Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

14 dagen busreis Rondreis Balkan

Halfpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
14 dagen
halfpension
839
p.p.
Prijzen & boeken
 • Incl. data met vertrekgarantie
 • Ontdek 6 Balkan-landen in één reis
 • Prachtige baai van Kotor in Montenegro
 • Bezoek Zagreb, Belgrado, Skopje en Tirana
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
14 dagen busreis Rondreis Balkan
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Bus
Verzorging
Halfpension
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
14 dagen
ma 25 mei 899
ma 20 juli 929
ma 31 augustus 899
ma 5 oktober 839
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
 • Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Entreegelden
Lees meer
Optioneel
 • Boottocht klooster St. Naum (ca. € 35,-)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Maak kennis met de prachtige Balkan in het zuidoosten van Europa. Tijdens deze busreis nemen wij u mee naar Slovenië, Kroatië, Servië, Noord-Macedonië, Albanië en Montenegro. Onderweg kunt u genieten van gevarieerde landschappen zoals de fantastische kustlijn, het meer van Ohrid, wijngaarden en de op een fjord lijkende baai van Kotor. Ontdek eeuwenoude steden als Zagreb, Belgrado, Skopje en Tirana in het bijzondere Albanië. Een indrukwekkende rondreis!

Dagprogramma


Maandag - Heenreis
Nadat u met de servicelijnen op ons verzamelpunt bent gearriveerd, kunt u genieten van een kopje koffie met gebak. Vervolgens stappen we in de bus richting ons overnachtingshotel in Duitsland waar we ook dineren.

Dinsdag - Maribor
Vandaag rijden we naar Kroatië. We rijden via Oostenrijk en Slovenië, waar we de 2e stad van het land bezoeken: Maribor. De stad is gelegen aan de rivier de Drava en heeft een sfeervol historisch centrum. De stad wordt omgeven door uitgestrekte wijngaarden en bossen. Aan het eind van de middag zullen we arriveren in Zagreb.

Woensdag - Zagreb
Na het ontbijt gaan we naar het centrum van de Kroatische hoofdstad Zagreb. De stad is rijk aan bezienswaardigheden, die verdeeld zijn over de twee delen waarin de stad is opgesplitst. In het heuvelachtige bovenste gedeelte staan onder meer de bekende kathedraal Sint Marko en het parlementsgebouw. In het onderste gedeelte vindt u het centrum met het mooie Bane Jelacic Plein. U heeft een paar uur de tijd om Zagreb te verkennen en een gezellig restaurantje op te zoeken voor de lunch, waarna we doorrijden naar Belgrado in Servië.

Donderdag - Belgrado
Samen met een gids gaan we naar het centrum van Belgrado, de grootste stad van de Balkan en de hoofdstad van het vroegere Joegoslavië. In de stad komen de Donau en de Sava bij elkaar. De Sava is de langste rivier van de Balkan en de Donau de langste rivier van de Europese Unie. U heeft de gelegenheid om het in de Romeinse tijd gestichte fort Kalemegdan te bezoeken. Samen met het omliggende park zeker de moeite waard!

Na een bezoek aan het fort gaan we richting de residentiële wijk van Belgrado, waar u onder meer het bekende ‘bloemenhuis’ kunt zien met hier ook het graf van Tito. Tevens bezoeken we de grootste orthodoxe kerk van de Balkan, de Sint Marko. De middag is ter vrije besteding. Geniet van de gezellige drukte op de verschillende pleinen in de binnenstad, waar vaak diverse straatartiesten te vinden zijn. ’s Avonds trakteren we u op een heerlijk diner in de stad, begeleid door lokale muziek.

Vrijdag - Nis
Na het ontbijt verlaten we Belgrado en rijden we naar Noord-Macedonië. Onderweg zullen we een korte stop maken in Nis, de tweede stad van Servië. We vervolgen de route naar Skopje, de hoofdstad van Noord-Macedonië. Na het diner heeft u de mogelijkheid om alvast kennis te maken de stad. Het hotel bevindt zich namelijk in het centrum.

