Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

8 dagen Bloemencruise - MPS Horizon

Volpension
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
8 dagen
volpension
640
p.p.
Prijzen & boeken
 • Volpension verzorging, incl. Captains Dinner
 • Sfeervolle vissersplaatsen
 • Vriendelijk personeel aan boord
 • Optionele excursie Keukenhof
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 7 overnachtingen aan boord van MPS Horizon
 • Verzorging op basis van volpension
 • Koffie/thee op bepaalde tijden
 • Welkomstcocktail
 • Twee avonden met live entertainment
 • Captains Dinner
 • Gratis WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst)
 • Havengelden en toeristenbelasting
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. (ter plaatse te betalen)
 • Overige consumpties en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag
Lees meer
Optioneel
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken.
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Ontdek hoe mooi Nederland is in het voorjaar, wanneer de Keukenhof volop in bloei staat en mensen vanuit de hele wereld richting de Keukenhof komen om te genieten van miljoenen tulpen, hyacinten en andere bloemen. Tijdens deze cruise kunt u ook een bezoek brengen aan de Keukenhof! Daarnaast staan tal van leuke oude vissersplaatsen op het programma, waaronder Enkhuizen, Harlingen en Hoorn. Geniet van een wijds uitzicht over het IJsselmeer en de Waddenzee als u richting Texel vaart voor een bezoek aan Oudeschild en laat u verrassen door de schoonheid van het unieke zilverstadje Schoonhoven. Gaat u met ons mee? De cruise begint en eindigt in Rotterdam.

Dagprogramma


Vaarschema:
Dag 1: Rotterdam – Gouda
Dag 2: Gouda – Nieuwe Meersluis – Zaandam
Dag 3: Zaandam – Enkhuizen
Dag 4: Enkhuizen – Oudeschild (Texel)
Dag 5: Oudeschild – Harlingen – Makkum
Dag 6: Makkum – Hoorn
Dag 7: Hoorn – Schoonhoven
Dag 8: Schoonhoven – Rotterdam

Woensdag: Rotterdam – Gouda
U reist op eigen gelegenheid naar Rotterdam, waar u vanaf 16.00 uur van harte welkom bent aan boord van het riviercruiseschip MPS Horizon. Zodra iedereen aanwezig is, zullen de trossen losgegooid worden en zet de kapitein koers in de richting van Gouda. Indien u wilt, kunt u na het diner hier nog even van boord gaan om een wandeling te maken door de historische binnenstad.

Donderdag: Gouda – Nieuwe Meersluis – Zaandam
Vanochtend blijft het schip aan de kade in Gouda liggen. U heeft dus alle tijd om nog even gezellig het centrum in te gaan en een kijkje te nemen bij het prachtige Middeleeuwse stadhuis op het centrale Marktplein. Rondom de Markt vindt u diverse leuke winkeltjes waar natuurlijk ook de bekende lekkernijen van Gouda te koop zijn, zoals Goudse kaas en stroopwafels. Daarnaast is Gouda natuurlijk ook bekend van de kaarsen en het jaarlijkse lichtjesfeest. Een mooie kaars is wellicht een leuk souvenir als aandenken aan deze reis.

Na de lunch varen we door de natuur van het Groene Hart van Nederland naar de Nieuwe Meersluis. Van daaruit varen we de nacht door in konvooi naar Amsterdam om uiteindelijk halverwege de nacht, wanneer u lekker slaapt, aan te komen in Zaandam.

Vrijdag: Zaandam – Enkhuizen
Na het ontbijt staan er bussen klaar voor iedereen die gebruik wil maken van de optionele excursie naar de Keukenhof (excl.), volgens kenners het meest fleurige dagje uit in Nederland. Een uitstapje naar de Keukenhof staat immers garant voor één en al bloemenpracht. Jaarlijks kleuren meer dan 7 miljoen bloembollen het park. Een schitterend gezicht en zeer de moeite waard! Wanneer iedereen moe maar voldaan teruggekeerd is van de Keukenhof excursie, vaart MPS Horizon door naar Enkhuizen. Neem een kijkje bij de bekende Drommedaris of maak een wandeling door het gezellige vissersplaatsje dat zijn oorsprong kent in de 17e eeuw. Veel panden in het historische centrum zijn goed bewaard gebleven.

