Menu
Ontdek het Brabants natuurerfgoed in het Nationaal Park De Groote Peel, één van de meest vogelrijke natuurgebieden in West-Europa. U vindt er veel mooie wandel- en fietsroutes. Echt een aanrader voor natuurliefhebbers. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Brabantse Peel
5 dagen Kerstarrangement Brabantse Peel
  • Gezellig, luxe en landelijk gelegen 4-sterrenhotel
  • Inclusief 5-gangen kerstdiner op 25 dec. en feestelijk kerstbuffet op 26 dec.
  • Ontdek de prachtige natuur van de Groote Peel en Strabechtse Heide
  • Steden als Eindhoven, Helmond, Venlo en Roermond liggen op circa 30 minuten rijden
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
5 dagen
Halfpension
299
Bekijk

Brabantse Peel

Ontdek het Brabants Natuurerfgoed in het Nationaal Park De Groote Peel. Vele honderden jaren hebben mensen aan de rad van De Peel turf gestoken, waardoor vandaag de dag een uniek moeraslandschap is ontstaan met heide, bossen en her en der grote waterplassen en meertjes. De unieke en waterrijke natuur is geliefd bij tal van vogels. Het Nationaal Park De Groote Peel is hierdoor uitgegroeid tot één van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa; een prachtig natuurgebied dat uitnodigt om te voet of op de fiets te ontdekken. Natuurliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken! Het natuurgebied ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Bij het bezoekerscentrum zijn meerdere wandelingen verkrijgbaar via gemarkeerde wandelroutes. Regelmatig zijn er ook wandelingen onder leiding van deskundige gidsen. Vindt u het leuk om met een gids het natuurgebied te ontdekken, informeert u dan ter plaatse naar de mogelijkheden!

Voor iedereen die meer wil weten over de achtergrond van De Groote Peel is ook het Museum Klok & Peel in Asten de moeite waard. Dit museum laat op unieke wijze zien hoe het natuurgebied van de Peel zich in de afgelopen tienduizend jaar heeft ontwikkeld.