Zaterdag - Skopje
Geniet van een rondrit door Skopje. U ziet onder meer het museum van moeder Theresa en de oude Turkse bazaar waar het altijd gezellig druk is. We nemen u ook mee naar het St. Pantelemon klooster, van waaruit u een schitterend uitzicht heeft over Skopje. Na de rondrit is er de mogelijkheid om te lunchen, waarna we doorrijden naar het mooie Ohrid.

Zondag - Ohrid
Ohrid is een stad die prachtig gelegen is aan het gelijknamige meer: het meer van Ohrid. Het behoort tot de oudste en diepste meren van Europa. Het is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor veel mensen. En niet voor niets, want niet alleen het meer is prachtig maar ook de stad is de moeite waard. Ohrid valt vanwege haar culturele erfgoederen onder de bescherming van UNESCO. Na het ontbijt nemen wij u mee naar het centrum voor een bezichtiging van de oude stad. U ziet onder meer de bovenpoort, de kerk van St. Maria Perivleptos en het karakteristieke fort van Tsaar Samuel, van waaruit u een geweldig uitzicht heeft over het meer. Na een bezoek aan het oude centrum rijden we naar het klooster van St. Clement bij Plaosnik om de rondrit af te sluiten met een bezoek aan het oude amfitheater. Na de lunch bent u vrij om op eigen gelegenheid nader kennis te maken met het gezellige Ohrid.

Maandag – Optionele boottocht en klooster St. Naum
Vanochtend gaan we (bij voldoende belangstelling) naar de haven van Ohrid, waar we inschepen voor een boottocht (excl., ca. € 35,-) naar het fraaie kloostercomplex van St. Naum. Voordat we hier aankomen stopt de boot echter bij een museum, midden op het water. U ziet de Zaliv na Koski, oftewel de baai van de botten. Het klooster van St. Naum is een oud orthodox klooster, dat vernoemd is naar de middeleeuwse heilige Naum. Naast het klooster staat een klein kerkje waar de heilige Naum begraven ligt. Het is een idyllische plaats waar u prachtige foto’s kunt maken. Neem dus zeker uw fototoestel mee! Eenmaal terug in Ohrid heeft u nog even de tijd om rond te kijken in de stad of om een wandeling langs het meer te maken. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een vrije dag in Ohrid.

Dinsdag – Albanië en Tirana
Na het ontbijt vertrekken we richting Albanië waar wij u kennis laten maken met de hoofdstad Tirana. Op veel plaatsen in de stad waant u zich ver terug in de geschiedenis. Het middelpunt van Tirana is het Skanderbegplein, een imposant plein met diverse fraaie bezienswaardigheden, waaronder ook de Et’hem Bei-Moskee. Dit is één van de oudste gebouwen van Tirana. U ziet tevens het Staatsmuseum en onder meer de mooie orthodoxe kathedraal. Aan het eind van de middag rijden we door naar het havenstadje Durrës, waar we dineren en overnachten.

Woensdag – Durrës en Shkodër
Het havenstadje Durrës is de moeite waard. Na het ontbijt kunt u een wandeling door het centrum maken. U vindt hier onder meer het amfitheater, de moskee en het fort van Durrës. De route leidt ons richting Shkodër, waar we een korte stop maken en u kunt lunchen. Vervolgens rijden we naar Montenegro waar we overnachten. Geniet onderweg van de mooie uitzichten.

Donderdag – Baai van Kotor
De baai van Kotor is een van de mooiste baaien ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De baai ziet er net zo uit als de fjorden in Noorwegen en is zeer indrukwekkend. Langs de baai liggen prachtige stadjes die in de Middeleeuwen profiteerden van de handel. Met een gids bezoeken we een paar sfeervolle plaatsjes met kronkelende steegjes, mooie pleinen en historische bezienswaardigheden.

Vrijdag – Kroatische kust
We rijden noordwaarts en volgen de route langs de Kroatische kust. Natuurlijk stoppen we onderweg diverse keren, zodat u ook kunt genieten van de mooie omgeving.

Zaterdag - Terugreis
Helaas moeten we afscheid nemen van de Balkan. We rijden na het ontbijt naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

Zondag - Thuiskomst
Na diverse stops arriveren we aan het einde van de middag op ons verzamelpunt in Nederland. Na een afscheidsdiner wordt u met de servicelijnen naar uw afstapplaats gebracht.