Zaterdag: Enkhuizen – Oudeschild (Texel)
Vanuit Enkhuizen volgt het schip de IJsselmeerkust naar het noorden om bij Den Oever de Waddenzee over te steken naar Texel. Na de lunch wordt aangemeerd bij Oudeschild, waar u onder meer het Maritiem Museum Kaap Skil kunt bezoeken (excl.). In dit openluchtmuseum kunt u aan de hand van de verhalen van strandjutters meer te weten komen over de historie van Texel en Oudeschild.

Zondag: Oudeschild (Texel) – Harlingen – Makkum
Al vroeg in de morgen zet de kapitein koers richting Harlingen. Tijdens de oversteek van de Waddenzee heeft u de kans om enkele zeehonden te zien liggen op één van de zandbanken. Tip: neem een verrekijker mee! Rond lunchtijd arriveren we in het Friese Harlingen. De ligging aan de Waddenzee zorgt ervoor dat Harlingen een zilte historie heeft. Ooit was dit een belangrijke havenstad. De prachtig gerestaureerde pakhuizen bij de haven zijn hier nog altijd getuige van. Wandel op uw gemak rond voordat we aan het eind van de middag verder gaan naar Makkum, waar het schip zal aanleggen voor de nacht.

Maandag: Makkum – Hoorn
Voor vandaag staat een bezoek aan het idyllische Hoorn op het programma. Hoorn kende een sterke bloeiperiode in de 17e eeuw. Toen was het één van de belangrijkste centra voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie (V.O.C.). Net als Amsterdam en Enkhuizen werd Hoorn een hele welvarende stad en de vele monumenten en prachtige historische panden in het oude centrum herinneren nog altijd aan deze gloriedagen. Wandel door het sfeervolle centrum of breng een bezoek aan het museum nabij het voormalige V.O.C. Schip de Halve Maen en kom alles te weten over de ontdekkingsreizen in de 17e eeuw en het leven aan boord van de schepen in die tijd.

Dinsdag: Hoorn - Schoonhoven
Al voor het ontbijt worden de trossen losgegooid en vaart de kapitein van MPS Horizon naar het zilverstadje Schoonhoven aan de Lek. Het Nederlands Zilvermuseum en de verschillende zilverwerkplaatsen en –ateliers in het historische centrum zijn de grootste publiekstrekkers. Schoonhoven is echter meer dan alleen een zilverstad. Na een wandeling door het fraaie centrum van dit eeuwenoude vestingstadje zult u dit kunnen beamen. Bewonder de fraaie oude woonhuizen, tal van monumentale panden en ga op zoek naar de restanten van de vestingwerken en Middeleeuwse stadsmuur.

Woensdag: Schoonhoven – Rotterdam
Vandaag alweer de laatste dag van deze mooie riviercruise door ons eigen Nederland. Rond 10.00 uur komt MPS Horizon aan in Rotterdam en is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein, zijn bemanning en uw medepassagiers. Op eigen gelegenheid reist u vervolgens terug naar huis, hopelijk vele mooie herinneringen rijker!

Texel - windmolen - magrieten Rotterdam - Erasmusbrug met Nederlandse vlag Gouda - stadhuis Enkhuizen - Drommedaris Keukenhof Lisse - tulpen Texel - Oudeschild Nederland - souvenir - klompjes met tulpen
8 dagen Bloemencruise - MPS Horizon
Volpension
Accommodatie

Algemeen

De Horizon is een prachtig cruiseschip en heeft al vele mooie routes op haar naam staan. Het schip beschikt over 3 dekken en heeft een warme uitstraling. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt samen met de maximaal 98 passagiers voor een gezellige sfeer aan boord.

Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en dansvloer. Door de royale ramen mitst u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar u ook de receptie en souvenirhoek vindt. Het restaurant is gelegen op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook via de hal te bereiken. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor degene die juist wat inspanning willen. Kortom, overal is aan gedacht!

Bereikbaarheid
Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de voorin gelegen hutten op het hoofddek per trap en stoellift bereikbaar. De in het achterschip gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar.

Faciliteiten

 • WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst)
 • Zonnedek:
 • Fitnessapparatuur
 • Traplift naar het promenadedek
 • Promenadedek:
 • 16x tweepersoonshutten
 • Traplift naar het voorste deel van het hoofddek (hut 121 t/m 136)
 • Hal met receptie
 • Lounge met bar en dansvloer
 • Hoofddek:
 • 1x eenpersoonshut
 • 2x tweepersoonshutten B (met verhoogde bedden)
 • 29x tweepersoonshutten
 • 1x driepersoonshut (met bovenbed)

Kamers

Alle hutten zijn gemeubileerd met elegante lichtgekleurde panelen wat een moderne en ruime indruk wekt. De hutten zijn allemaal voorzien van televisie, kluisje, grote ramen die geopend kunnen worden en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Haardrogers zijn op verzoek beschikbaar. Verder beschikt iedere hut over regelbare airconditioning welke u persoonlijk kunt instellen en is er voldoende bergruimte voor uw bagage. Overdag wordt 1 van de eenpersoonsbedden weg geklapt terwijl het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de B-hutten zijn iets verhoogd. De 3-persoonshut is uitgerust met twee klapbedden en een bovenbed.

