Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Algemeen

U boekt uw reis bij Peter Langhout Reizen. Wij zijn aangesloten bij de ANVR, het SGR en de SKTB (keurmerk voor touringcars). Indien u een boeking maakt, betekent dit dat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Het is belangrijk dat u deze voorwaarden goed doorleest alvorens u een boeking maakt.
Het kan zijn dat de reis die u boekt op aanvraag is. Dat betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder in overleg moeten kijken in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van aanvragen kan enkele dagen in beslag nemen. Wij streven ernaar u binnen 24 kantooruren antwoord te geven doch uiterlijk binnen 3 dagen. Wanneer de aanvraag akkoord komt, bent u altijd gebonden het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van kracht.  Annuleren is alleen mogelijk indien één of meerdere wezenlijke aspecten van uw boeking niet gehonoreerd kunnen worden. Als organisatie zullen wij altijd proberen u in dit geval een alternatief aan te bieden. U bent vrij om dit alternatief wel/niet te accepteren. Wanneer u met het alternatief akkoord gaat, komt een nieuwe boeking tot stand, waarop vanzelfsprekend opnieuw de algemene voorwaarden van toepassing zijn.
Voor de meeste reizen ontvangt u de reisbescheiden ongeveer 10 dagen voor vertrek, doch uiterlijk 5 dagen voor vertrek. Heeft u een autoreis geboekt, dan ontvangt u de reisbescheiden zodra wij uw volledige betaling hebben ontvangen, met uitzondering van de autorondreizen en diverse pretparken. Dit in verband met de aanvullende reisbescheiden die wij van externe partners moeten ontvangen, alvorens wij deze aan u kunnen doorsturen. Mocht u - rekening houdend met bovenstaande termijn - uw tickets niet ontvangen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via 0172-468800. 

Wanneer u via internet heeft geboekt dan ontvangt u de reisbescheiden op het e-mailadres die u bij de boeking ingevuld heeft. Wanneer u telefonisch bij ons heeft geboekt dan ontvangt u de reisbescheiden per post, tenzij u een e-mailadres opgegeven heeft waarop u de reisbescheiden wilt ontvangen.
U dient er zelf voor te zorgen dat u een geldig grensdocument in uw bezit heeft. Peter Langhout Reizen kan hiervoor geen verantwoording nemen. Bij al onze reizen staat onder de landinformatie aangegeven welke reisdocumenten u voor de betreffende bestemming nodig heeft. Let u vooral op de extra eisen die in een aantal gevallen gesteld wordt aan de geldigheid van uw paspoort na thuiskomst.

Heeft u een buitenlandse nationaliteit? Vervoeg u dan bij de ambassade van uw land van afkomst voor informatie over het verkrijgen van de juiste grensdocumenten. Informatie met betrekking tot de benodigde grensdocumenten kan veranderen; controleer daarom altijd voor vertrek zelf bij de daarvoor bedoelde instanties zoals het verkeersbureau, de ambassade van het betreffende land of bij de ANWB of de informatie nog klopt en of u nog over de juiste grensdocumenten beschikt. Voor alle duidelijkheid: U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de controle van de vereiste grensdocumenten voor de door u geboekte reis.
Het is zo dat bij reizen waarbij vervoer is inbegrepen, de reis- en verblijfsduur in de publicatie vermeld is in dagen en worden de dagen van vertrek en aankomst, ongeacht de vertrek- en aankomsttijd, als gehele dagen meegeteld. Dit kan er in sommige gevallen toe leiden dat het feitelijk verblijf op de bestemming minder dagen telt dan in de publicatie vermeld staat.
U kunt op uw bankafschrift zien of het bedrag van uw rekening afgeschreven is en naar ons overgemaakt is. Wij sturen geen bevestiging als uw betaling bij ons binnenkomt. Maakt u zich geen zorgen, wanneer uw betaling niet op tijd binnen is dan bellen wij u uiterlijk 2 weken voor vertrek.
Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk gezag heeft of waarover u geen gezag heeft, dan is het verstandig om een officiële verklaring middels een toestemmingsformulier mee te nemen op reis. Middels dit formulier kunt u aantonen dat u toestemming heeft van de (andere) persoon of personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen.

