Vakantie Trentino

In het Noord-Italiaanse Trentino komen de Mediterrane sfeer van Italië en de invloeden van de Alpen samen. Het is een regio die gekenmerkt wordt door bergen en meren. Om deze reden heeft de regio ook wel de bijnaam “Klein Finland” gekregen. Met bijna 300 meren en tal van watervallen, bergstromen, bossen, bloeiende alpenweiden en prachtige natuurreservaten is het een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Sportieve activiteiten
Wandelaars vinden in Trentino maar liefst meer dan 6000 km aan wandelpaden, uiteenlopend van eenvoudige wandelpaden tot zeer uitdagende wandelroutes op grote hoogte. Naast  wandelen is ook fietsen/mountainbiken in deze regio populair; langs de oevers van de meren tot een trekking door de bergen. En wat dacht u van kanoën, zeilen, surfen, raften of canyoning? Het behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden
Naast sport- en natuurliefhebbers heeft Trentino ook de bezoekers die tijdens hun vakantie graag uitgebreid kennis willen maken met de culturele kant van de bestemming veel te bieden. Trentino kent namelijk een roerige geschiedenis en het roemrijke verleden vindt u terug bij de vele kastelen, vestigingen en forten. Of wat dacht u van prachtige bouwwerken uit de Renaissance?

Bezoek o.a. Trento, de hoofdstad van Trentino. De route ernaar toe, dwars door de bergen, is alleen al het uitstapje waard. Trento is een gezellige stad waar veel wordt georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur. Mooie fresco’s sieren het straatbeeld in het centrum en ook de Duomo en het kasteel hier zijn de moeite van een bezoek waard.

Op ongeveer 10 km van Trento ligt het gebied Valsugana. Een prachtige groene streek met prachtige bergen en 2 grote meren: het Meer van Caldonazzo en het Meer van Levico. Bij dit laatste meer bevinden zich ook thermale bronnen. Volgens kenners is de bergketen die Valsugana omringd een van de meest interessante berggroepen in Trentino en een groot voordeel is, dat het massatoerisme deze streek nog niet heeft ontdekt. Hierdoor kunt u er nog onbezorgd genieten van de stilte, de natuur, prachtige vergezichten en heldere bergluchten. Op het meer van Caldonazzo kunnen verschillende sporten worden uitgeoefend, zoals zeilen, windsurfen, kanoën, roeien en waterskiën. Rondom het meer zijn diverse clubs waar u voor huur van materialen terecht kunt.

Een ander bekend meer in de regio is het meer van Piné; een streek die overigens ook bekend is vanwege de hoogvlakte van Piné. Hier vindt u het bedevaartsoord Montagnaga, waar Maria verscheen aan een herderinnetje.

Andere bezienswaardigheden in de regio die het vermelden waar zijn, zijn:

  • Vertriolo Terme: In dit dorp, gelegen op 1500 m hoogte, bevindt zich de hoogst gelegen thermale bron van Europa.
  • Kasteel van Pergine: Dit kasteel dat dateert uit de Middeleeuwen is nog bijna volledig in tact en zeer de moeite waard voor iedereen die van oude kastelen houdt.
  • Piramiden van Segonzano: deze ‘piramiden’ zijn rechtopstaande rotsen van tientallen meters hoogte, die op een natuurlijke wijze zijn ontstaan door erosie. Zeker bij helder weer een prachtig gezicht.
  • Madonna di Campiglio: in de winter eveneens een bekend skigebied en in de zomer een uitgestrekt wandelgebied met prachtige watervallen
  • Meer van Molveno