Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Busreizen

Vrijwel iedereen gaat jaarlijks op vakantie. Veel mensen zelfs meer dan één keer. Op welke manier we dat doen is van een aantal factoren afhankelijk. Denk hierbij aan gezinssamenstelling, het budget dat u te besteden heeft, het reisdoel, type vakantie, voorkeur voor een bepaald vervoermiddel, etc. Over het algemeen zijn auto en het vliegtuig de meest geliefde vervoermiddelen voor de vakantie. In de afgelopen jaren kiezen echter ook steeds meer mensen voor een vakantie met de touringcar.

Uit onderzoek blijkt dat mensen reizen per bus prettig vinden vanwege de gezelligheid en het gemak. In een bus leg je makkelijk contact en wanneer u boekt, weet u bijna zeker dat u met gelijkgestemden op reis gaat. Mensen die met de bus op vakantie gaan, vinden het ook prettig dat de chauffeur alles voor ze regelt en dat lokale gidsen juist de plekken laat zien, die je zelf nooit snel zou ontdekken.

Het zijn slechts een aantal redenen om voor een busvakantie te kiezen, want de argumenten die in het voordeel pleiten van een busreis zijn talrijk. Wist u bijvoorbeeld dat een busreis de meest milieuvriendelijke manier van reizen is in vergelijking met auto en het vliegtuig? En dat het ook één van de veiligste vormen van vervoer is? Na het vliegtuig en de trein staat de touringcar op nummer 3 van de meest veilige vervoermiddelen. Daarmee is de bus veel veiliger dan uw eigen auto!

Ook niet onbelangrijk is dat een reis per luxe touringcar vaak ook voordeliger is. Het vervoer zelf is goedkoper dan een vliegticket en wanneer u zelf uw vakantie regelt dan krijgt u vaak tijdens de reis nog te maken met tal van bijkomende kosten. Denk maar aan brandstof, afschrijving auto, tolwegen en nog veel meer. Kosten die bij een busreis over het algemeen inbegrepen zijn bij de prijs. Evenals veel entreegelden en excursies, wanneer u een excursie- of rondreis boekt. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent. En dat is wel zo prettig!

Wanneer u met de bus op vakantie wil gaan, zijn er tal van verschillende type busreizen. Zo kunt u onder meer een excursie- of rondreis boeken, kiezen voor een reis naar één van de vele bekende attractiepark in Europa, richting wintersport gaan of juist kiezen voor een zonvakantie. Voor alleenstaanden zijn er tegenwoordig ook speciale single-busreizen en ook een stedentrip met de bus is weer helemaal in. Geen hoge parkeerkosten en toch overal voor de deur afgezet worden. Makkelijker kan het niet! Geen wonder dat steeds meer mensen voor een stedentrip kiezen voor de bus,

Wanneer u richting zon of wintersport wil, heeft u vaak de keuze uit losse bustickets of een compleet arrangementen inclusief vervoer en verblijf. U heeft doorgaans de keuze uit diverse opstapplaatsen in Nederland, zodat u niet verplicht naar één opstappunt moet gaan zoals bijvoorbeeld het geval is voor een vliegreis. Comfortabele Royal Class nachtpendels brengen u vervolgens naar uw bestemming. U stapt ’s avond in Nederland in en komt ‘s morgens redelijk uitgerust aan op uw bestemming.

U ziet het: redenen genoeg om komend jaar voor een busvakantie te kiezen.
Uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangt u uw reisbescheiden met daarop de exacte opstaptijd. De opstaptijd bepalen wij door te kijken naar het aantal reizigers en hun gewenste opstapplaatsen. Op basis van deze informatie maken wij de ophaalroutes.  In de meeste gevallen doet u ca. 4 opstapplaatsen aan. Wanneer u gebruik maakt van opstapschema 1 of 2 dan staan de bussen gepland om tussen 09.00 en 09.30 uur op ons verzamelpunt  aan te komen. Terugrekenend komt het er grofweg op neer dat de eerste ophaalbussen vanaf 04.00 uur ’s nachts vanuit de noordelijke provincies Friesland en Groningen vertrekken. De Randstad kent erg gevarieerde opstaptijden, meestal tussen 05.30 en 07.30 uur.
Bij de meeste busreizen kunt u kiezen uit verschillende op- en afstapplaatsen. Vanuit de verschillende opstapplaatsen rijden we doorgaans naar een centraal verzamelpunt. Vanaf het verzamelpunt vertrekt u naar uw uiteindelijke vakantiebestemming. Niet al onze busreizen gaan via het verzamelpunt. Bij boeking krijt u een overzicht van de op- en afstapplaatsen die voor uw reis beschikbaar zijn. Bij de reisomschrijving staat ook vermeld welk opstapschema voor de betreffende reis geldt. Voor meer informatie over de opstapschema's, klik hier.
De meerdaagse excursie-en rondreizen met opstapschema 1 en 2 komen tussen 17.00 en 17.30 uur terug bij ons verzamelpunt. Hier volgt het diner. De bussen van de steden -en attractieparken reizigers komen rond 19.00 uur terug op ons verzamelpunt. Inmiddels zijn de reizigers van de excursie-en rondreizen klaar met hun diner. Tussen 19.00 en 19.30 uur vertrekt men met de bussen naar de afstapplaats.

