Menu
De Maasroute is een prachtige fietsroute langs de oevers van de rivier de Maas. Vanuit Nederland kunt u langs de Maas via België naar Frankrijk fietsen. Een prachtige groene route! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Maasroute
8 dagen Fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Sedan
  • Ontdek o.a. Maastricht, Luik en Dinant
  • Prachtig natuurschoon van de Belgische en Franse Ardennen
  • Incl. het nieuwste traject van de “Voie Vertre Trans-Ardennnes”
  • Bezoek een van de grootste burchten van Europa; Château-Fort
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Logies en ontbijt
545
Bekijk
8 dagen Fietsvakantie Maasroute van Sedan naar Maastricht
  • Ontdek Maastricht, Luik, Dinant
  • Volg de Voie Vertre Trans-Ardennnes
  • Bezoek één van de grootste burchten van Europa
  • Prachtig natuurschoon van de Franse en Belgische Ardennen
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Logies en ontbijt
545
Bekijk

Maasroute

De Maasroute is een lange afstand fietsroute langs de oevers van de rivier de Maas. Vanuit Nederland kunt u langs de Maas via België naar Frankrijk fietsen. Een prachtige groene route die u langs tal van leuke en gezellige plaatsen leidt. Geniet van schilderachtige landschappen en ontdek onder meer historische monumenten.

De Internationale Maasroute begint in Maastricht en loopt van daaruit naar Sedan in Frankrijk. Onderweg passeert u onder meer Luik, Namen, Dinant en Charlesville-Mézières, evenals het oude jaagpad langs de rivier in het noorden van Frankrijk; de “Voie Verte Trans-Ardennes”. Dit deel van de Maasroute is in 2010 verkozen tot Beste Fietsroute.

In september 2015 is de nieuwste uitbreiding van de Maasroute geopend tussen Charlesville-Mézières en Sedan. En daarmee is de 280 kilometer lange route van Maastricht naar Sedan een feit, een vlakke route met slechts af en toe een kleine helling en daarmee voor jong en oud een uitstekende bestemming voor een actieve vakantie.

In het kort geven wij u graag wat informatie over de belangrijkste plaatsen die u onderweg tegenkomt:

Luik
Luik – of Liège op z’n Frans – is een boeiende en gezellige stad met een rijke historie. U kunt er genieten van tal van monumentale erfgoederen, waaronder het Place Saint Lambert, het Klooster van de Minderbroeders en onder meer de Johannes de Doper fontein. Het meest historische deel van de stad ligt feitelijk onder het Place Saint Lambert. Vroeger stond hier een kathedraal en onder de voormalige kathedraal zijn zeer waardevolle opgravingen gedaan. Een deel van deze opgravingen kunt u ontdekken in het Archeoforum. Geniet tevens van de gezellige terrassen en bruisende pleinen in de binnenstad, met name rondom het Place du Marché, het centrale marktplein. En vergeet niet om een typisch Luikse wafel te proeven!

Namen
Namen is één van de grootste steden in Wallonië, strategisch gelegen op de plaats waar de Samber en Maas samenkomen. Al sinds de Middeleeuwen is Namen een belangrijke stad en diverse bezienswaardigheden herinneren nog altijd aan deze lang vervlogen tijden. Bekijk Middeleeuwse verdedigingswerken die ooit gebouwd zijn als uitvalsbasis tegen de opstand in de Nederlanden, neem een kijkje bij de citadel boven op de rotsen en ontdek het mooie oude centrum met bouwwerken uit verschillende periodes uit de historie. In het oude centrum proeft u ook de gezellige en Bourgondische sfeer die zo kenmerkend voor Namen is. Naast een culturele stad is Namen immers ook een echte studentenstad met tal van uitnodigende terrassen, restaurants en leuke kroegjes.

Dinant
Dinant is één van de bekendste steden in de Belgische Ardennen. Ook deze stad is al sinds de Middeleeuwen bewoond. Door de gunstige beschutte ligging aan de voet van de steile rotswand en de goed bevaarbare rivier werd Dinant destijds al snel een belangrijk handelscentrum.

Door dat de stad is ingeklemd tussen rots en rivier heeft Dinant een enigszins langgerekt karakter. De stad is ook niet zo groot en het centrum is vrij compact met diverse kleine winkeltjes. Vanwege een bewogen geschiedenis is er in Dinant helaas weinig meer over van de oude middeleeuwse historie. Alleen de smalle en kronkelige straatjes herinneren nog aan lang vervlogen tijden. De belangrijkste attractie is de hooggelgen citadel, die zeker een bezoek waard is. Leuk zijn ook de rondvaartboten, evenals een bezoek aan het huis van Adolph Sax.

Charleville-Mézìeres
Charleville-Mézières is een prachtige dubbelstad in Noord-Frankrijk, net over de grens met België in de Franse Ardennen. De voormalige stad Mézières is de oudste van de twee kernen. Deze stad werd ten tijde van de Romeinen al bewoond. Charleville is pas in de 17e eeuw gesticht, al zou u tijdens een wandeling door het centrum van beide steden wellicht denken dat het andersom zou zijn. Charleville heeft namelijk een veel ouder centrum dan Mézières. Vooral de Place Ducale in het centrum van Charleville is hier een goed voorbeeld van. Veel van de originele schoonheid van Mézières is helaas verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de stad zwaar getroffen is door diverse bomaanslagen.

Sedan
Sedan is wereldberoemd vanwege het gelijknamige kasteel, met 35.000 m2 één van de grootste kastelen van Europa! Wanneer u in Sedan aankomt, hoeft u alleen de richting van het Château-Fort te volgen om bij deze burcht aan te komen. Een “must see” bezienswaardigheid!