Menu

Service

Cruises

Naast de algemene voorwaarden van de ANVR, vervoersvoorwaarden van de cruisemaatschappij en de algemene reisvoorwaarden op deze website, willen wij u in het kader van cruisevakanties graag op het volgende attenderen:

Vaarschema: In verband met de waterstanden of andere organisatorische redenen kan de rederij besluiten om de volgorde van het vaarschema aan te passen. Hierdoor kan het voorkomen dat de genoemde plaatsen in andere volgorde worden aangedaan tijdens de reis.

Betalen aan boord: Aan boord van de meeste cruiseschepen kunt u met de volgende internationale creditcards betalen: American Express,VISA en MasterCard, tenzij anders bij de reis staat vermeld.

Baby: Op veel cruiseschepen zijn baby’s jonger dan 6 maanden niet toegestaan aan boord. Informeer voor boeking naar de voorwaarden van de rederij.

Bagage: De rederij is niet aansprakelijk voor verlies/schade aan eigendommen en bagage.

Internationaal publiek: Houdt u er rekening mee, dat u tijdens een zeecruise te maken heeft met een internationaal publiek en (meestal) een buitenlandse bemanning aan boord. Bij de riviercruises geldt dit in mindere mate.

Voor meer informatie en veel gestelde vragen over cruise vakanties, verwijzen wij u graag naar onze rubriek Vraag & Antwoord.

Bij de meeste van onze cruise vakanties is de reis naar de haven van vertrek op eigen gelegenheid. Indien vervoer per luxe bus of vliegtuig is inbegrepen, zal dit expliciet vermeld staan bij de omschrijving van de reis. 
In verband met de waterstanden of andere organisatorische redenen kan de rederij besluiten om de volgorde van het vaarschema aan te passen. Hierdoor kan het voorkomen dat de genoemde plaatsen in andere volgorde worden aangedaan tijdens de reis.
Voor de meeste cruise vakanties geldt dat u rekening moet houden met annulering- en wijzigingskosten die afwijken van de standaard ANVR-voorwaarden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de ANVR-voorwaarden, alsmede de afwijkende voorwaarden van de rederij. Gaat u een cruise maken met MSC Cruises, bekijk dan ook de MSC Cruise boekingsvoorwaarden. En gaat u een riviercruise maken, bekijk dan ook de voorwaarden van Feenstra Rijn Lijn of Friendship Cruises (al naar gelang de uitvoerende rederij van uw reis). Voor Stena Line, DFDS Seaways en P&O Ferries kunt u de voorwaarden bekijken door op de rederij te klikken. 
Voor cruise reizen kan een minimum aantal deelnemers gelden. Wanneer een minimum aantal deelnemers van belang is voor doorgang van de reis, zal dit bij de publicatie van de reis vermeld worden. Indien minder mensen geboekt staan, behouden wij ons het recht voor de reis te annuleren conform artikel 4.3 van de ANVR-voorwaarden. Indien u een reis heeft geboekt van 7 dagen of meer, ontvangt u hierover uiterlijk 20 dagen voor vertrek bericht. Bij reizen van 2 t/m 6 dagen uiterlijk 7 dagen voor vertrek en bij dagtochten en 2-daagse reizen uiterlijk 48 uur van te voren. Bij het niet doorgaan van de reis zal altijd een alternatief aangeboden worden. Indien u niet met het alternatief akkoord gaat, worden de kosten van de reis en de afgesloten annuleringsverzekering gerestitueerd.