Vakantie Dalmatiƫ

Dalmatie ligt in het zuiden van Kroatië. Dalmatië is een prachtige streek met een mooie natuur, rijke cultuur en tal van tradities. De mensen zijn hier gastvrij, de prijzen nog redelijk en het klimaat aangenaam. Tel daar de mooie steden en sfeervolle dorpen bij op en u begrijpt waarom het de moeite waard is om naar Kroatië en zeker ook Dalmatië op vakantie te gaan.

Wie kiest voor een vakantie naar Dalmatie, kan genieten van een mediterraan klimaat. In de zomer komen dan ook veel toeristen hier naartoe om aan de stranden te genieten en tot rust te komen na een jaar hard werken. Dalmatie is echter ook een streek waar voor de cultuurliefhebber veel te ontdekken valt. U vindt er fraaie steden, zoals Splits, Zadar en onder meer Dubrovnik.

Split
Split is de tweede stad van Kroatië en al ruim 1900 jaar oud. U vindt er eeuwenoude gebouwen, kerken en kathedralen die de rijke geschiedenis weerspiegelen. Vandaag de dag is Split ook een belangrijke havenstad met een gezellig centrum met veel kleine straatjes, tal van gezellige winkeltjes en terrasjes. Binnen de oude stadsmuren vindt u ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden, het oude Diocletianus paleis.

Zadar
Zadar is de voormalige hoofdstad van Dalmatie, gelegen op een schiereiland aan de kust. De stad is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Noord-Dalmatie.In de historische kern vindt u nog tal van Romeinse, Venetiaanse en Oostenrijkse invloeden, schilderachtige steegjes en prachtige oude gebouwen, waaronder de kathedraal Sveta Stolija en de ronde kerk Sveti Donat.

In de directe omgeving van Zadar ligt de Zadar-Archipel, welke bestaat uit meer dan 300 eilanden, omgeven door kristalhelder water. De eilanden van de Zadar-archipel met mediterrane begroeiing zijn een paradijs voor watersportliefhebbers; boven water met vaarroutes langs de eilandjes en onder water interessante wrakken voor duikliefhebbers.

Dubrovnik
Dubrovnik is een prachtige havenstad in Dalmatië, gelegen aan het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Dubrovnik is reeds jaar en dag enorm populair bij vakantiegangers vanwege zijn fraaie monumenten, de imposante muren en de gezellige en gastvrije sfeer. De stad ligt onder de berg Srdj. Dubrovnik wordt als een van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en draagt daarom de naam: 'Parel van de Adriatische Zee’. De oude stad van Dubrovnik staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, hetgeen voor u de garantie is dat zij haar bezoekers veel te bieden heeft, zeker diegenen die in cultuur geïnteresseerd zijn.