Bel ons: +31(0)172-468800
Enkhuizen - Drommedaris

6 dagen Fietsvakantie IJsselmeer zonder Afsluitdijk

Bestemming: Nederland - Diversen
 • Exclusief fietstocht Afsluitdijk
 • Historie; Enkhuizen, Hoorn, Volendam
 • Natuur; Weerribben en de Veluwe
 • Ontdek Stavoren en Lemmer
 • Fiets door VOC stad Amsterdam
vanaf €425 p.p.
Prijs op basis van:
6 dagen | logies en ontbijt
laden
laden

Algemeen

Tijdens deze prachtige fietsvakantie verblijft u in uitstekende 3 en 4-sterrenhotels in een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer. Alle kamers beschikken minimaal over een badkamer met een bad of douche en toilet. Bij het startpunt in Huizen kunt u gratis uw auto parkeren voor de hele vakantie.

U verblijft tijdens deze fietsvakantie in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Hotel Old Dutch of Hotel Spaander in Volendam
Dag 2: Hotel de Koepoort of Hotel Port van Cleve in Enkhuizen
Dag 3: Hotel it Heechhus of Sporthotel Iselmar in Lemmer
Dag 4: Boektiekhotel Kampen of Hotel van Dijk in Kampen
Dag 5: Hotel Monopole of Hotel Marktzicht in Harderwijk

In welk hotel u verblijft is afhankelijk van de beschikbaarheid op de door u gekozen reisdatum. Het is niet mogelijk om een keuze te maken uit de hotels waar u verblijft. Ongeveer 1 – 2 weken voor vertrek ontvangt u met de overige reispapieren ook een hotellijst zodat u ruim van tevoren weet in welke hotels u overnacht. Het betreft allen goede middenklasse hotels.

Wilt u graag een extra overnacht bijboeken in Huizen of Giethoorn? Dat kan! Bij reservering kunt u ervoor kiezen om 1 of meerdere extra nachten bij te boeken. In Huizen overnacht u dan in Fletcher Hotel Nautisch Kwartier. In Giethoorn overnacht u in Hotel Restaurant De Harmonie of Dames van de Jonghe. Geeft u s.v.p. bij reservering door voor welke datum de extra nacht gereserveerd dient te worden.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt. Indien gewenst kunt u tegen een toeslag ook de diners bijboeken, waardoor u op basis van halfpension in de hotels verblijft. Eventuele extra overnachtingen kunnen enkel inclusief ontbijt geboekt worden.

vanaf €425 p.p.
Prijs op basis van:
6 dagen | logies en ontbijt
Enkhuizen - Drommedaris Volendam - Katwoude molen Routekaartje Rondje IJsselmeer Q06NLF010F Gezellig op de fiets Weerribben-Wieden - 2 Ouder echtpaar op fiets bij haven Volendam - centrum 2

Omschrijving

Deze fietsvakantie brengt u langs de mooiste plekjes van ons land tijdens deze schitterende tour rond ons eigen IJsselmeer. Niet voor niets is deze fietstocht de meest populaire van Holland! Dagelijks fietst u routes van ca. 40 tot 80 kilometer langs de gezellige steden en dorpjes rond het IJsselmeer waaronder Enkhuizen, Giethoorn, Harderwijk en Volendam. Uw bagage wordt dagelijks naar uw hotel gebracht, dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. U kunt uw fiets meenemen of een fiets huren. Het ontbijt is inbegrepen en indien gewenst kunt u ook halfpension bijboeken. Kortom, alles is geregeld zodat u onbezorgd kunt genieten!

Bij deze fietstocht neemt u de veerboot van Enkhuizen naar Stavoren (exclusief) en fietst u dus niet over de afsluitdijk. Wilt u graag wel over de afsluitdijk fietsen? Neemt u dan eens een kijkje bij onze 7 dagen fietsvakantie IJsselmeer met afsluitdijk .

Indien u uw fietsreis iets wilt uitbreiden, dan kunt u een extra overnachting in Giethoorn bijboeken. Op dag 4 fietst u dan van Lemmer naar Giethoorn (ca. 45 km) en op dag 5 van Giethoorn naar Kampen (ca. 50 km). Vraag onze reisinformatrices gerust om meer informatie.

