Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Kinderen

Bij een groot aantal van onze hotels kunt u genieten van zeer hoge kinderkortingen. De exacte kortingen ziet u in de laatste stap van uw boeking. Op dat moment heeft u de leeftijd van uw kind(eren) ingevuld en weten wij dat er kinderkorting toegepast moet worden. Voorwaarde om voor deze kortingen in aanmerking te komen is meestal dat de kinderen op extra bijgeplaatste bedden op een 2-persoonskamer slapen, met minimaal 2 volbetalende personen.

De leeftijd waarvoor een kinderprijs van toepassing is verschilt per arrangement. Voor baby’s hanteren wij de leeftijd o t/m 1 jaar. Voor de prijzen is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. Houdt u er rekening mee dat baby's geen recht hebben op een eigen stoel in het vliegtuig of in de bus.

 

Baby's kunnen meestal gratis bij de ouders op de kamer verblijven en betalen voor het vervoer een klein percentage van de volwassenenprijs of slechts administratiekosten. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van onze leveranciers.

Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in het vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Indien u met een baby (0-1 jaar) op reis gaat, geldt dat de kinderen in principe geen recht hebben op een eigen stoel in de bus. Het kind mag bij de meeste busreizen op schoot bij de ouder/begeleider. Indien de stoel voorzien is van een gordel, dient de ouder/begeleider de gordel te dragen en het kind vervolgens los op schoot te nemen. Uit het oogpunt van veiligheid en comfort adviseren wij u echter om te allen tijde een aparte stoel voor het kind te reserveren. Als ouder/begeleider bent u vervolgens zelf verantwoordelijk om een maxi cosi of stoelverkleiner mee te nemen, zodat het kind veilig vervoerd kan worden. Indien het kind geen eigen stoel heeft, houdt u er dan rekening mee dat het kind ook geen recht heeft op eigen (ruim) bagage. Indien u een buspendelreis boekt naar één van onze zonbestemmingen, dan mogen kleine kinderen en babies niet op schoot en moet een eigen busplaats gereserveerd worden.

Vaak beschikken hotels en appartementencomplexen over kinderbedjes- en stoeltjes. Aangezien deze slechts beperkt aanwezig zijn, raden wij u aan om bij boeking aan te geven dat u deze ter plaatse wil reserveren. Wij geven uw wensen door aan de accommodatie. Wij kunnen u echter nooit garanderen dat het kinderbedje en/of kinderstoel daadwerkelijk beschikbaar is. Eventuele kosten dient u daarom ook ter plaatse te voldoen. Kinderbedjes zijn meestal geschikt voor kinderen tot 2 jaar.

Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk gezag heeft of waarover u geen gezag heeft, dan is het verstandig om een officiële verklaring middels een toestemmingsformulier mee te nemen op reis. Middels dit formulier kunt u aantonen dat u toestemming heeft van de (andere) persoon of personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen.

De handtekening op het toestemmingsformulier hoeft niet gelegaliseerd te worden. Een kopie van het paspoort of identiteitsbewijs van de toestemminggevende persoon ter verificatie van de handtekening is voldoende.

Een voorbeeld van een toestemmingsformulier vindt u HIER. Voor de meest up-to-date informatie en meest actuele formulier verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid.