Vakantie Kroatiƫ

Kroatie is een prachtig en veelzijdig land in het zuiden van Europa. Gelegen aan de Middellandse Zee is het land vooral in trek als zonbestemming. En terecht, want langs de kust van Istrië, de Kvarner Rivièra en Dalmatië liggen tal van aantrekkelijke badplaatsen met uitstekende voorzieningen. Hier kunt u optimaal genieten van zon en zee. Pittoreske baaien worden afgewisseld door prachtige rotsstranden. Voor de kust liggen op veel plaatsen tal van grotere en kleine eilanden, die stuk voor stuk ook een bezoek waard zijn.

Niet alleen zonliefhebbers komen echter in Kroatië aan hun trekken. Ook de natuur is prachtig. Qua natuur heeft Kroatië veel verschillende gezichten. Het kristalheldere water van de Middellandse Zee heeft een totaal andere aantrekkingskracht op de toeristen als de prachtige oude bossen en rotsachtige hoogvlakten in het achterland. Diverse natuurgebieden staan al jaren vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO en Kroatië is het enige land in Europa dat maar liefst 8 Nationale Parken telt. Het meest bekend zijn ongetwijfeld de wereldberoemde Plitvice Meren. Een prachtig schouwspel van meren, watervallen en stroomversnellingen. Maar ook de Kornati en Brijuni eilanden zijn een vermelding meer dan waard!

Houdt u van cultuur? Dan is het goed om te weten dat Kroatie ook rijk is aan cultureel erfgoed. Zowel langs de Adriatische kust als in het binnenland zijn tal van historische plaatsen te vinden, waar u kunt genieten van eeuwenoude kerken, burchten en middeleeuwse straatjes. Veel bezienswaardigheden staan ook qua cultuur op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een reis door Kroatië is dan ook een reis door de tijd. Elke stad vertelt een nieuw verhaal, elke streek een nieuw stuk historie… Ontdek de sprookjesachtige vestingen en indrukwekkende kastelen en geniet van de mediterrane sfeer.