Menu
Valkenburg, een van de bekendste vakantiebestemmingen in het zuiden van ons land. Bezoek één van de vele grotten, geniet van de prachtige natuur of kom tot rust in Thermae 2000. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Valkenburg
3, 4 of 5 dagen All inclusive Valkenburg - Hotel Atlas
  • Genieten in Valkenburg!
  • Drankjes 's avonds inclusief
  • Mooie natuur van het Limburgse heuvellandschap
  • Nabij sfeervol Maastricht
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
3, 4, 5 dagen
All-Inclusive
99
Bekijk
3 of 4 dagen All inclusive Kerstmarkten Valkenburg - Hotel Atlas
  • De kerststad van Nederland!
  • Unieke kerstmarkten in de grotten
  • Drankjes 's avonds inclusief
  • Niet ver van gezellig Maastricht
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
3, 4 dagen
All-Inclusive
169
Bekijk

Valkenburg

Valkenburg heeft haar bezoekers veel te bieden. Het Zuid-Limburgse heuvellandschap nodigt immers uit tot het beoefenen van diverse sporten, zoals wandelen, paardrijden, fietsen of klimmen. Diverse wandel- en fietsroutes nemen u mee door het schitterende Mergelland naar fraaie kerkdorpjes van het Geuldal. Bij een bezoek aan Valkenburg mag een bezoek aan een van de vele grotten natuurlijk ook niet ontbreken. Of kiest u voor een ontspannen verblijf met een bezoek aan het kuuroord Thermae 2000. Ook dat is mogelijk!

Bezienswaardigheden
Thermae 2000
Thermae 2000 is het enige Kuurpark van Nederland. Het is een heerlijke ervaring om op een regenachtige dag hier heerlijk tot rust te komen en uzelf te laten verwennen.

Mergelgrotten
De mergelgrotten zijn onlosmakelijk met Valkenburg verbonden. Hoewel stuk voor stuk door mensenhanden ontstaan, is het complex van kalkgroeven razend interessant en avontuurlijk. Anno-nu gunnen de grottenstelsels met hun historische vondsten u een goede kijk op het roerige Valkenburgse verleden van nijverheid en industrie. De bekendste grotten van Valkenburg zijn ongetwijfeld de Gemeentegrot en de Fluwelengrot. Regelmatig worden er evenementen in de grotten georganiseerd. Het bekendste evenement is waarschijnlijk de kerstmarkt, die jaarlijks in december in de Gemeentegrot plaatsvindt.

Mergelrijk
De nieuwste attractie van Valkenburg is Mergelrijk. Hier kunt u op unieke wijze zien en leren hoe Bokkenrijders samenkwamen, hoe vleermuizen leven, grotchampignons gekweekt worden, fossielen worden opgegraven en blokbrekers de mergel uit de mergelgroeves halen. Mergelrijk neemt u ook mee terug naar de tijd van Mosasaurussen, naar een schuilkapel, een grotwoning en naar de geheime bergplaats voor nationale kunstschatten in tijden van oorlog. Werkelijk een unieke attractie!

Pretpark de Valkenier
Gaat u met kinderen richting Valkenburg? Dan is het pretpark “De Valkenier” een aanrader. Het is Europa’s voordeligste pretpark met boordevol leuke attracties, gelegen nabij het centrum van Valkenburg.

Kabel/rodelbaan en Wilhelminatoren
Vanuit Valkenburg kunt u met een kabelbaan naar de Wilhelminatoren, hoog gelegen boven de stad. Hier vindt u ook de rodelbaan, een attractie voor jong en oud. Vanaf de Wilhelminatoren heeft u ook een schitterend uitzicht over het centrum en het Geuldal. De moeite waard dus!

Monumenten
De gemeente Valkenburg heeft bijna 200 officieel geregistreerde monumenten, waaronder zeer bijzondere bouwwerken, zoals Station Valkenburg, het oudste nog in gebruik zijnde stationsgebouw van Nederland. Verder is het Geuldal bezaaid met kastelen, kerken, historische molens en boerderijen. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken.

Winkelen
Houdt u van winkelen? Dan bent u in Valkenburg ook aan het goede adres. Buiten de vele winkeltjes met herinneringen aan uw verblijf, zijn er mode-boutiekjes, boekenwinkels, interieurzaken en vooral ook veel delicatessenzaken waar een dag winkelen met een kop koffie en echte Limburgse vlaai kan worden afgesloten. Wie uitgebreid wil winkelen kan natuurlijk ook een bezoekje brengen aan Maastricht!