Menu
Het dorpje Witteveen ligt midden in de driehoek Emmen-Hoogeveen-Assen, in het hart van Drenthe. Witteveen is daarmee een ideaal uitgangspunt voor uw vakantie Drenthe! Lees meer
 • Reisaanbod
 • Lees meer over Witteveen
3,4 of 5 dagen All Inclusive Drenthe - Hotel Het Witte Veen
 • Drankjes 's avonds inclusief
 • Heerlijke rustige ligging hotel
 • Ideaal voor fiets- en wandelvakantie
 • Prachtige natuurgebieden
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
3, 4, 5 dagen
All-Inclusive
95
Bekijk
3, 4 of 5 dagen genieten in Drenthe - Hotel Het Witte Veen
 • Voordelig weekendje Drenthe
 • Nabij de mooie natuurgebieden in Drenthe
 • Heerlijk wandelen en fietsen
 • Kleinschalig en gezellig hotel
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
3, 4, 5 dagen
Halfpension
75
Bekijk
3 dagen Wildlands Adventure Zoo arrangement - Drenthe
 • Een echte belevenis!
 • Inclusief 1 dag entree Wildlands Adventure Zoo
 • 1 dag diner in het hotel inbegrepen
 • Drenthe: een ideale provincie voor een minivakantie
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
3 dagen
Logies en ontbijt
99
Bekijk

Witteveen

Een weekendje weg of korte vakantie naar Drenthe betekent over het algemeen genieten van de bossen, heide, vennen, stuifzanden, beekdalen, veengebieden en historische brink- en esdorpen. Even heerlijk tot rust komen, ver weg van de dagelijkse drukte...

Vanuit Witteveen kunt u er prima op uittrekken in de natuur. Maak een uitgebreide fietstocht of ontdek één van de mooie wandelroutes in de direct omgeving. Natuurlijk kunt u ook op zoek gaan naar het verleden, dat overal in Drenthe aanwezig is. Uniek voorbeeld hiervan zijn natuurlijk de wereldberoemde Hunebedden. En bent u geïnteresseerd in de historie van Drenthe? Dan is een bezoek aan het Drents Museum en het voormalige Kamp Westerbork een aanrader. Of ontdek de historie van Ellert en Brammert! In het openluchtmuseum in Schoonoord kunt u met uw (klein) kinderen deze spannende legende beleven. Of wat dacht u van een bezoek aan het museumdorp Orvelte of een dagje WILDLANDS Adventure ZOO in Emmen? Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden! 


Bezienswaardigheden Drenthe
Hunebedden 
Meer dan 5000 jaar geleden richtte een boerenvolk imposante grafkelders op. Duizenden jaren lang - tot op de dag van vandaag - hebben de hunebedden de tand des tijds doorstaan. Bij een hunebed staat u oog in oog met de prehistorie. Maar hoe leefde dat boerenvolk? Hoe beleefden ze vreugde en verdriet? Hoe kregen ze die tonnenzware stenen op elkaar? In het Hunebedcentrum in Borger beleeft u een ontmoeting met dit boerenvolk; een ontmoeting die sensationeel zal zijn.

Vanuit het Hunebedcentrum zijn vervolgens verschillende routes te maken. Deze wandel- en fietsroutes laten u de hunebedden en andere archeologische monumenten in de omgeving van Borger zien. De routes zijn te verkrijgen bij het Hunebedcentrum. Of kies voor de “oertour”, een autoroute van ongeveer 60 kilometer. U komt dan o.a. langs Bronneger waar vijf hunebedden en een paar grafheuvels bij elkaar liggen, langs een bijzonder hunebed in Eext, langs het Tumulibos waar tientallen grafheuvels liggen en langs een heuse galgenberg waar in de Middeleeuwen criminelen werden opgehangen. De route komt ook langs een drietal bijzondere natuurgebieden met tal van archeologische schatten. Maak een wandeling door Kampsheide, het Balloërveld en het archeologische reservaat Kniphorstbos en ontdek deze schatten.

Kamp Westerbork
Midden in Drenthe ligt nog een plek met een geschiedenis: kamp Westerbork. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van Westerbork ook voor kinderen toegankelijk. U ziet filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp en tekeningen van spelende kinderen. Het geheel geeft een goed beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.

Lopende over de paden van kamp Westerbork voelt u het verdriet van de mensen voor wie dit de laatste verblijfplaats in Nederland was. Wandel langs silhouetten en aanduidingen van barakken waarin men sliep of werkte. Loop langs de slagboom en de prikkeldraadomheining aan de rand van het kamp. Een wachttoren torent hoog boven alles uit en het huis van de kampcommandant ziet uit op het lege kampterrein. De bomen zijn de stille getuigen van het drama dat hier plaatsvond.

