Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Verzekeringen

Met betrekking tot alle reis- en annuleringsverzekeringen werken wij samen met Europeesche Verzekeringen. Wanneer u bij boeking één of meerdere verzekeringen afsluit, dan staat dit duidelijk vermeld op de bevestiging die u van de reis ontvangt. Bewaart u uw bevestiging altijd goed. Dit is namelijk uw verzekeringsbewijs!

De Europeesche Verzekering voldoet aan de normen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Dit keurmerk bevestigt dat de Europeesche de klant centraal stelt in de belangrijkste onderdelen van haar dienstverlening. Hieronder vallen bijvoorbeeld begrijpelijke en transparante voorlichting, zorgvuldige klachtenbehandeling, goede bereikbaarheid, klanttevredenheidsonderzoek en kwaliteitsmanagement.
U heeft bij boeking de mogelijkheid om een aflopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Kinderen tot 5 jaar betalen geen premie voor de reisverzekering. De voorwaarden voor de doorlopende en aflopende reisverzekering kunt u hieronder nalezen. Let erop dat uw boekingsbevestiging tevens dient als verzekeringspolis. Bewaart u de bevestiging dus zorgvuldig.

Bekijk alle voorwaarden en dekkingen van de aflopende reisverzekering
.
Bekijk alle voorwaarden en dekkingen van de doorlopende reisverzekering.

Wilt u een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dan kan dat via onze verzekeringspartner Europeesche Verzekeringen. Geïnteresseerd? Sluit dan direct een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af.
U heeft bij boeking de mogelijkheid om een aflopende of doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. e voorwaarden voor de doorlopende en aflopende annuleringsverzekering kunt u hieronder nalezen. Let erop dat uw boekingsbevestiging tevens dient als verzekeringspolis. Bewaart u de bevestiging dus zorgvuldig.

Voorwaarden aflopende annuleringsverzekering

Voorwaarden doorlopende annuleringsverzekering

Wilt u graag een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten? Bekijk dan de voorwaarden en ga vervolgens naar de website van Europeesche Verzekeringen. Daar kunt u eenvoudig zelf een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten.

U kunt bij boeking van een reis uw standaard reis- en annuleringsverzekering uitbreiden met een aparte waarnemersverzekering. Een (zaak)waarnemer hoeft niet persé degene te zijn die uw zakelijke belangen behartigt. Het kan ook iemand zijn die altijd op uw huis en/of huisdieren past terwijl u op reis bent, familieleden vanaf de 3e graad of bijvoorbeeld een niet meereizende vriend(in). 

Wanneer u bij boeking een waarnemersverzekering afsluit en uw waarnemer iets overkomt, dan kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. De ongebruikte reisdagen en annuleringskosten van de reis worden dan 100% vergoed.

Een waarnemer is de vooraf aan de Europeesche opgegeven persoon waarvan de naam op het polisblad of op het boekingsformulier van de reis staat vermeld. De dekking is alleen van kracht wanneer deze waarnemer onverhoopt iets overkomt en de premie volledig is betaald. 

Voor een waarnemer wordt 1 % toeslagpremie berekend op de polis. U kunt maximaal 2 waarnemers verzekeren.

Heeft u vragen over de waarnemersverzekering? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Gaat u met de auto op vakantie? Dan kan een verzekering voor Hulp en Vervoermiddel nuttig zijn. U kunt deze alleen afsluiten in combinatie met een Reisongevallen Verzekering. Door het afsluiten van deze extra verzekering voor Hulp en Vervoer bent u verzekerd tegen het uitvallen van de bestuurder en het uitvallen van het vervoermiddel (ook door eigen gebrek). Met de verzekering voor Hulp en Vervoermiddel bent u verzekerd tegen:

  • Repatriëring (kostprijs)
  • Invoer & vernietiging (kostprijs)
  • Toezenden onderdelen (tot maximaal € 150,-)
  • Berging, bewaking en stalling (tot maximaal € 1000,-)
  • Reparatie langs de weg (tot maximaal € 150,-)
Voorwaarde is dat de auto is voorzien van een Nederlands kenteken en bij vertrek in goede staat verkeerd (APK-goedgekeurd).

U kunt de verzekering voor Hulp en Vervoermiddel afsluiten voor uw personenauto, motorfiets, scooter en/of aanhanger. U heeft de keuze uit een aflopende of doorlopende verzekering. Per polis wordt 21% assurantiebelasting in rekening gebracht plus de vaste kosten per polis van de Europeesche Verzekering.

Wanneer u tijdens uw vakantie onverhoopt een beroep moet doen op deze verzekering, dan heeft u recht op vervangend vervoer middels een huurauto voor maximaal 25 dagen of treinkosten. Bij reparatie ter plaatse komt u in aanmerking voor een vergoeding van eventuele extra verblijfskosten. Informeer naar de voorwaarden.
Bij een standaard reisverzekering is uw geld niet automatisch mee verzekerd wanneer u dit tijdens uw vakantie verliest. U kunt op de reisverzekering ook geld meeverzekeren tot een bedrag van maximaal € 500,- per reis (per polis). U bent dan verzekerd voor verlies en diefstal. Kosten: € 0,50 per polis per dag.
Heeft u een klacht over een verzekering die u via ons heeft afgesloten bij de Europeesche? Dan kunt u deze indienen bij de verzekeringsmaatschappij. Kijk voor meer informatie op www.europeesche.nl/klachtenregeling.
Voor alle verschillende verzekeringen van de Europeesche zijn er speciale verzekeringskaarten. Op deze verzekeringskaarten kunt u eenvoudig zien welke zaken wel/niet gedekt worden door de betreffende verzekering. U kunt de verschillende verzekeringskaarten raadplegen via één van de onderstaande linken: 

  • Verzekeringskaart kortlopende reisverzekering
  • Verzekeringskaart kortlopende annuleringsverzekering
  • Verzekeringskaart doorlopende reisverzekering
  • Verzekeringskaart groepsannuleringsverzekering