Afhankelijk van de afstand, het aantal afstapplaatsen en het verkeer op de weg komt men tussen 20.00 en 0.00 terug op de afstapplaats. De terugkomst rond middernacht geldt alleen voor de noordelijke provincies en dit komt zelden voor.
Vanaf 21 juni 2019 is ons verzamelpunt bij Stadion de Vliert, Victorialaan 21, 5213 JG Den Bosch.
Niets moet want het is vakantie! U kunt bij de chauffeur aangeven dat u op eigen gelegenheid de stad gaat verkennen. Samen spreekt u af wanneer en waar u zich dient te melden voor de terugreis. Op de meeste stedentrips die wij met de bus aanbieden worden u ter plaatste optionele excursies aangeboden. U kunt kiezen of u hier aan wilt deelnemen (tegen betaling).
U dient uiterlijk 10 minuten voor de opgegeven vertrektijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. De vertrektijd staat vermeld op uw reisbescheiden. In verband met de planning en de rijtijden wacht de touringcar niet. Mocht u onverhoopt de bus missen, belt u dan direct het noodnummer dat u bij de tickets ontvangt. Via dit nummer is altijd iemand bereikbaar die er alles aan zal doen om u zo snel mogelijk op weg te helpen. Wij kunnen als organisatie geen verantwoording nemen voor eventuele extra kosten die u in dit geval moet maken om alsnog deel te nemen aan de reis.
Wij hanteren geen vaste zitplaatsen in de bus (behalve bij de nachtpendels naar de zonbestemmingen). Mocht u speciale wensen hebben, dan kunt u deze bij boeking kenbaar maken. Wij zullen proberen om zoveel mogelijk rekening met uw wensen te houden maar kunnen dit helaas niet altijd garanderen.

Indien een vaste zitplaats in de bus voor u essentieel is, dan dient u hiervoor een essentie te boeken. Aan een essentie zijn standaard kosten verbonden: € 27,50. Een essentie busplaats is alleen mogelijk indien medisch noodzakelijk. Deze essentie dient bij de boeking kenbaar gemaakt te worden. U dient hiervoor ook een doktersverklaring te overleggen.

Om iedereen de kans te geven van plaats te wisselen hanteren we bij excursiereizen van langer dan 7 dagen een rouleersysteem. Degenen die een essentie 'voorin de bus' hebben geboekt rouleren niet mee.
Uw geld, grensdocumenten en andere waardevolle zaken dient u in uw handbagage te bewaren. Wanneer u reserveert voor een vakantie met extra overnachting op de heen- en terugreis, dan adviseren wij u om alle bagage (in verband met de verzekering) uit de touringcar te halen. De kamerfaciliteiten in het overnachtinghotel kunnen afwijken van de door u geboekte kamer op uw vakantiebestemming. Wanneer u tijdens de reis overnacht op een boot, dan raden wij u aan om een tasje met aparte overnachtingspullen mee te nemen als extra (hand)bagage. 
In de touringcars is het niet toegestaan om te roken. Er wordt regelmatig gestopt (gemiddeld om de 3 uur). Tijdens de stops heeft u de mogelijkheid om te roken. De nachtpendels rijden gedurende de nacht in principe in een keer door.
Uit onderzoek blijkt dat mensen reizen per bus prettig vinden vanwege de gezelligheid en het gemak. In een bus leg je makkelijk contact en wanneer u boekt, weet u bijna zeker dat u met gelijkgestemden op reis gaat. Mensen die met de bus op vakantie gaan, vinden het ook prettig dat de chauffeur alles voor ze regelt en dat lokale gidsen juist de plekken laat zien, die je zelf nooit snel zou ontdekken.