Excursie & Extra

 • Bezoek aan Maribor in Slovenië
 • Kroatische hoofdstad Zagreb
 • Stadstour Belgrado met gids
 • Bezoek aan Nis in Servië
 • Rondrit Skopje in Noord-Macedonië
 • Bezoek aan Ohrid met gids
 • Meer van Ohrid
 • Stadstour Tirana in Albanië met gids
 • Havenstadje Durrës en Shkodër
 • Tour langs de baai van Kotor met gids
 • Busrit Kroatische kust

Algemeen

Boek een overnachting bij Hotel van der Valk Nuland
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is Stadion de Vliert in Den Bosch. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, is het prettig om in de buurt van het verzamelpunt te overnachten voorafgaand en/of na afloop van uw reis. Wilt u graag van die mogelijkheid gebruik maken, dan kunt u overnachten bij Hotel Van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt. Hotel Van der Valk Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen. Op de dag van vertrek gaat u met eigen auto vanuit Nuland naar Stadion de Vliert (ca. 8 km). Daar kunt u voor de duur van de reis uw auto gratis parkeren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de mogelijkheden en boek een overnachting in Nuland.

Macedonie - Ohrid - St Naum Montenegro - Baai van Kotor Macedonie - Ohrid - amfitheater Zagreb - folklore Zagreb - theater Ohrid - klooster Pantelejmon St Clemens Belgrado - St. Mark Church in the Tasmajdan park
14 dagen busreis Rondreis Balkan
Halfpension
Accommodatie

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in diverse middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift, bar en restaurant. Uw kamer is standaard voorzien van een tv en badkamer met bad en/of douche en toilet.

14 dagen busreis Rondreis Balkan
Halfpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
 • Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Entreegelden

Bijzonderheden

 • Let op: Voor deze rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

Optioneel

 • Boottocht klooster St. Naum (ca. € 35,-)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Opstapplaatsen in periode 25-05-2020 tm 05-10-2020
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid/Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam, Station Kogerveld Veldbloemenweg
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
 • Afstapplaatsen in periode 25-05-2020 tm 05-10-2020
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Aalten / NS Station, Stationsstraat
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Almere/Sporthal Indische Buurt t.o. busstation
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid/Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Assen / NS Station, Stationsplein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Ede / NS Station Ede-Wageningen
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gorinchem / NS Station
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Helmond / Sportcomplex de Braak, Rembrandtlaan
 • Hengelo / CS, bij Rabo theater
 • Hoogeveen / NS Station, Stationsplein
 • Leeuwarden/Bushalte Zuiderplein 35 (tegenover ING)
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Oss / NS Station, busstation Spoorlaan
 • Purmerend / McDonald's, parkeerterrein Jaagweg
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Roosendaal / Parkeerterrein naast NS
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Spijkenisse, Metrostation Centrum
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam, Station Kogerveld Veldbloemenweg
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
14 dagen busreis Rondreis Balkan
Halfpension
Bestemming

Bestemming Rondreis Balkan

De Balkan – of het Balkanschiereiland zoals het ook wel genoemd wordt – is het grootste en meest oostelijke schiereiland van Europa. De Balkan wordt omgeven door de Adriatische Zee, de Zwarte Zee, Ionische Zee en de Egeïsche Zee en grenst aan het Middellands Zeegebied.

De Balkan is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere Europese landen die in de regio liggen. Onder meer Albanië, Servië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Slovenië, Kosovo, Macedonië en Kroatië maken deel uit van de Balkan. De Balkan is dus enorm groot. En daarom zal het u niet verwonderen, dat ook het aantal mogelijkheden voor een geslaagde vakantie of rondreis door de Balkan groot is. Geniet van zon, zee en strand in één van de vele badplaatsen, proef de combinatie van Oosterse en Westerse culturen die in dit deel van Europa samensmelten en bewonder onder meer de prachtige orthodoxe kloosters en schitterende steden zoals Zagreb, Belgrado en onder meer Sarajevo.
14 dagen busreis Rondreis Balkan
Halfpension
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
14 dagen busreis Rondreis Balkan
Halfpension