Openluchtmuseum Ellert & Brammert
Zet de tijd voor een paar uur een eeuw terug en bezoek het openluchtmuseum in Schoonoord. Hier herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Ontdek hoe men vroeger woonde en leefde, hetgeen wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen, zoals een plaggenhut en een Saksische boerderij. Bezoek het tolhuis, het schooltje of de gevangenis. De reuzen Ellert en Brammert hielden in deze omgeving vroeger hun strooptochten. Zij staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum. In het hol van de beide rovers wordt de legende gedeeltelijk driedimensionaal uitgebeeld. Een speeltuin, kinderboerderij en restaurant maken het geheel compleet. Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

Orvelte
Orvelte is een levend monumentendorp en enkele jaren geleden door de lezers van de ANWB Kampioen uitgeroepen tot één van de vijf mooiste dorpen in Nederland. In Orvelte komt de geschiedenis van 1900 weer tot leven; niet alleen vanwege de orginele huizen, cafés en winkeltjes. Maar ook vanwege de diverse demonstraties van oude ambachten. Bezoek een glasblazerij; zie hoe klompen gemaakt worden en hoe de smid vroeger zijn werk deed. Of neem een kijkje in de oude zuivelboerderij. De omgeving van Orvelte nodigt overigens ook uit tot het maken van een mooie wandeling. Geniet van de aangrenzende heidevelden, prachtige eslandschappen en uitgestrekte bossen. En mocht u met de kinderen op vakantie gaan, wandel dan eens naar “Het houten pad” even buiten het dorp; een leuk avonturenpad van Staatsbosbeheer.

Drents boomkroonpad
Ook in boswachterij Borger vindt u een avonturenpad, waar u door de toppen van de bomen kunt wandelen. Via een ondergrondse gang - waar op een creatieve manier het ondergrondse leven is nagebootst – gaat u via een wenteltrap het pad op. Het pad is 125 meter lang, start op een hoogte van 7,5 meter en loopt over bruggen van ruim één meter breed. Onderweg maakt u kennis met de bomen die u vanaf het pad kunt zien. Op panelen in de vorm van boombladeren staan interessante wetenswaardigheden vermeld. Aan het eind van het pad heeft u vanaf de uitkijktoren een prachtig uitzicht over bosrijk Drenthe.

Veenpark in Barger-Compascuum
Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Drenthe? Dan is een bezoek aan het Veenpark een aanrader. Op een oppervlakte van 160 ha. wordt hier weergegeven hoe men vroeger in het veen heeft gewoond, gewerkt en geleefd. Een oude trein, een turfschuit en een huifkar zorgen voor het vervoer binnen het park en leggen de verbinding tussen heden en verleden. Erg bijzonder is het dorpje Bargermond waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Het dorpje bewaart een rijke schat aan oude gebouwen en beroepen. Ook voor kinderen zijn er in het park volop mogelijkheden om zich te vermaken. Via de speelbruggen van het Spetter Pieter Pater Pad kunnen zij naar het Groot Waterland, waar zich de woonklomp van Alfred Jodocus Kwak bevindt, het geesteskind van Herman van Veen.

Natuur
Gun uzelf ook de tijd om te genieten van de stilte van de Drentse natuur. Bezoek onder meer het nationaal park Dwingelerveld, waar staatsbosbeheer en natuurmonumenten zorgen dat bossen, heidevelden en vennen in topconditie blijven. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur ter plaatse te ontdekken. In het nationaal park Dwingelerveld vindt u ook de Ruiner Schaapskudde. De Schaapskooi ligt aan de rand van de hei. Dagelijks kunt u hier de kudde zien vertrekken richting hei of zien terugkomen. Vanaf half mei t/m 1 oktober: vertrek om circa 10.00 uur, terugkomst om 17.00 uur. Van 1 oktober tot en met half mei: vertrek en aankomst variabel.

Ook het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa heet u van harte welkom. Nergens in Nederland vindt u een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. De Drentsche Aa vormde het landschap en zo is een typisch esdorpenlandschap ontstaan, dat uniek is in Nederland. Vandaar dat het landschap ook is uitgeroepen tot nationaal beschermd landschap. Ontdek de pracht van de natuur en rustieke dorpen, al wandelen of fietsen langs de Aa.

Voor de kinderen
In Drenthe zijn tal van attracties die ook voor de kinderen zeer de moeite waard zijn: de Sprookjeshof, het kabouterland, WILDLANDS Adventure Zoo in in Emmen en Drouwenerzand Attractiepark. Tevens zijn er tal van leuke kinderboerderijen en zullen de kinderen zich ook uitstekend vermaken in de bossen en overige natuur. 

Wanneer u kiest voor een verblijf in Witteveen, kunt u één van de arrangementen van Hotel Het Witte Veen boeken. Middels onderstaand youtube filmpje krijgt u alvast een kleine impressie van het hotel en de omgeving.