Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Autovakantie

Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto. Mocht u onverhoopt met pech komen te staan, dan kunt u een beroep doen op de plaatselijke hulpdiensten. Telefoonnummers van de diverse hulpdiensten voor pech onderweg, ontvangt u doorgaans via de klanteninformatie bij de bevestiging van uw reis. Heeft u te maken met pech op de heenreis en verwacht u hierdoor laat aan te komen bij uw accommodatie, neemt u dan tijdig telefonisch contact op met de accommodatie om na te vragen tot hoe laat u kunt inchecken. U voorkomt hiermee dat u voor een gesloten deur komt te staan.
Indien u met uw eigen vervoer naar uw vakantiebestemming gaat en u verwacht na 18:00 uur te arriveren, dan raden wij u aan om zelf telefonisch contact op te nemen met de accommodatie om de accommodatie op de hoogte te stellen van uw late aankomst. Zo voorkomt u dat inchecken niet meer mogelijk is, omdat de receptie gesloten is. Ook wanneer u besluit om bijvoorbeeld een dag later aan te komen, dient u zelf de accommodatieverschaffer op de hoogte te stellen.
In verband met klimaatafspraken en het terugdringen van de CO2, zijn in diverse Europese landen en steden speciale mileuvignetten verplicht. ?Zo zijn o.a. in veel Duitse steden en grote delen van het Ruhrgebied speciale milieuzones (`Umweltzone`) van kracht. Deze milieuzones zijn ingevoerd om oude auto`s, die vaak relatief milieuonvriendelijk zijn, te kunnen weren uit het centrum van de stad of de betreffende regio. Iedereen die de stad/regio in wil met de auto en binnen de ingestelde milieuzones komt, moet een speciaal vignet hebben waaruit blijkt hoe milieuvriendelijk de auto is. Deze regel geldt ook voor buitenlanders! Wie zonder binnen de milieuzones rijdt, riskeert een boete. Meer informatie over de Duitse milieuzones en benodigde vignetten vindt u op de website van milieusticker.nl. U kunt het milieuvignet via deze website online bestellen of via de ANWB. Overigens bevinden de Umweltzones zich uitsluitend in stedelijk gebied. Indien u alleen gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heeft u geen milieusticker nodig!

Sinds 15 januari 2017 moeten ook auto’s in Frankrijk bij het binnenrijden van een milieuzone een milieuvinet op de ruit hebben. Dit geldt zowel voor in Frankrijk geregistreerde voertuigen als buitenlandse voertuigen. Franse gemeentes kunnen zelf een milieuzone instellen. Binnen deze milieuzone mag u op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur alleen met uw auto rijden als deze over een milieusticker beschikt. U dient dan in het bezit te zijn van het zogeheten Crit’Air Ecovignet. De leeftijd van de auto, de uitstoot en de energieklasse bepalen in welke van de zes categorieën uw auto valt. Op dit moment zijn o.a. in Parijs, Grenoble, Lyon en Lille milieuzones ingevoerd. U bent zelf verantwoordelijk om voor vertrek van uw reis na te gaan in hoeverre u voor eventuele steden die u tijdens de vakantie wilt bezoeken het milieuvignet nodig heeft. Voor meer informatie over het Crit’Air Ecovignet voor een buitenlandse voertuigen verwijzen wij u naar de website www.crit-air.fr. Voor wat betreft Parijs geldt de verplichting voor het milieuvignet niet wanneer u alleen over de périferique (ringweg) rijdt.
Dit wisselt per hotel maar meestal zijn de kamers vanaf 15.00 uur beschikbaar. Tot die tijd kunt u uw bagage achterlaten bij de receptie. Op de dag van vertrek kunt u doorgaans tot 11.00 uur op de kamer blijven. De meeste hotels hebben een receptie die 24 uur per dag bemand is. Indien u verwacht na 18.00 uur te arriveren, adviseren wij u om vooraf contact met de accommodatie op te nemen om de verwachte aankomsttijd door te geven. De contact- en adresgegevens van het hotel ontvangt u bij de reisbescheiden.
U ontvangt van ons het adres van het hotel bij de reisbescheiden die wij u uiterlijk 2 weken voor vertrek toesturen.
Wanneer u een eigen vervoer reis boekt, raden wij u aan om vooraf bij de accommodatie na te gaan of huisdieren wel/niet zijn toegestaan. Indien er kosten voor het verblijf van de huisdieren in rekening wordt gebracht, dient u deze ter plaatse te voldoen. Houdt u er rekening mee, dat u bij vervoer van uw huisdier naar het buitenland in het bezit dient te zijn van een dierenpaspoort.
Conform de voorwaarden van de ANVR, worden de reizen op onze website weergegeven in hele dagen, ook wanneer de dag van vertrek en dag van aankomst slechts kort zijn. Boekt u bijvoorbeeld een 3-daagse autoreis, dan zijn 2 nachten hotel inbegrepen; een 4-daagse autoreis is inclusief 3 nachten, etc. (tenzij anders vermeld).