Dagprogramma


Informatie over de fietstochten
De fietspaden rond het IJsselmeer zijn voornamelijk vlak, met af en toe een lichte helling waardoor deze fietsvakantie voor iedere type fietser geschikt is! De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 35 - 65 kilometer. De vermelde afstanden dienen uitsluitend ter indicatie en zijn o.a. afhankelijk van de hotels waar u verblijft en de diverse stops die u onderweg wenst te maken. De eerste en laatste dag van deze fietsvakantie zijn fietsdagen. Wilt u het graag iets rustiger aan doen en de avond voordat u start met de fietstocht of juist aansluitend aan uw fietsvakantie nog een nachtje in Huizen verblijven? Dat kan. Ook een extra dag verlenging in Giethoorn behoort dit jaar tot de mogelijkheden. Aan u de keuze!

Dag 1: Huizen – Volendam, ca. 55 km
Op deze eerste dag van uw fietsvakantie staat er al een mooie rit gepland. U parkeert uw auto in Huizen en geeft uw bagage daar ook af (voor 10.00 uur) voordat u op de fietst stapt. De route van vandaag neemt u mee via het mooie vestigingsstadje Naarden naar Muiden. Een aanrader hier is om een bezoek te brengen aan het Muiderslot (exclusief). Vervolgens gaat u door naar onze hoofdstad; Amsterdam. Een ideale stad om per fiets te verkennen! Bekend zijn natuurlijk de Amsterdamse grachten en herenhuizen met de mooie gevels. Maar de stad heeft nog zoveel meer te bieden aan bezienswaardigheden, kunst, cultuur en gezelligheid. Na Amsterdam fietst u over de dijk langs het IJsselmeer verder naar Volendam, uw eindbestemming van vandaag. Het dorp staat bekend om de gezelligheid, paling en natuurlijk de vele zangers die hier vandaag komen!

Dag 2: Volendam – Enkhuizen, ca. 45 km
De tweede etappe van deze fietsvakantie leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (de Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door oud-Hollandse stadjes en dorpjes zoals Edam en Hoorn. Hoorn is een oude Zuiderzeestad met veel gebouwen die stammen uit de Gouden Eeuw en de moeite waard om hier even van uw fiets af te stappen. Vroeger was dit een belangrijke zeehaven van de VOC. Vervolgens gaat u richting Enkhuizen, het eindpunt van vandaag. Voor de afsluitdijk, was Enkhuizen dé haringstad van Nederland en nog steeds de thuishaven van veel schepen van ‘de bruine vloot’. Visliefhebbers kunnen hier goed terecht in het historische centrum of aan de haven.

Dag 3: Enkhuizen – Lemmer, ca. 35 km
Vanochtend kunnen de liefhebbers nog een kijkje nemen in het Enkhuizer Zuiderzeemuseum (exclusief). Hier gaat u terug in de tijd! Met een boot vaart u richting het openluchtmuseum en hier krijgt u een beeld van hoe de mensen vroeger in de vissersdorpjes rond het IJsselmeer leefden. Maak kennis met de netboeter, de palingroker en vele andere ambachten. Vandaag neemt u de veerboot (exclusief) over het IJsselmeer naar Friesland. In ongeveer 1,5 uur vaart u naar de Friese stad Stavoren. Vanuit deze Hanzestad fietst u door het schitterende Nederlandse landschap naar uw hotel voor vandaag in Lemmer.

Dag 4: Lemmer – Kampen, ca. 65 km
Via de Noordoostpolder met de uitgestrekte landschappen fietst u richting Nationaal Park De Weerribben. Dit gebied wordt gekenmerkt door een prachtige natuur met veel water en moerassig gebied en u vindt hier ook vele diersoorten. Een prachtige fietstocht voor de natuurliefhebbers! Bezoek onderweg eens het informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot (exclusief). Via de kop van Overijssel fietst u verder naar Blokzijl, deze plaats lag vroeger aan de oever van de Zuiderzee, en langs Nationaal Park de Wieden gaat u verder naar Zwartsluis, een kruispunt van verschillende waterwegen. Bij Zwartsluis steekt u per boot (exclusief) het Zwarte Water over naar Hanzestad Kampen. Neemt u vandaag of morgenochtend zeker een kijkje in het mooie Kampen met haar historische stadspoorten en stadskerken.

