Menu

Service

Fietsvakantie

Wij bieden u verschillende soorten fietsvakanties. Bij een fietsvakantie verblijft u in 1 of meerdere hotels en legt u de afstanden doorgaans per fiets af. Bij een fiets-vaarvakantie verblijft u aan boord van een comfortabel riviercruiseschip en fietst u overdag een bepaalde route. Aan het einde van de dag kunt u weer op de eindbestemming aan boord gaan van het schip. Een fiets-vaarvakanties is dus een combinatie van fietsen en cruisen.
Bij onze fietsvakanties kunt u zelf bepalen of u uw eigen fiets meeneemt of dat u gebruik maakt van de optie om fietsen te huren voor uw vakantie. Indien u uw eigen fiets meeneemt, zorgt u er dan voor dat uw fiets in goede staat verkeert en neemt u een aantal reserveonderdelen en een bandenplakset mee. Houdt u er ook rekening mee dat de fietsen niet overal binnen gestald kunnen worden en u te allen tijde zelf aansprakelijk bent voor eventuele schade en/of verlies van uw fiets.

Wanneer u gebruik maakt van de optie huurfietsen, dan ontvangt u uw fiets ter plaatse. Het type huurfiets verschilt per reis. Meestal wordt door de organisaties gebruik gemaakt van unisex tour- en trekkingfietsen met een middelhoge instap, 7 versnellingen, handrem en/of terugtraprem. Voor fietsvakanties met iets meer heuvels en uitdagingen beschikken de huurfietsen veelal over 21 versnellingen. Bij veel fietsvakanties kunt u er ook voor kiezen om een elektrische fiets te huren. Houdt u er wel rekening mee dat de elektrische fietsen altijd op aanvraag zijn.
Bij de omschrijving van de fietsreizen worden de afstanden vermeld van de trajecten die u per dag op de fiets aflegt. Deze afstanden zijn gemiddelde afstanden. Doordat u overdag vrij bent om van de route af te wijken, kunnen de feitelijke afstanden afwijken van hetgeen bij de reis is vermeld. De afstanden die staan aangegeven bij het dag-tot-dag programma zijn derhalve een indicatie en zijn afhankelijk van de exacte ligging van de hotels, de route die u volgt en de bezienswaardigheden die u onderweg wilt bezoeken.
Voor alle overige vragen met betrekking tot onze fietsvakanties, verwijzen wij u graag naar de informatie bij de omschrijving van de verschillende reizen en de informatie die u kunt vinden onder de rubriek meest gestelde vragen en FAQ fietsreizen. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact opnemen met één van onze reisinformatrices. Zij helpen u graag!