Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Wijzigen en Annuleren

De hoofdboeker kan voor een bijboeking van 1 of meerdere personen telefonisch contact op nemen met onze reisinformatrices. Het wel of niet kunnen bijboeken van een extra persoon of extra personen is afhankelijk van diverse factoren. Bij bus- en vliegreizen moet onder andere rekening gehouden worden met het aantal beschikbare stoelen voor de door u geboekte reis. Daarnaast zijn wij vanzelfsprekend afhankelijk van de beschikbaarheid van de accommodatie die u geboekt heeft.
Ja, dat kan. De hoofdboeker kan dit telefonisch of per e-mail doorgeven. Een reisverzekering kunt u tot 1 dag voor vertrek bijboeken. Een annuleringsverzekering kan alleen bijgeboekt worden tot 7 dagen na de boekingsdatum.
Het is niet mogelijk een reeds geboekte reis online te wijzigen of te annuleren. U kunt hiervoor contact opnemen met één van onze reisinformatrices via 0172-468800. Houdt u rekening met eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten, zoals deze gelden conform de algemene reisvoorwaarden

Voordat u een definitieve boeking heeft gemaakt kunt u deze gegevens wijzigen door te klikken op “wijzig” bij stap 1. Heeft u stap 1 t/m 6 al doorlopen en een definitieve boeking gemaakt? Dan kunt u deze wijziging telefonisch of schriftelijk doorgeven via klantenservice@peterlanghoutreizen.nl. Houdt u rekening met de wijzigingskosten die gelden conform de algemene reisvoorwaarden. Voor vliegreizen kunnen afwijkende kosten gelden. De volledige kosten die wij doorkrijgen van onze leveranciers voor de wijziging zullen aan u worden doorberekend.

Indien u uw boeking wilt wijzigen naar een andere bestemming of datum raden wij u aan om altijd contact op te nemen met onze reisinformatrices om de mogelijkheden te bespreken. Of een wijziging mogelijk is hangt mede af van de voorwaarden van de leveranciers die bij de uitvoering van uw reis betrokken zijn. Indien wijziging van uw bestemming of datum gehonoreerd kan worden, berekenen wij € 27,- wijzigingskosten plus de eventuele meerkosten die wij als organisatie moeten maken om de boeking voor u te wijzigingen.
Adreswijzigingen kunnen uitsluitend schriftelijk doorgegeven worden door de hoofdboeker. U kunt hiervoor een e-mail sturen aan klantenservice@peterlanghoutreizen.nl. Vermeld bij de adreswijziging uw debiteurennummer en het reserveringsnummer van de reis. Dit geldt ook wanneer u een ander e-mail adres wil doorgeven voor uw boeking.
Wanneer u onverhoopt een fout ontdekt in uw reisbescheiden of tickets dan willen wij dit graag weten. U kunt de wijziging mailen naar: klantenservice@peterlanghoutreizen.nl. Wij zullen de wijziging meteen doorvoeren en u op de hoogte brengen. Houdt u er rekening mee, dat eventuele kosten die verband houden met de wijziging aan u zullen worden doorberekend.

Alleen de hoofdboeker kan een reis annuleren Een annulering dient u altijd schriftelijk te melden. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar administratie@peterlanghoutreizen.nl. Bij de annulering dient u de volgende zaken te vermelden:

  • Reserveringsnummer
  • Vertrekdatum van de reis
  • Naam (of namen) van de perso(o)n*en) die geannuleerd moeten worden

Geeft u bij het onderwerp van de e-mail aan "Annulering" gevolgd door het reserveringsnummer en de vertrekdatum van de reis. Indien u de gegevens per post wil versturen: Peter Langhout Reizen, postbus 481, 2400 AL  Alphen aan den Rijn.

Houd u er rekening mee dat een annulering nooit kosteloos verloopt! De annuleringskosten worden berekend volgens het advies van de ANVR, zie de annuleringsvoorwaarden. Voor sommige reizen gelden afwijkende voorwaarden. Mocht er een geldige reden zijn volgens de annuleringsvoorwaarden, dan kunt u een gedeelte van de reissom terugkrijgen. We verwijzen in dit kader ook naar de voorwaarden van de annuleringsverzekering. Controleer of u een annuleringsverzekering heeft afgesloten bij boeking.

Annuleringen voor boekingen met vertrek binnen 3 weken kunnen ook telefonisch doorgegeven worden (0172-468800). Vervolgens dient u de annulering alsnog schriftelijk te bevestigen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de algemene reisinformatie.

Op de pretpark reizen zijn soms afwijkende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing. Bij het berekenen van de annuleringskosten wordt in een aantal gevallen onderscheid gemaakt tussen de kosten voor de entreetickets en de overige kosten van uw reis. Nadat de entreetickets voor het pretpark door ons besteld zijn, bedragen de annuleringskosten voor de entreetickets 100%. De annuleringskosten voor de rest van uw reis zijn conform de reguliere voorwaarden. Wij raden u aan om bij annulering van uw reis even contact op te nemen met één van onze reisinformatrices. Raadpleegt u tevens de algemene reisinformatie
Gebaseerd op de ANVR-voorwaarden gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden voor cruisevakanties. De annuleringsvoorwaarden die gelden voor uw reis zijn conform de annuleringsvoorwaarden zoals wij die van de cruisemaatschappij ontvangen. U kunt de exacte annuleringsvoorwaarden die op uw boeking van toepassing zijn nalezen op de website van de betreffende rederij. Wanneer u een cruisevakantie geboekt heeft en u de reis wil annuleren, raden wij u aan om te allen tijde contact op te nemen met onze reisinformatrices. Zij kunnen voor u nagaan wat de exacte kosten zijn voor uw annulering. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze algemene reisinformatie.
Op fietsvakanties kunnen afwijkende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Indien er sprake is van afwijkende voorwaarden, dan staat dit duidelijk bij de omschrijving van de reis vermeld. Wilt u voor boeking graag weten wat deze afwijkende voorwaarden zijn, neemt u dan contact op met één van onze reisinformatrices. Zij helpen u graag! Indien er geen melding wordt gemaakt van eventuele speciale voorwaarden bij boeking van de reis, dan gelden onze reguliere voorwaarden