Dag 5: Kampen – Harderwijk, ca. 45 km
Vanuit deze mooie Hanzestad aan de IJssel gaat de fietstocht verder langs het IJsselmeer en via het schilderachtige Elburg bereikt u de Veluwe waar u kunt genieten van kleurrijke heidevelden en bossen. Aan het eind van de middag arriveert u in het gezellige Harderwijk waar u vanavond overnacht.

Dag 6: Harderwijk – Huizen, ca. 45 km
Op deze laatste dag fietst u over historische binnendijken door de polderlandschappen van Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Dit gebied is op en top Hollands met grazende koeien in de wei en opvliegende weidevogels als grutto, tureluur en kievit. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, bekend om de visserij en de traditionele klederdracht. Het laatste stukje van de route leidt u naar Huizen waar weer een einde is gekomen aan deze schitterende fietstocht.

Extra overnachting in Giethoorn
Giethoorn wordt ook wel 'het Venetië van het Noorden " genoemd. Vroeger werden mensen en vracht hier vooral per boot vervoerd en was autoverkeer hier amper mogelijk. Nog altijd liggen de meeste huizen en boerderijen hier aan het water en is er veel 'verkeer' op het water. Een boottochtje langs de mooie boerderijen is dus zeker een aanrader.

Indien u tijdens uw fietsreis ook graag Giethoorn wilt bezoeken, dan kunt u een extra overnachting in Giethoorn bijboeken. U overnacht dan in Hotel Restaurant de Harmonie of Hotel Newport.

Het dagprogramma ziet er dan als volgt uit:
Dag 1: Huizen – Volendam, ca. 55 km
Dag 2: Volendam – Enkhuizen, ca. 45 km
Dag 3: Enkhuizen – Lemmer, ca. 35 km
Dag 4: Lemmer – Giethoorn, ca. 45 km
Dag 5: Giethoorn – Kampen, ca. 50 km
Dag 6: Kampen – Harderwijk, ca. 45 km
Dag 7: Harderwijk – Huizen, ca. 45 km

Vraag onze reisinformatrices gerust om meer informatie.

Excursie & Extra

 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal
 • Parkeerplaats bij het startpunt in Huizen
vanaf €425 p.p.
Prijs op basis van:
6 dagen | logies en ontbijt
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
Kies uw vertrekperiode
Kies uw vervoer
Kies uw verzorging
Kies uw reisduur
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
6 dagen Fietsvakantie IJsselmeer zonder Afsluitdijk

6 dagen Fietsvakantie IJsselmeer zonder Afsluitdijk

Nederland - Diversen - IJsselmeer
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
Verzorging:
Vervoer:
 Prijzen

Er zijn helaas geen prijzen beschikbaar voor de gekozen periode.

- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • 5 overnachtingen in 3 of 4-sterrenhotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Parkeerplaats bij het startpunt in Huizen
 • Dagelijks bagagetransport (max. 1 koffer van 20 kg per persoon)
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Bootovertocht Enkhuizen – Stavoren
 • Veerponten en overige overtochten onderweg
 • Lokale toeristenbelastingen (ter plaatse te betalen)
Optioneel
 • Verzorging op basis van halfpension € 138,- per persoon
 • Fietshuur € 70,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 140,- per fiets (op aanvraag)
 • GPS huur € 10,- per persoon/ stuk
 • Extra overnachting in een 2-persoonskamer € 70,- per persoon incl. ontbijt
 • Extra overnachting in een 1-persoonskamer € 100,- per persoon incl. ontbijt
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • 5 overnachtingen in 3 of 4-sterrenhotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Parkeerplaats bij het startpunt in Huizen
 • Dagelijks bagagetransport (max. 1 koffer van 20 kg per persoon)
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Kaartmateriaal

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Bootovertocht Enkhuizen – Stavoren
 • Veerponten en overige overtochten onderweg
 • Lokale toeristenbelastingen (ter plaatse te betalen)

