Reisaanbod
Informatie Limburg

Limburg

Limburg is een streek die al jaren geliefd is bij veel Nederlandse vakantiegangers. Geniet van gezellige steden, een mooi heuvellandschap, grotten en het Bourgondische leven. Lees meer

Vakantie Limburg

Limburg is een streek die al jaren geliefd is bij een groot aantal Nederlandse vakantiegangers. Het afwisselende landschap met de prachtige natuur, leuke en gezellige steden, pittoreske dorpjes en de Bourgondische gastvrijheid zorgen voor een belangrijke aantrekkingskracht.

Limburg is geologisch gezien het oudste deel van Nederland. De provincie wordt in haar gehele lengte door de Maas begeleidt en toont haar bezoekers in feite twee geheel verschillende landschappen: Noord- en Zuid-Limburg. Veel toeristen komen voornamelijk naar Noord- en Midden Limburg. In dit deel van de provincie vindt u veel watersportmogelijkheden, de bekende kasteeltuinen van Arcen, de brouwerij van Hertog Jan en onder meer het thermaalbad Arcen.

In Zuid-Limburg kunt u genieten van een prachtig heuvellandschap, de vele grotten in onder meer Valkenburg en Maastricht en leuke steden. Volgens sommige mensen is Valkenburg aan de Geul zelfs het leukste stadje van Nederland! En ook Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg, is een bezoek meer dan waard. Hoewel Maastricht een relatief kleine stad is, is het een stad met een grootstedelijke, internationale sfeer. De stad is rijk aan cultuur, geschiedenis, monumenten, folklore en tradities. In verband hiermee bezoeken jaarlijks meer dan 2,6 miljoen toeristen de binnenstad, welke door velen als Bourgondisch, “buitenlands”, mondiaal, gezellig, typisch zuidelijk en zonnig wordt omschreven.

U kunt zich afvragen, wat Maastricht nu zo bijzonder maakt. Is het de fraaie ligging aan de Maas, de lange geschiedenis of de aantrekkingskracht van de historische binnenstad met haar ruim vijftienhonderd monumenten? Zijn het de monumentale pleinen, de vierhonderd cafés, de chique restaurants en de luxe winkels? Of is het - en dat is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende verklaring - een combinatie van al deze factoren? Maastricht is in ieder geval een stad die het waard is om nader ontdekt te worden. Niet voor niets roemen velen Maastricht namelijk als de `gezelligste stad' van Nederland.

Bezoek Maastricht, Valkenburg, Arcen en de vele andere mooie plekjes in Limburg. Boek nu een korte vakantie in Nederland of gezellig weekendje weg!

1 vakantie naar Limburg beschikbaar

8 dagen Fietsvakantie Drielanden tussen Maas en Rijn

Boek deze fietsvakantie waarbij u 3 landen aan doet: Nederland, België en Duitsland. In 8 dagen ontdekt u het mooiste van deze landen vanaf de fiets. Lees meer

  • 8 dagen
  • Logies en ontbijt
  • Fietstocht voor de sportieve fietser

Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.