Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Fietsvakantie

Op al onze reizen zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals u HIER kunt nalezen. Voor een aantal fietsvakanties geldt dat er afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing kunnen zijn. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn staat dit duidelijk bij de reis aangegeven onder het kopje "Bijzonderheden". Wilt u graag weten wat de afwijkende voorwaarden zijn, dan kunt u altijd contact opnemen met één van onze reisinformatrices. Zij helpen u graag! 
Bij een fietsvakantie verblijft u in 1 of meerdere hotels en legt u de afstanden doorgaans per fiets af. Bij een fiets-vaarvakantie verblijft u aan boord van een comfortabel riviercruiseschip en fietst u overdag een bepaalde route. Aan het einde van de dag kunt u weer op de eindbestemming aan boord gaan van het schip. Een fiets-vaarvakanties is dus een combinatie van fietsen en cruisen.
Ja, dat is mogelijk. Iedere dag kunt u ’s ochtends zelf bepalen of u van boord gaat voor de volgende etappe van de fietstocht of dat u aan boord blijft en mee vaart met het schip naar de eindbestemming van die dag. 
Wanneer u een fietsvakantie boekt waarbij u van hotel naar hotel fietst, hoeft u zich geen zorgen om uw bagage te maken. Wanneer u bij ons een compleet verzorgde fietsvakantie boekt, zorgen wij ervoor dat uw bagage elke dag van het ene naar het andere hotel wordt gebracht. En boekt u een fiets-vaarvakantie, dan blijft uw bagage overdag aan boord van het schip. U neemt alleen de bagage mee die u overdag tijdens het fietsen graag bij u wilt hebben. Zijn bij uw reis twee hotels inbegrepen, waarbij u vanuit de hotels meerdere fietstochten maak, dan kunt u uw bagage zelf met de auto meenemen. 
Ja, zowel bij de normale fietsreizen als bij de fiets-vaarvakanties kunt u gebruik maken van uw eigen fiets. Zorgt u ervoor dat uw fiets in goede staat verkeert en neemt u een aantal reserveonderdelen en een bandenplakset mee. Houdt u er verder rekening mee dat de fietsen niet altijd overal binnen gestald kunnen worden en u te allen tijde zelf aansprakelijk bent voor eventuele schade en/of verlies van uw fiets.
Voor de meeste fietsreizen raden wij een fiets aan met minimaal 7 versnellingen. Wanneer u een fietsvakantie boekt in een meer heuvel- of bergachtige omgeving, dan kan een fiets met 21 versnellingen wenselijk zijn.
Het merk van de huurfietsen kan per reis verschillen, echter gaat het altijd om goede kwaliteitsfietsen. De meeste fietsen zijn unisex tour- en trekkingfietsen met een middelhoge instap, 7 versnellingen, handrem en/of terugtraprem. Voor de fietsvakantie met iets meer heuvels en uitdagingen beschikken de huurfietsen veelal over 21 versnellingen. Tevens kunt u bij de meeste fietsvakanties er ook voor kiezen om een elektrische fiets te huren. Houdt u er wel rekening mee dat de elektrische fietsen altijd op aanvraag zijn en ter plaatse veelal een borg wordt gevraagd. Bij iedere reis kunt u bij de reisinformatie zien welke type fietsen er voor die reis te huur zijn.
Wij raden u aan om zelf een set inbussleutels mee te nemen, zodat u onderweg eenvoudig uw fiets kan af- of bijstellen als dit nodig blijkt te zijn. De fietsen zijn, tenzij dit apart wordt vermeld, niet voorzien van een computertje of kaartstandaard. Wanneer u deze accessoires handig vindt, dan kunt u deze natuurlijk altijd zelf meenemen.

