Vakantie Kroatiƫ

Wie op zoek is naar een zonvakantie Kroatië kan 's zomers onder meer kiezen uit een accommodaties in Opatija, Rabac, Pula, Rovinj, Porec, Selce of een van de andere gezellige kustplaatsen in Istrië of aan de Kvarner baai. In elk van deze plaatsen kunt u optimaal genieten van zon, zee en strand. De kust van Kroatië in deze badplaatsen wordt veelal gekenmerkt door rotspartijen en kiezelstranden, met uitzondering van Crikvenica waar u uitgestrekte zandstranden vindt. Het kristalheldere water van de Adriatische Zee nodigt u uit om te relaxen en volop te genieten van het prachtige weer.

Naast de fraaie badplaatsen heeft Kroatië haar bezoekers meer te bieden. Tijdens een bus rondreis Istrië of Kroatië zult u versteld staan van de prachtige natuur in het achterland, de leuke romantische stadjes, dromerige dorpjes en gastvrije bevolking. Bezoek Rijeka, de wereldberoemde Plitvice meren, het eiland Krk en de gezellige badplaatsen Pula, Rovinj en onder meer Porec. Of ga met ons mee op een busreis Dalmatie en bezoek Split, Mostar, Dubrovnik, de eilanden Hvar en Brac en nog veel meer. Een bus rondreis Kroatie is puur genieten van het mediterrane leven! Boek een bus rondreis Kroatië of een zonvakantie Kroatië en ontdek dit prachtige land.

Grensdocumenten

Voor uw vakantie Kroatië dient u te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf. Er geldt geen visumplicht voor Kroatië voor de Nederlandse burger die korter dan 3 maanden in Kroatië verblijft.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië.

Autozaken

Wij adviseren u om een goede internationale reis- en kredietbrief af te sluiten bij de ANWB. Dit om problemen bij pech onderweg te voorkomen. Zorgt u er tevens voor, dat u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houdt, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs.

Houdt u er tevens rekening mee dat alle autosnelwegen in Kroatië tolwegen zijn, behalve een deel van de snelweg bij Zagreb. Bij de tolwegen kunt u contant betalen met kuna's of euro's. Wilt u contant betalen, kiest u dan voor één van de bemande poortjes. Verder worden alle bekende creditcards geaccepteerd. Er is desgewenst ook een prepaid-kaartsysteem verkrijgbaar (Elektronika Naplata Cestarine). Hiermee heeft u ongeveer 20% korting op de toltarieven. U heeft hiervoor echter een transponder nodig, die verkrijgbaar is bij de tolstations. Geïnteresseerd? Informeer ter plaatse.