Vakantie Istriƫ

Istrië is het grootste schiereiland van Kroatië. Istrië ligt in het noorden van de Adriatische Zee en is al jaren zeer populair bij de Nederlandse vakantiegangers. Istrië is voor veel Nederlanders waarschijnlijk de meest bekende vakantieregio in Kroatië. Veel mensen reizen naar Istrië om te genieten van zon, zee en strand. Er zijn tal van hotels en appartementen in alle populaire badplaatsen, zoals Pula, Porec, Rabac, Rovinj en onder meer Opatija.

De toeristen genieten in deze badplaatsen niet alleen van zon, zee en strand. Velen trekken er ook regelmatig op uit voor het maken van leuke excursies. Aan te raden zijn onder meer een boottocht langs de kust van Kroatië; een bezoek aan Pula, de grootste stad van Istrië. Hier vindt u ook het wereldberoemde amfitheater. Ook een dagexcursie naar Venetië behoort tot de mogelijkheden. Er varen vanuit de diverse kustplaatsen tal van moderne en snelle boten naar Venetië.

Ook het binnenland van Istrië is prachtig. Door velen wordt het binnenland ook wel Kroatisch Toscane genoemd. Of wat dacht u van een dagtrip naar de Brijuni eilanden?

Houdt u meer van een sportieve of actieve vakantie? Ook dan zijn er in Istrië voldoende mogelijkheden. In bijna alle badplaatsen en bij de grotere accommodaties in Kroatië zijn sportfaciliteiten die u de gelegenheid bieden om onder meer te duiken, zeilen, windsurfen, snorkelen, tennissen en nog veel meer. Langs de kust en in het binnenland van Istrië kunt u ook prachtig fietsen en wandelen.

Tel bij dit alles de rijke historie van Istrië en Kroatië en u begrijpt waarom Kroatië – en in het bijzonder Istrië – een vakantieregio is die uitermate geschikt is voor de nieuwe vorm van toerisme, waarbij natuur, cultuur, ontspanning en sight-seeing harmonieus samen gaan.