Menu
De 125 kilometer lange ‘Vennbahn’, één van de langste en mooiste spoorlijnen in Europa. En in 2014 uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van het jaar! Ontdek zelf waarom... Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Vierlanden Vennbahn
8 dagen Fietsvakantie Vierlanden Vennbahn
  • 4 landen in 1 reis!
  • Prachtige fietsroute over de oude spoorlijn Vennbahn
  • Routes van ca. 32 – 65 km per dag met af en toe een helling
  • Bezoek o.a. Vaals, Eupen, Sankt Vith, Clervaux en Monschau
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Logies en ontbijt
555
Bekijk

Vierlanden Vennbahn

De 125 kilometer lange ‘Vennbahn’, één van de langste en mooiste spoorlijnen in Europa, is omgebouwd tot een fietspad en in de zomer van 2013 officieel geopend. In 2014 werd deze fietsroute gelijk uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van het jaar!

Meer dan 100 jaar lang was de Vennbahn de spoorverbinding voor de kolenmijnen tussen Aken en Ulflingen in het noorden van Luxemburg. De spoorbaan bracht welvaart in het unieke natuur- en cultuurgebied langs de Duits - Belgische grens, in het hart van Europa. Tegenwoordig is het een route voor fietsliefhebbers die op het ‘stalen ros’ door het landschap willen toeren en de schitterende natuur willen ontdekken van de Eifel en Ardennen. De route is zeer vlak (maximale stijging gemiddeld 2%) en hierdoor voor alle type fietsers geschikt. Door de route van de ‘Vennbahn’ te koppelen aan een reeds jarenlang bekend fietstraject tussen de Nederlandse stad Maastricht en Luxemburg, is een unieke en prachtige route ontstaan onder de naam “Vierlanden Vennbahn”. Het traject van Nederland naar Luxemburg maakt onderdeel uit van een langere fietsroute van Nederland naar Rome. Deze route leidt over fietspaden en rustige weggetjes en gaat langs de mooiste plekken van het ‘Groene Hart van Europa’, waaronder het Belgische natuurreservaat ‘Hoge Venen’.