlaamse steden zoals het mooie Brugge en gezellige Gent liggen dan ook vlakbij en zijn zeker een bezoek waard. Of ga richting Terneuzen, waar u in het hart van de oude binnenstad het museum “Schooltijd” vindt. De nostalgie komt bijna als vanzelf in u naar boven bij het zien van de oude letterdozen, leesplankjes, oude geschiedenisplaten en nog veel meer. In Terneuzen vindt u overigens ook Snow Base voor iedereen die graag actief bezig wil zijn en ook van wintersport houdt. U kunt er skiën, snowboarden of met een tube de helling afglijden. Leuk voor jong en oud! Neem ook een kijkje bij het sluizencomplex, waar u zich voor even heel nietig voelt wanneer de enorme zeeschepen hier voorbij komen. Voor wie geïnteresseerd is, worden er speciale rondleidingen en havenrondvaarten georganiseerd!

  Het mag inmiddels duidelijk zijn, dat de regio Zeeuw-Vlaanderen enorm veel te bieden heeft. Veel mensen komen hier regelmatig terug om te genieten van het prachtige polderlandschap, de gezellige badplaatsen en de vele leuke en gezellige plaatsen. Het gaat dan ook te ver om alle bezienswaardigheden hier voor u op een rij te zetten. Wij raden u aan om ter plaatse langs te aan bij één van de informatiecentra en dan ook te kijken wat er aan speciale evenementen en activiteiten is tijdens uw verblijf. Ongetwijfeld wordt het dan nog moeilijk om te kiezen wat u allemaal wilt gaan doen…! Wij wensen u in ieder geval alvast veel plezier.