Wanneer u uw eigen fiets meeneemt op reis, zorgt u er dan voor dat deze helemaal in orde is. Neemt u in ieder geval een fietspomp mee en de materialen om de meest voorkomende reparaties te kunnen verrichten.
U bent te allen tijde verantwoordelijk voor uw huurfiets. Bij diefstal moet u daarom aangifte doen en de fietssleutels kunnen overleggen. We gaan ervan uit dat u de huurfiets in dezelfde staat weer inlevert, als waarin u hem ontvangen heeft. Leest u de polisvoorwaarden van uw reisverzekering goed door en vraagt u eventueel van te voren na of schade en/of diefstal aan uw (huur)fiets gedekt wordt.
Een E-bike of elektrische fiets is een fiets met een elektrische trapbekrachtiging. De fiets beschikt over één of meerdere accu’s en een motor die de E-bike extra ondersteuning geeft wanneer u fietst. U kunt onderweg zelf bepalen in welke mate u van de extra ondersteuning gebruik wenst te maken.
De meeste typen accu’s van de elektrische fietsen houden het 30 tot 80 kilometer vol. De exacte actieradius is zeer variabel en onder meer afhankelijk van het wegdek, hoogteverschil, bandenspanning, wind en de mate waarin u een beroep doet op de ondersteuning van de accu. Wanneer de accu van de elektrische fiets leeg is kunt u deze opladen met een adapter. Deze kunt u gewoon aansluiten op een stopcontact in het hotel of op uw kamer. Ook zijn er op steeds meer plaatsen langs de bekende fietsroutes cafés en restaurants waar u gebruik kunt maken van oplaadpunten.
Bij de reisomschrijving van elke reis staat aangegeven of u de mogelijkheid heeft om een E-bike en/of elektrische fiets te huren. Houdt u er rekening mee dat deze fietsen standaard op aanvraag zijn. Dat betekent dat wij na uw boeking bij de organisator van de fietsreizen gaan kijken in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. We streven ernaar om u binnen 24 uur te informeren omtrent de mogelijkheden.
Aangezien u overdag actief bezig bent, is het handig om makkelijk zittende kleding mee te nemen. Specifieke fietskleding is niet noodzakelijk. Wel adviseren wij u om schoenen met stevige zolen (bijv. sportschoenen), regenkleding en hoofdbescherming tegen de zon mee te nemen.
Ruim een kwart van de letsels onder fietsers na een verkeersongeval betreft hoofd- en hersenletsel. Circa 75% van dit hoofd- en hersenletsel ontstaat bij ongevallen waarbij geen gemotoriseerd verkeer betrokken is. Een percentage dat bij kinderen zelfs nog hoger ligt. Om de kans op hoofd- en hersenletsel te beperken, ontstaat in steeds meer Europese landen de discussie omtrent het wel of niet verplicht stellen van een fietshelm. Landen als Spanje, Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, Slowakije, Finland, Zweden en onder meer Slovenië hebben de fietshelm al verplicht gesteld voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. In Duitsland geldt deze verplichting nog niet. Desondanks is het gebruik van de fietshelm in Duitsland wel algemeen geaccepteerd. Het dragen van een helm is in Duitsland overigens wel voor iedereen verplicht wanneer u op de racefiets of mountainbike rijdt. Aangezien de regels omtrent de fietshelm per land verschillen en op dit moment ook nog aan verandering onderhevig zijn, adviseren wij u om voor vertrek een en ander na te gaan op internet en/of na te vragen bij de ANWB.
Bij sommige fiets-vaarvakanties is er een reisleider aan boord van het schip. Indien er een reisleider aanwezig is, is hij/zij het dagelijks aanspreekpunt voor u als gast. Via de reisleider ontvangt u informatie over de fietsroutes en eventueel benodigde kaarten. De reisleider kan u ook tips geven over de diverse bezienswaardigheden langs de routes. Houdt u er rekening mee dat de reisleider aan boord van de verschillende schepen niet altijd Nederlandssprekend is en dat dus niet op alle schepen van de fiets-vaarvakanties standaard een gids of reisleider aanwezig is. Tevens is het handig om te weten, dat soms alleen Duits en/of Engels de voertaal is aan boord.
In bijna alle gevallen kunt u uw auto nabij het aankomsthotel parkeren. Over het algemeen is het parkeren gratis en zijn de parkeerplaatsen niet bewaakt. Indien er kosten aan verbonden zijn, zal dit bij de reis worden vermeld. De kosten dient u meestal dan ter plaatse te voldoen.

Bij de fiets-vaarvakanties ontvangt u bij de reisbescheiden in de meeste gevallen informatie over de parkeermogelijkheden in de nabijheid van de haven van afvaart. Parkeren is bij de fiets-vaarvakanties doorgaans niet gratis. Specifieke details ontvangt u bij de reisbescheiden.
Bij de omschrijving van de reis worden de afstanden vermeld van de trajecten die u per dag op de fiets aflegt. Deze afstanden zijn gemiddelde afstanden. Doordat u overdag vrij bent om van de route af te wijken, kunnen de feitelijke afstanden afwijken van hetgeen bij de reis is vermeld. De afstanden die staan aangegeven bij het dag-tot-dag programma zijn derhalve een indicatie en zijn afhankelijk zijn van de exacte ligging van de hotels, de route die u volgt en de bezienswaardigheden die u onderweg wilt bezoeken.
Wanneer u een fietsvakantie met eigen vervoer boekt, raden wij u aan om vooraf bij de accommodatie(s) na te gaan of huisdieren wel/niet zijn toegestaan. Eventueel kunt u naar de mogelijkheden informeren bij één van onze reisinformatrices. Indien er kosten voor het verblijf van de huisdieren in rekening wordt gebracht, dient u deze ter plaatse te voldoen. Houdt u er rekening mee, dat u bij vervoer van uw huisdier naar het buitenland in het bezit dient te zijn van een dierenpaspoort.

Wanneer u een fiets-vaarvakantie boekt is het niet mogelijk uw huisdier mee te nemen. Bij de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren kunt u terecht voor adressen van goede kennels.