De handtekening op het toestemmingsformulier hoeft niet gelegaliseerd te worden. Een kopie van het paspoort of identiteitsbewijs van de toestemminggevende persoon ter verificatie van de handtekening is voldoende.

Een voorbeeld van een toestemmingsformulier vindt u HIER. Voor de meest up-to-date informatie en meest actuele formulier verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid.

Standaard gaan wij uit van 2-persoonskamers, voorzien van bad, douche en toilet (tenzij anders is aangegeven). Andere kamertypen die u bij de reis kunt boeken, kunt u tijdens de boeking selecteren. De kamertypen staan in principe ook omschreven bij de omschrijving van de accommodatie.

Voor een éénpersoonskamer geldt vaak een toeslag. Houdt u er rekening mee, dat de éénpersoonskamers vaak minder luxe zijn dan de tweepersoonskamers. Ook hebben de éénpersoonskamer niet altijd een balkon of bijv. alleen een douche in plaats van een bad

Sommige hotels beschikken over hele grote kamers waar desgewenst 4 bedden kunnen staan. Dit is gezien de prijs een aantrekkelijke mogelijkheid voor een gezin met kinderen of een groep vrienden of vriendinnen.

Onze accommodaties zijn niet geschikt of speciaal aangepast voor rolstoelgebruikers. Mocht u een rolstoel meenemen dan moet deze inklapbaar zijn en dient u dit op te geven bij uw reservering.

Het al dan niet functioneren van airco en/of centrale verwarming wordt vaak centraal geregeld en wordt derhalve door de directie van de accommodatie bepaald. Hierop hebben wij helaas geen invloed.

De hotelkamers zijn bij aankomst uiterlijk vanaf 14.00 uur beschikbaar en de appartementen vanaf 17.00 uur. Houdt u er rekening mee dat de receptie van bepaalde appartementen pas om 09.30 uur is geopend. Op de dag van vertrek moet u doorgaans uw kamer of appartement voor 10.00 uur verlaten, tenzij ter plaatse anders wordt aangegeven.

Wanneer u met eigen vervoer naar de bestemming reist, dient u er rekening mee te houden dat de receptie van een hotel/appartement normaal gesproken geen 24-uur per dag aanwezig is. Indien u na 18.00 uur verwacht te arriveren, raden wij u aan om vooraf telefonisch contact met de accommodatie op te nemen om de verwachte aankomsttijd door te geven. Zo voorkomt u dat u mogelijk voor een gesloten deur komt te staan.

Voor een appartement dient bij aankomst doorgaans een borgsom van ongeveer tussen de € 50,- en € 150,- betaald te worden (contant of middels creditcard). Het kan echter zijn dat de borgsom in het hoogseizoen hoger is.

 

De appartementen worden bij aankomst schoongemaakt en voorzien van schoon beddengoed, tenzij anders aangegeven bij de accommodatie.  Voor de appartementen geldt dat handdoeken en theedoeken zelf meegenomen dienen te worden.

Gebruikt u bepaalde medicijnen, zorgt u er dan voor dat u er tijdens uw vakantie voldoende van bij u heeft. Neemt u vooral ook een kopie van het recept mee zodat u bij eventueel verlies of diefstal ervan nieuwe medicijnen kunt kopen. Bovendien kunt u daarmee bij controle door de douane aantonen dat het hier om medicijnen gaat.

Sommige medicijnen die in Nederland erkend zijn, vallen in het buitenland onder de Opiumwet. Dit geldt vooral voor ADHD medicaties waar de stof methylfenidaat in zit, evenals slaap- en kalmeringsmiddelen zoals bijv. diazepam en oxazepam. Zonder doktersverklaring loopt u het risico op vervolging. Gaat u derhalve voor vertrek na of uw medicatie voorkomt in de lijst van middelen die onder de Opiumwet vallen of kijk op de website van CAK, waar u per land na kunt gaan wat voor soort verklaring nodig is per land.
Alle reizen van Peter Langhout Reizen vallen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Dit houdt in dat u:

1. (een deel van) uw reissom terugkrijgt als wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren.
2. De noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt als wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of als wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.