Optioneel

 • Verzorging op basis van halfpension € 138,- per persoon
 • Fietshuur € 70,- per fiets
 • Elektrische huurfiets € 140,- per fiets (op aanvraag)
 • GPS huur € 10,- per persoon/ stuk
 • Extra overnachting in een 2-persoonskamer € 70,- per persoon incl. ontbijt
 • Extra overnachting in een 1-persoonskamer € 100,- per persoon incl. ontbijt
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Bij deze reis fietst u niet over de Afsluitdijk, maar neemt u de veerboot van Enkhuizen naar Stavoren (exclusief). De veerboot vertrekt van mei t/m september 3x per dag vanuit Enkhuizen en op bepaalde dagen in april en oktober. Kijkt u voor de laatste informatie omtrent de dienstregeling op www.veerboot.info.
 • Houdt u er rekening mee dat bij deze reis de eerste en de laatste dag fietsdagen zijn. Indien u graag voorafgaand of aansluitend aan de fietsvakantie in Huizen wilt overnachten dan kunt u optioneel een extra nacht incl. ontbijt bijboeken. Tevens behoort een verlenging van 1 dag gedurende de reis met een overnachting in Giethoorn tot de mogelijkheden.
 • De vermelde afstanden zijn een indicatie en bijvoorbeeld afhankelijk of u onderweg veel uitstapjes naar bezienswaardigheden maakt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hotels kunnen de afstanden ook iets afwijken.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Conform de voorwaarden van de ANVR, worden de reizen op onze website weergegeven in hele dagen, ook wanneer de dag van vertrek en dag van aankomst slechts kort zijn. Boekt u bijvoorbeeld een 3-daagse autoreis, dan zijn 2 nachten hotel inbegrepen; een 4-daagse autoreis is inclusief 3 nachten, etc. (tenzij anders vermeld). U kunt deze informatie ook nalezen bij de algemene reisinformatie op onze website.
vanaf €425 p.p.
Prijs op basis van:
6 dagen | logies en ontbijt
8,5

Bestemming IJsselmeer

Het IJsselmeer is ontstaan toen de vroegere Zuiderzee werd afgesloten van de Waddenzee door de bouw van de Afsluitdijk tussen Den Oever in Noord-Holland en Kornwerderzand in Friesland. Het is een prachtig meer en tegenwoordig het populairste zeilgebied van Nederland. Tijdens een mooie zomerdag ziet u overal de kenmerkende witte zeilen van de vele zeilboten. Langs het IJsselmeer liggen ook tal van moderne jachthavens, waar altijd een gezellige drukte heerst.

In contrast met de moderne jachthavens staan de vaak pittoreske en lieflijke dorpjes en steden in Friesland en Noord-Holland, zoals het Friese Makkum, Workum, Hindeloopen, Stavoren en Lemmer. U vindt er prachtige herenhuizen die met veel liefde zijn gerestaureerd en herinneren aan de tijd dat de visserij en handel hier hoogtij vierden. Ook in Noord-Holland zijn dergelijke plaatsen te vinden. We noemen u onder meer Medemblik, Enkhuizen, Hoorn en Monnikendam. Eveneens de moeite waard is het schilderachtige schiereiland Marken, van waaruit u met de boot naar Volendam kunt varen.

In Friesland vindt u langs het IJsselmeer onder meer ook de Zuiderzeeroute, die langs een aantal van de Fries Elfsteden gaat: Workum, Hindeloopen (wellicht het mooiste plaatsje aan het IJsselmeer) en Stavoren. Deze route voert vanuit het Friese land langs plaatsen als Vollenhove, Zwartsluis en Genemuiden naar de sfeervolle oude Hanzestad Kampen. Om vervolgens via Harderwijk, Spakenburg en de vestingstad Naarden naar Muidenberg te gaan. Stuk voor stuk plaatsen aan het Ysselmeer die de moeite waard zijn om te bezoeken. Boek een korte vakantie of weekendje weg naar één van de plaatsen aan het Ysselmeer of combineer diverse mooie bestemmingen tijdens één reis.
vanaf €425 p.p.
Prijs op basis van:
6 dagen | logies en ontbijt

Gerard

We hebben genoten.

 • Waardering: 8,0
 • Algemeen: 8,0

Irene

Super

 • Waardering: 9,0
 • Algemeen: 9,0

Klantwaardering:
8,5
2 klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.