Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Betalen

U kunt uw reis op de volgende manieren betalen:

- iDeal
- Eigen overschrijving
- Internetbankieren
- Acceptgiro (indien u uw reisbescheiden via de post ontvangt)

Vertrekdatum ligt verder dan 6 weken van boekingsdatum
De betaling voor de reis wordt opgesplitst in twee delen, het inschrijfbedrag en de restantreissom. Het inschrijfbedrag dient u direct over te maken naar de Rabobank, IBAN-nummer NL66RABO0147233712 t.n.v. Peter Langhout Reizen te Alphen aan den Rijn. De restant reissom moet uiterlijk zes weken voor vertrek bij ons binnen zijn. Vertrekt u binnen zes weken dan dient de gehele reissom direct te worden betaald. Bij de betalingen van de reissom dient u het boekingsnummer en uw debiteurennummer te vermelden. Deze gegevens staan vermeld op de factuur die u na boeking ontvangt.

Vertrekdatum binnen 3 en 6 weken Wanneer u binnen 6 weken vertrekt dient u de volledige reissom in één keer te voldoen.

Vertrekdatum binnen 3 weken Vertrekt u binnen 3 weken, dan dient u de reissom via internetbankieren of een spoedbetaling over te boeken van uw eigen bank naar de Rabobank op IBAN-nummer NL66RABO0147233712 t.n.v. Peter Langhout Reizen onder vermelding van het boekingsnummer. De bank stelt ons van uw betaling op de hoogte.

 

Als u niet in Nederland woont, kunt u uw betaling naar ons overmaken onder vermelding van de volgende gegevens: IBAN: NL66 RABO 0147 233 712 en Swift: RABONL2U. U kunt buiten Nederland helaas geen gebruik maken van iDeal. Houdt u er rekening mee dat een overschrijving uit het buitenland vaak een paar dagen langer duurt dan binnen Nederland.

Betalingen binnen Nederland kunt u gewoon overmaken naar IBAN: NL66 RABO 0147 233 712.
iDEAL is een betaalmethode waarmee u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw aankopen online kunt afrekenen. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.
Dit is mogelijk. De reizigers kunnen het bedrag individueel overmaken door middel van een eigen overschrijving. Zij zijn dan wel verplicht bij de overschrijving duidelijk het boekingsnummer van de reis te vermelden plus het debiteurennummer van de hoofdboeker, zodat onze financiële administratie weet bij welke boeking de betaling hoort. Beide gegevens staan vermeld op de boekingsbevestiging die u van ons ontvangt. Houdt u er wel rekening mee dat de hoofdboeker hoofdelijk aansprakelijk is wanneer niet alle deelnemers (op tijd) hebben betaald.
U kunt helaas niet met credit card betalen. Wel kunt u via een overschrijvingskaart, acceptgiro, iDeal of internetbankieren betalen.

Na de boeking ontvangt u de bevestiging met daarbij de betalingsvoorwaarden. De aanbetaling betreft 15% met een minimum van € 50,- per persoon. Ook is het noodzakelijk dat de kosten van de annuleringsverzekering, de poliskosten van de annuleringsverzekering, het calamiteitenfonds en de reserveringskosten worden voldaan. De annuleringsverzekering is pas van kracht op het moment dat deze betaald is.

Binnen tien dagen na de boekingsdatum bent u verplicht dit bedrag te hebben betaald. Op de factuur kunt u precies terugvinden wat het aanbetalingsbedrag is voor uw boeking.

Wanneer u via internet boekt, ontvangt u automatisch ook de bevestiging, factuur en reisbescheiden via email. Dit is een geautomatiseerd proces. Wanneer u telefonisch boekt, ontvangt u de bevestiging en factuur binnen 4 werkdagen na boeking via de post. Bij boekingen via internet ontvangt u de factuur en bevestiging per email binnen een werkdag.
Als u bij ons een reis geboekt heeft, vragen wij u om een aanbetaling van 15%, met een minimum van € 50,- per persoon, plus de premie van uw eventuele annuleringsverzekering (per persoon) en de reserveringskosten. Zes weken voor vertrek wordt u verzocht het restant van de reissom te voldoen. Als u boekt voor een reis die binnen 6 weken vertrekt, dan dient bij boeking het gehele bedrag ineens te worden voldaan. Boekt u een zogenaamde 'last-minute' reis binnen 3 weken voor vertrek, dan verzoeken wij u de reissom per direct aan ons over te maken.
Natuurlijk kunt u, ook bij een boeking van meer dan 6 weken voor vertrek, ook de reissom in één keer voldoen. Bij de betalingen van de reissom dient u het boekingsnummer en uw debiteurennummer te vermelden. Deze gegevens staan vermeld op de factuur die u na boeking ontvangt.
U dient er rekening mee te houden dat voor bepaalde faciliteiten zoals tv, kluisje, sauna, binnenzwembad, speelautomaten, biljart, minibar, ligbedden, babybed, sportfaciliteiten etc. soms betaald moet worden. De prijzen hiervoor verschillen per accommodatie. Het kan ook voorkomen dat u een borgsom moet betalen voor bijvoorbeeld een tv. Kosten van extra faciliteiten dienen ter plaatse te worden voldaan.
Wij sturen geen bevestiging van de ontvangst van uw betaling. U kunt op uw bankafschrift echter zien of het bedrag van uw rekening afgeschreven is en naar ons is overgemaakt. Mocht u betaling onverhoopt niet op tijd binnen zijn, dan bellen wij u binnen 6 weken voor vertrek met een extra reminder uiterlijk 2 weken voor vertrek.