Het zijn slechts een aantal redenen om voor een busvakantie te kiezen, want de argumenten die in het voordeel pleiten van een busreis zijn talrijk. Wist u bijvoorbeeld dat een busreis de meest milieuvriendelijke manier van reizen is in vergelijking met auto en het vliegtuig? En dat het ook één van de veiligste vormen van vervoer is? Na het vliegtuig en de trein staat de touringcar op nummer 3 van de meest veilige vervoermiddelen. Daarmee is de bus veel veiliger dan uw eigen auto!

Ook niet onbelangrijk is dat een reis per luxe touringcar vaak ook voordeliger is. Het vervoer zelf is goedkoper dan een vliegticket en wanneer u zelf uw vakantie regelt dan krijgt u vaak tijdens de reis nog te maken met tal van bijkomende kosten. Denk maar aan brandstof, afschrijving auto, tolwegen, parkeerkosten (met name in de steden) en nog veel meer. Kosten die bij een busreis over het algemeen inbegrepen zijn bij de prijs.
Ja, een rollator kan opgevouwen onderin de bus vervoerd worden. Voor een scootmobiel en rolstoel geldt dat deze alleen meegenomen kunnen worden wanneer deze eveneens inklapbaar zijn. In dat geval kunnen de rolstoel en scootmobiel ook onderin de bus vervoerd worden. Wij vragen u dringend om bij uw boeking aan te geven of u een (opvouwbare) rollator, rolstoel of scootmobiel meeneemt. Onze bussen zijn helaas niet geschikt voor een elektrische rolstoel of scootmobiel. Wilt u een rollator o.i.d. meenemen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld in stap 6 van het boekingsformulier.
Het Keurmerk Busbedrijf is een Nederlands kwaliteitslabel. Het Keurmerk wordt slechts voor de periode van 1 jaar verleend. Verlenging vindt alleen plaats als het busbedrijf na de periodieke controle nog steeds voldoet aan de gestelde vereisten. Wanneer een touringcarbedrijf door het Keurmerk gecertificeerd is worden de touringcars van het bedrijf voorzien van een keurmerksticker naast de entreedeur

Als ANVR-touroperator werken wij uitsluitend samen met touringcarbedrijven die gecertificeerd zijn door het Keurmerk Bus-bedrijf. Dit betekent dat de busondernemingen waar wij mee samenwerken voldoen aan de volgende vereisten:
  • Het busbedrijf heeft een goede reputatie die nauwgezet wordt gecontroleerd
  • Uw chauffeur is geselecteerd op vakmanschap, heeft voldoende ervaring en bezit alle vereiste diploma's
  • De technische kwaliteit en het comfort van de touringcar zijn van het hoogste niveau. Daar staan de regelmatige controles door de Rijksdienst voor het wegverkeer en de busclassificatie van het ANVR (Royal Class, Comfort Class of Tourist Class) borg voor
  • De regels voor rij- en rusttijden worden door uw chauffeur(s) strikt nageleefd. De Rijksverkeersinspectie ziet hier middels controles op toe.
  • Het busbedrijf is adequaat verzekerd voor het geval er onverhoopt iets mocht misgaan.
Het Keurmerk Bus-bedrijf kan niet worden verleend aan buitenlandse ondernemingen. Wanneer buitenlandse touringcars ingezet worden, dan zijn deze touringcarbedrijven door de ANVR goedgekeurd. Dit betekent dat zij voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen als het keurmerk.
Met de busreizen van Peter Langhout Reizen ziet u veel in korte tijd. Hierbij letten we op het reistempo, het blijft immers vakantie! Het aantal kilometers op de vakantiebestemming wisselt sterk per reis. Wanneer u een excursiereis bij ons boekt, dan maakt u vanuit het hotel diverse uitstapjes in de directe omgeving en wat verder weg.  Als er bijvoorbeeld een dagtocht is naar een stad dan worden er meer kilometers afgelegd. Vaak is er een vrije dag in het programma waarbij u ervoor kunt kiezen om lekker te luieren of om deel te nemen aan de optionele excursies.
Bij busreizen is het niet mogelijk uw huisdier mee te nemen.