Menu
Odoorn is een karakteristiek dorp in Drenthe. Odoorn en omgeving heeft u voldoende te bieden en is uitermate geschikt voor een korte of langere vakantie in eigen land. Boek nu! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Odoorn
3, 4 of 5 dagen All Inclusive Drenthe - De Oringer Marke
  • Heerlijk all inclusive arrangement
  • Drankjes tussen 18.00 en 22.00 uur inclusief
  • Prachtige ligging nabij mooie natuurgebieden
  • Ideale bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
3, 4, 5 dagen
All-Inclusive
112
Bekijk

Odoorn

Odoorn is een karakteristiek Drents dorp, dat omgeven wordt door veel groen. Het dorp  ligt midden in de natuur, op de Hondsrug en grenst aan prachtige natuurgebieden van onder meer Sleenerzand en Schoonloo. Natuurliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken. Odoorn is dan ook een ideale bestemming wanneer u tijdens uw vakantie heerlijk wilt wandelen of fietsen, maar ook wanneer u graag kennis wil maken met de vele afwisselende bezienswaardigheden in de mooie provincie Drenthe. In de wijde omgeving vindt u tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld naar het Hunebedmuseum in Borger, naar het Dierenpark in Emmen, het Veenpark in Barger Compascuüm of het museumdorp Orvelte. Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

In Odoorn zelf kunt u een kijkje nemen bij de oude Margarethakerk uit de 12e eeuw. Verder komt u al wandelend of fietsend door het dorp langs verschillende karakteristieke boerderijen uit de 12e en 13 eeuw en ontdekt u wellicht ook de grafheuvel uit de steentijd.

Vakantie Odoorn met kinderen
Gaat u met kleine kinderen op vakantie, dan is een bezoek aan Plopsa Coevorden, het Verkeerspark in Assen of Speelstad Oranje bij Beilen aan te raden. Voor iets oudere kinderen is een uitstapje naar het Planetron in Dwingeloo de moeite waard. En in de ontdekkingskamer “3000 jaar geleden” van het Drents Museum kunnen kinderen prehistorisch doe-het-zelven. Zo kunnen ze hier pijl- en boogschieten, vuur maken, graan malen een hunebedsteen verplaatsen of iets proeven uit de snoeppot van een jager. Ook het ‘Archeodroom’ in het Hunebed Informatiecentrum in Borger is speciaal voor kinderen ingericht. Verkleed als hunebedbouwers kunnen ze zelf een hunebed bouwen.

De allerkleinsten moeten beslist op visite bij de kabouters en laven in Eext. In het schaduwrijke bos kijken zij hun ogen uit. Maar dat is niet de enige plek in Drenthe waar u oog in oog met kabouters kunt staan. Ook in Exloo kunt u tal van kabouters tegenkomen!

Overige informatie Odoorn
Voor winkelliefhebbers liggen steden als Groningen, Emmen en Assen op korte afstand. Natuurlijk is een dagje richting één van deze steden altijd leuk. U kunt er heerlijk winkelen of een bezoek brengen aan diverse interessante musea. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Drents Museum of het draaiorgelmuseum in Assen?  

U ziet het: Odoorn en omgeving heeft u voldoende te bieden en is uitermate geschikt voor een korte of langere vakantie in eigen land. Mocht u niet beschikken over eigen vervoer, dan is het handig om te weten dat er – met uitzondering van de zondag - goede busverbindingen zijn vanuit Odoorn naar de omliggende plaatsen en steden.