Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

Service

Duurzaam Toerisme

Duurzaamheid is een thema van deze tijd...
Uit onafhankelijk onderzoek blijkt, dat duurzaam reizen in opkomst is. Steeds meer vakantiegangers zijn bereid om aandacht te besteden aan duurzaamheid tijdens de vakantie. Wellicht vraagt u zich af: “Wat is duurzaam toerisme nu eigenlijk?”. In feite niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dat alles met het oog op de toekomst, zodat ook volgende generaties kunnen blijven genieten van de vele verschillende en prachtige vakantiebestemmingen.
 
Iedere vakantieganger kan een steentje bijdragen. Zowel de ANVR als Peter Langhout Reizen wil u graag bewust maken van duurzaam reizen en daarom geven wij u op deze site graag informatie en tips over het onderwerp “Duurzaam Toerisme”. Wij hopen dat deze informatie u helpt bij het maken van een bewuste keuze. Door bewust te kiezen kunt u uw invloed op het milieu en de leefomgeving van vakantiebestemmingen beperken en zo bijdragen aan een duurzame wereld; nu en in de toekomst!
  
Tips voor een zo duurzaam mogelijke vakantie
Kennismaken met andere gewoonten en een andere cultuur is één van de leuke aspecten van een vakantie in het buitenland. Wanneer u zich van tevoren verdiept in de cultuur van de bestemming, zult u vaak (nog) beter begrijpen waarom dingen soms anders gaan dan in Nederland.
 
Op onze website vindt u bij elke bestemming een uitgebreide omschrijving van de bezienswaardigheden plus praktische informatie over het land waar u naartoe gaat. Wij raden u aan om deze informatie voor uw vertrek te lezen en eventueel van tevoren een reisgids te raadplegen met bijvoorbeeld informatie over de geschiedenis, natuur en cultuur van het land waar u naartoe gaat. Wanneer u zich goed voorbereidt zal dit uw reiservaringen ten goede komen.

Graag geven wij u ook een aantal adviezen mee hoe u uw steentje bij kan dragen aan het behoud van cultuur en natuur in de verschillende vakantielanden. Peter Langhout Reizen wil namelijk graag samen met u meewerken aan een beter milieu, zodat toekomstige generaties ook kunnen blijven genieten van al het moois dat een vakantie in het buitenland te bieden heeft. Het opvolgen van een aantal tips is een kleine moeite, maar voor het milieu en de lokale bevolking betekent het vaak een wereld van verschil.
 

En wist u dat de bus van al het gemotoriseerde vervoer de beste optie is voor uw vakantie? Een extra goede reden om te kiezen voor een busvakantie.  


ECPAT
Wij steunen vanuit het ANVR de bestrijding van kinderprostitutie en vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op het misbruik van kinderen in het land waar u naartoe gaat. Eventueel verdacht gedrag met betrekking tot kindersekstoerisme kunt u melden aan ons als reisorganisatie, de plaatselijke ECPAT en via meldkindersekstoerisme.nl.
In het kader van het programma “Duurzaam Toeristisch Ondernemen” van de ANVR heeft onze organisatie een speciaal opgeleide DTO-coördinator aangesteld die een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen heeft opgesteld. Tevens is een milieubeleidsverklaring vastgesteld, waarin beschreven staat hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu om (zullen) gaan. De beleidsverklaring kunt u desgewenst nalezen.
 
Ons streven is bij te dragen aan een duurzame samenleving en aan duurzaam toeristisch ondernemen. Het doel van ons DTO-beleid is om de negatieve milieu-, sociaal-culturele en economische gevolgen van ons product te minimaliseren. Wij steunen onze leveranciers om een betere duurzaamheidsstandaard te behalen, creëren meer bewustwording onder onze afnemers en stimuleren meer duurzaam reisgedrag.
Wat is uw ecologische voetafdruk...?
Heeft u er weleens over nagedacht wat uw ecologische voetafdruk is? Het Wereld Natuurfonds heeft een eenvoudige test waarmee u aan de hand van uw voetafdruk kunt uitrekenen hoeveel aardbollen u nodig heeft. Realiseert u zich hierbij dat we natuurlijk maar één aardbol hebben, die we met z'n allen - nu en op de lange termijn - moeten koesteren. Na het doen van de test op de website van het Wereld Natuurfonds krijgt u nog meer tips om - ook in uw dagelijks leven - uw voetafdruk te verkleinen. Durft u de test aan...? Ga naar WNF - Test uw ecologische voetafdruk.

Compenseer uw CO2-uitstoot

Reizen zit bij veel mensen in de genen en we gaan allemaal graag één of meerdere keren per jaar op reis. Reizen is fantastisch en zullen we ook zeker met z'n allen blijven doen. Echter, door de toenemende mate waarin we met z'n allen op reis gaan, wordt de druk op het milieu wel steeds groter. Het helpt, wanneer u uw ecologische voetafdruk en de CO2-uitstoot die samengaat met uw reis compenseert. Dit kan heel eenvoudig via diverse organisaties.

Zo kunt u op de website van Trees for All aan de hand van uw vervoermiddel en het aantal kilometers direct zien wat de CO2-compensatie zou kosten. Vaak is dit slechts een kwestie van een paar euro als u bijvoorbeeld in Europa met de auto op vakantie gaat. En wat is een paar euro op het totale vakantiebudget...? Wij vragen u de initiatieven van Trees for All of vergelijkbare organisaties - zoals bijvoorbeeld het Nationaal Bossenfonds of Green Seat - te ondersteunen. Samen op weg naar een meer duurzame wereld...!