Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Kroatië is al jaren zeer populair bij veel Nederlanders vanwege de zonovergoten kuststreek, gezellige, pittoreske kustplaatsen en prachtige natuur. Boek ook busreis, autovakantie of autorondreis Kroatië! Lees meer

Kroatië

Wie op zoek is naar een vakantie of zonvakantie Kroatië kan kiezen uit een busreis Kroatië of een compleet verzorgde autovakantie Kroatië of autorondreis Kroatië. Welke reis u ook kiest, één ding is zeker: u kunt uitgebreid kennismaken met de gezellige kustplaatsen, de rijke historie, de prachtige natuur en relaxte vakantiesfeer van Kroatië. Aan de kust, in Istrië of aan de Kvarner baai, kunt u heerlijk genieten van zon, zee en strand. De kust van Kroatië in deze streken wordt veelal gekenmerkt door rotspartijen en kiezelstranden, met uitzondering van Crikvenica waar u uitgestrekte zandstranden vindt. Het kristalheldere water van de Adriatische Zee nodigt u uit om te relaxen en volop te genieten van het prachtige weer. 

Wie graag naast zon, zee en strand ook kennis wil maken met de cultuur en andere bezienswaardigheden van Kroatië kunnen wij aanraden om een autorondreis of busreis te maken. Ga mee naar de schitterende Plitvice Meren, UNESCO-werelderfgoed, en laat u verrassen door de unieke natuur. Wandel door de pittoreske straatjes van Porec en Rovinj en geniet van de mondaine sfeer en schitterende villa's in de badplaats Opatija. Meer naar het zuiden ligt Dalmatië met wereldwijd bekende steden als Dubrovnik en Split. Beiden zeer de moeite waard! 

Bekijk het aanbod van onze reizen naar Kroatië en maak een keuze uit de busreizen Kroatië of autovakanties Kroatië (incl. autorondreizen Kroatië) en ontdek dit schitterende vakantieland!

Grensdocumenten

Voor uw vakantie Kroatië dient u te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf. Er geldt geen visumplicht voor Kroatië voor de Nederlandse burger die korter dan 3 maanden in Kroatië verblijft.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië.

Autozaken

Wij adviseren u om een goede internationale reis- en kredietbrief af te sluiten bij de ANWB. Dit om problemen bij pech onderweg te voorkomen. Zorgt u er tevens voor, dat u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houdt, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs.

Houdt u er tevens rekening mee dat alle autosnelwegen in Kroatië tolwegen zijn, behalve een deel van de snelweg bij Zagreb. Bij de tolwegen kunt u contant betalen met kuna's of euro's. Wilt u contant betalen, kiest u dan voor één van de bemande poortjes. Verder worden alle bekende creditcards geaccepteerd. Er is desgewenst ook een prepaid-kaartsysteem verkrijgbaar (Elektronika Naplata Cestarine). Hiermee heeft u ongeveer 20% korting op de toltarieven. U heeft hiervoor echter een transponder nodig, die verkrijgbaar is bij de tolstations. Geïnteresseerd? Informeer ter plaatse.

Bekijk alle reizen naar Kroatië