Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Kort weg en dichtbij

In veel Duitse steden zijn speciale milieuzones (`Umweltzone`) van kracht. Deze milieuzones zijn ingevoerd om oude auto`s, die vaak relatief milieuonvriendelijk zijn te kunnen weren uit het centrum van de stad. Iedereen die de binnenstad in wil met de auto en binnen de ingestelde milieuzones komt, moet een speciaal vignet hebben waaruit blijkt hoe milieuvriendelijk de auto is. Deze regel geldt ook voor buitenlanders! Wie zonder het vignet de binnenstad van een stad met milieuzones inrijdt riskeert een boete. Meer informatie over de Duitse milieuzones en benodigde vignetten vindt u op de website van milieusticker.nl. U kunt het milieuvignet via deze website online bestellen of via de ANWB. Overigens bevinden de Umweltzones zich uitsluitend in stedelijk gebied. Indien u alleen gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heeft u geen milieusticker nodig!
Niets moet want het is vakantie! U kunt bij de chauffeur aangeven dat u op eigen gelegenheid de stad gaat verkennen. Samen spreekt u af wanneer en waar u zich dient te melden voor de terugreis. Op de meeste stedentrips die wij met de bus aanbieden worden u ter plaatste optionele excursies aangeboden. U kunt kiezen of u hier aan wilt deelnemen (tegen betaling).
Indien u met uw eigen vervoer naar uw vakantiebestemming gaat en u verwacht na 18:00 uur te arriveren, dan raden wij u aan om zelf telefonisch contact op te nemen met de accommodatie om de accommodatie op de hoogte te stellen van uw late aankomst. Zo voorkomt u dat inchecken niet meer mogelijk is, omdat de receptie gesloten is. Ook wanneer u besluit om bijvoorbeeld een dag later aan te komen, dient u zelf de accommodatieverschaffer op de hoogte te stellen.
De hotelkamers zijn bij aankomst uiterlijk vanaf 14.00 uur beschikbaar en de appartementen vanaf 17.00 uur. Houdt u er rekening mee dat de receptie van bepaalde appartementen pas om 09.30 uur is geopend. Op de dag van vertrek moet u doorgaans uw kamer of appartement voor 10.00 uur verlaten, tenzij ter plaatse anders wordt aangegeven.

Wanneer u met eigen vervoer naar de bestemming reist, dient u er rekening mee te houden dat de receptie van een hotel/appartement normaal gesproken geen 24-uur per dag aanwezig is. Indien u na 18.00 uur verwacht te arriveren, raden wij u aan om vooraf telefonisch contact met de accommodatie op te nemen om de verwachte aankomsttijd door te geven. Zo voorkomt u dat u mogelijk voor een gesloten deur komt te staan.
Het kan zijn dat de reis die u boekt op aanvraag is. Dat betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder in overleg moeten kijken in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van aanvragen kan enkele dagen in beslag nemen. Wij streven ernaar u binnen 24 kantooruren antwoord te geven doch uiterlijk binnen 3 dagen. Wanneer de aanvraag akkoord komt, bent u altijd gebonden het aanbod te accepteren.

Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn annuleringsvoorwaarden van kracht. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje Annuleren / Aanvragen bij de reisinformatie en de Algemene Reisvoorwaarden.