Indien u slecht ter been bent adviseren wij u om een hut op het promenadedek te reserveren.

Verzorging

Het ontbijt en de lunch worden beiden in buffetvorm geserveerd in het restaurant tijdens bepaalde tijdstippen. Het diner wordt aan tafel geserveerd. Naast de maaltijden kunt u ook op bepaalde tijdstippen genieten van een kopje koffie of thee, veelal geserveerd met een versnapering. Tijdens uw vakantie wordt er op 1 avond een sfeervol “Captains Dinner” geserveerd, op deze bijzondere avond wordt u nog eens extra verwend en uiteraard krijgt u deze avond ook een glaasje wijn van uw kapitein aangeboden.

Dieetmaaltijden
Diëten zoals zoutloos, vetarm, vetvrij, suikervrij en vegetarisch zijn alleen mogelijk mits deze bij boeking als preferentie gemeld worden. De kosten voor een dieet (ca. € 4,- p.p.p.d.) dient u aan het eind van de reis aan boord af te rekenen. Overige diëten zijn uitsluitend als essentie op te geven tegen inlevering van een dieetlijst.

8 dagen Bloemencruise - MPS Horizon
Volpension
Reisinformatie

Inclusief

 • 7 overnachtingen aan boord van MPS Horizon
 • Verzorging op basis van volpension
 • Koffie/thee op bepaalde tijden
 • Welkomstcocktail
 • Twee avonden met live entertainment
 • Captains Dinner
 • Gratis WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst)
 • Havengelden en toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. (ter plaatse te betalen)
 • Overige consumpties en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag

Optioneel

 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken.
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat vaarschema's onder voorbehoud zijn en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand.
 • Betaling aan boord: consumpties, souvenirs en excursies kunt u enkel contant betalen.
 • Voor alle riviercruises geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder passagiers zal de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien een reis om deze reden wordt geannuleerd, ontvangt u hiervan tijdig bericht.
 • Rollators en rolstoelen mogen enkel mee als dit bij reservering is vermeld (op aanvraag, er geld een max. aantal per afvaart) en mogen niet aan boord worden gebruikt. Deze worden geparkeerd op het Zonnedek en worden bij excursies en/of een bezoek aan wal klaargezet voor gebruik. Een elektrische rolstoel is niet toegestaan. Indien gewenst kunt u ook een rollator huren (op aanvraag). De kosten hiervoor bedragen slechts € 5,- per rollator voor de gehele reis. Mocht u hiervan gebruik willen maken geef dit dan bij reservering aan ons door.
 • Belangrijk: deze reis wordt uitgevoerd door Feenstra Rijn Lijn. Er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
8 dagen Bloemencruise - MPS Horizon
Volpension
Bestemming

Bestemming Nederland

Waarom voor uw vakantie ver weg gaan als er in Nederland ook zoveel prachtige plekjes te ontdekken zijn…..? Gezellige steden, pittoreske dorpen, fraaie natuurgebieden en mooie zandstranden. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Geniet van een lange wandeling door de duinen of stap op de fiets voor bijvoorbeeld een rondje IJsselmeer; al jaren een zeer geliefde fietsvakantie in eigen land! Ook de Nederlandse wateren zijn het waard om ontdekt te worden. Boek daarom eens een riviercruise Nederland en ontdek onder meer de Hanzesteden, zoals Deventer, Zwolle en Kampen. Ook Noord-Holland heeft haar bezoekers veel te bieden. Alkmaar en de Zaanse Schans worden jaarlijks door toeristen uit binnen- en buitenland bezocht en bewonderd! Of wat dacht u van Friesland en de schitterende waddeneilanden? Eveneens een bezoek waard. Boek een vakantie in Nederland en ontdek hoe mooi ons land is...!

Bekijk hier het complete aanbod aan vakanties in Nederland >>
8 dagen Bloemencruise - MPS Horizon
Volpension
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
8 dagen Bloemencruise - MPS Horizon
Volpension