Menu

Service

Busreizen

Tijdens uw vakantie kan het voorkomen dat geplande excursies en/of reisonderdelen komen te vervallen of gewijzigd worden wegens weersomstandigheden, nationale en/of religieuze feestdagen. Ook kan het voorkomen dat plaatselijke autoriteiten bepaalde bezienswaardigheden onaangekondigd sluiten. Peter Langhout Reizen kan hiervoor geen verantwoording aanvaarden. Vanzelfsprekend zal geprobeerd worden om u een zo goed mogelijk alternatief aan te bieden. Houdt u er verder rekening mee, dat op nationale feestdagen banken, winkels en musea vaak gesloten zijn en het openbaar vervoer niet of minder frequent rijdt.
Als lid van de ANVR houden wij ons aan de ANVR Touringcarclassificatie, waarin de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vastgelegd zijn. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Touringcars hebben voor alle drie de categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, voetsteun, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereo geluidsinstallatie en airconditioning. Voor de meeste reizen maken wij gebruik van Comfort Class touringcars, tenzij anders staat vermeld bij de omschrijving van de reis. Pendelreizen zijn doorgaans op basis van Royal Class.

Indien u een baby meeneemt (0-1 jaar), dient u de naam en geboortedatum van uw baby bij boeking door te geven. Evenals voor uzelf, geldt dat de naam van de baby conform paspoort moet zijn. Indien u met een baby (0-1 jaar) op reis gaat, geldt dat de kinderen in principe geen recht hebben op een eigen stoel in de bus. Het kind mag bij de meeste busreizen op schoot bij de ouder/begeleider. Indien de stoel voorzien is van een gordel, dient de ouder/begeleider de gordel te dragen en het kind vervolgens los op schoot te nemen. Uit het oogpunt van veiligheid en comfort adviseren wij u echter om te allen tijde een aparte stoel voor het kind te reserveren. Als ouder/begeleider bent u vervolgens zelf verantwoordelijk om een maxi cosi of stoelverkleiner mee te nemen, zodat het kind veilig vervoerd kan worden. Indien het kind geen eigen stoel heeft, houdt u er dan rekening mee dat het kind ook geen recht heeft op eigen (ruim) bagage. Indien u een buspendelreis boekt naar één van onze zonbestemmingen, dan mogen kleine kinderen en babies niet op schoot en moet een eigen busplaats gereserveerd worden.

Wanneer bij een accommodatie staat vermeld dat er kinderbedjes aanwezig zijn, gaat dit altijd om een beperkt aantal. Indien u een kinderbedje wil reserveren, kunt u dit bij boeking opgeven. Peter Langhout Reizen kan uw aanvraag alleen als voorkeur (preferentie) behandelen. Wij kunnen niet garanderen dat er daadwerkelijk een kinderbedje aanwezig is tijdens uw verblijf. De eventuele kosten van een kinderbedje betaalt u ter plaatse, tenzij anders vermeld in de reisomschrijving.

Per persoon mag u één koffer (max. 20 kg) meenemen. Indien u met kinderen onder de 2 jaar reist, houdt u er dan rekening mee dat de kinderen geen eigen bagage mogen vervoeren. Daarnaast mag u per persoon hooguit één stuk handbagage (max. 40x12x30 cm) meenemen.

U dient uiterlijk 10 minuten voor de opgegeven vertrektijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. De bus wacht niet! Mocht u er hoe dan ook niet in slagen en de bus hebben gemist, belt u dan meteen het noodnummer dat u bij de tickets ontvangt. Via dit nummer is altijd iemand bereikbaar die er alles aan zal doen om u zo snel mogelijk op weg te helpen.
Woont u verder weg van ons verzamelpunt, dan kan het prettig zijn om aan het begin of het einde van de reis een overnachting bij te boeken in de buurt van het verzamelpunt. Wij hebben goede connecties met Hotel van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt bij Stadion de Vliert in Den Bosch. Vindt u het handig om hier te overnachten? Kijk dan voor meer informatie op: www.peterlanghout.nl/nederland/brabant/nuland/.
Wanneer u een busrondreis boekt waarbij u naar de bestemming vliegt - zogenoemde "vlieg-busreizen" - wordt voor de uitvoering van het programma op de bestemming gebruik gemaakt van een lokale touringcar. Deze voldoet vanzelfsprekend aan de eisen en wetten van het betreffende land, maar kan afwijken van de normen die de ANVR aan touringcars in Nederland stelt. Bij een klein aantal deelnemers kan ook een minibusje ingezet worden.
Voor onze excursie- en busreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 20 personen, tenzij anders vermeld bij de omschrijving van de reis. Indien minder mensen geboekt staan, behouden wij ons het recht voor de reis te annuleren conform artikel 4.3 van de ANVR-voorwaarden. Indien u een reis heeft geboekt van 7 dagen of meer, ontvangt u hierover uiterlijk 20 dagen voor vertrek bericht. Bij reizen van 2 t/m 6 dagen uiterlijk 7 dagen voor vertrek en bij dagtochten en 2-daagse reizen uiterlijk 48 uur van te voren. Bij het niet doorgaan van de reis zal altijd een alternatief aangeboden worden. Indien u niet met het alternatief akkoord gaat, worden de kosten van de reis en de afgesloten annuleringsverzekering gerestitueerd.
In de touringcars van Peter Langhout Reizen is het niet toegestaan om te roken. Normaal gesproken wordt om de 3 tot 4 uur gestopt. Tijdens de stops heeft u de gelegenheid om te roken. De nachtpendels rijden gedurende de nacht in een keer door.
Vanzelfsprekend bewaart u uw geld, grensdocumenten en andere waardevolle zaken in uw handbagage. Wanneer u reserveert voor een vakantie met extra overnachting op de heen- en terugreis, dan adviseren wij u om de koffers (in verband met de verzekering) uit de touringcar te halen. De kamerfaciliteiten in het overnachtinghotel kunnen afwijken van die op uw vakantiebestemming. Brengt u de nacht door op een boot tijdens een overtocht naar uw vakantiebestemming, neemt u dan een tasje met overnachtingspullen mee als handbagage in de bus.
De passagiers krijgen in de bus tijdens excursiereizen geen vaste plaats toegewezen. Om iedereen de kans te geven van plaats te wisselen hanteren we, bij excursiereizen van langer dan 5 dagen, een rouleersysteem. Degenen die een essentie 'voorin de bus' hebben geboekt rouleren niet mee. Zie ook onder kopje 'preferenties/essenties' onder Reserveren & Betalen.

Voor de nachtpendels naar o.a. Spanje, Italië en Kroatië hanteren wij wel vaste zitplaatsen. U ontvangt uw stoelnummer op het moment dat u in de bus stapt waarmee u naar uw eindbestemming zult gaan.
Alle busreizen van Peter Langhout Reizen worden uitgevoerd met moderne en comfortabele touringcars met onder andere airconditioning, video, toilet, verstelbare stoelen, dubbelglas, luchtventilatiesysteem, luchtvering en stereo. Vaak beschikken de touringcars over een bar. Bij de reissom van de meeste reizen is een Comfort Class stoel inbegrepen. Deze stoel heeft een stoelafstand van ten minste 85 cm, is voorzien van een voetensteun en is tot 30 graden verstelbaar. Op sommige reizen is het mogelijk of verplicht een Royal Class stoel te boeken. Een Royal Class stoel heeft een stoelafstand van minimaal 94 cm en is 45% verstelbaar. De stoel heeft een voetensteun en een uitklapbaar benenplankje.