Menu
Umbrië, gelegen in het midden van Italië, is een heerlijke vakantiestreek, waar zowel zon, natuur als cultuurliefhebbers volop aan hun trekken komen.Ontdek de schoonheid van Umbrië Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Umbrie
8 dagen Umbrie - Hart van Italie
  • Voordelig naar Italië
  • Inclusief ontbijt en diner
  • Hotel met zwembad (geopend ca. 20 juni – 30 aug)
  • Gunstige ligging nabij Perugia en Assisi
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Halfpension
169
Bekijk

Umbrie

Umbrië, gelegen in het midden van Italië, is een heerlijke vakantiestreek, waar zowel zon, natuur als cultuurliefhebbers volop aan hun trekken komen. Het Trasimenomeer trekt jaarlijks duizenden toeristen die hier genieten van de zon en watersport. Cultuurliefhebbers bezoeken Assisi, Orvieto en onder meer Perugia, stuk voor stuk steden met een interessant verleden die een schat aan kunsthistorie herbergen. En voor natuurliefhebbers zijn tochten door het eindeloze landschap met wijngaarden, palmen, olijfbomen en heldere riviertjes een lust voor het oog. Het leven in Umbrië is rustiger dan in Rome of het jachtige noorden, vooral op het platteland. In de steden kunt u ook hier echter verrast worden door de toeterende Fiatjes tegen met opgewonden Italianen…

Wie naar Umbrië afreist, zal ongetwijfeld een bezoek brengen aan de belangrijkste plaatsen in de omgeving van het Trasimenomeer. Om u een idee te geven van de bezienswaardigheden, geven wij u in het kort een impressie:

Assisi
Assisi, de geboorteplaats van de heilige Franciscus van Assisi… Een druk bezochte bedevaartplaats en door de fraaie ligging, de vele kunstschatten en het goed bewaarde middeleeuwse stadsbeeld een geliefd toeristenoord. Hier heeft Franciscus geleefd, de vogels toegesproken en zijn zonnelied gedicht. Hij heeft door de nauwe straatjes van Assisi gelopen. Dezelfde straatjes, waar nu talloze handelaren poppen met zwarte pij of andere souvenirs aanprijzen. De stad is een doolhof van straten, hellingen en trappen, waardoor een wandeling door het oude centrum enige conditie vereist…

De belangrijkste bezienswaardigheid is de dubbele kerk. Deze mag zeker niet ontbreken op uw lijstje bij een bezoek aan deze prachtige stad. De grote verzameling fresco’s in de kerk is namelijk een ware openbaring! Kunstenaars uit heel Europa trokken naar Assisi, waaronder ook Giotto, die het leven van Franciscus vastlegde in 28 fresco's. Hij experimenteerde met de nieuwe kunst om afbeeldingen diepte te geven. Een enkele keer lukte het niet helemaal, zoals blijkt in de bovenste kerk.

Perugia
Perugia is de hoofdstad van Umbrië en één van de belangrijkste kunststeden van midden-Italië. Het ligt op een langwerpige heuvel, met op het hoogste deel het fraaie middeleeuwse centrum, met onder meer de volgende bezienswaardigheden: -De Fontana Maggiore van Pisano, op het Piazza 4 Novembre, dat tot de mooiste pleinen van Italië wordt gerekend. -Het Palazzo dei Priori, één van de mooiste gotische wereldlijke gebouwen van Italië, met daarin de Galleria Nazionale dell'Umbria, een rijk museum -Het vijftiende-eeuws Collegio del Cambio (voormalig beursgebouw) met fraai interieur -Het Oratorio di San Bernardino, met de gekleurde marmeren façade; een juweel van renaissancekunst -De kathedraal van S.Lorenzo, een gotische hallenkerk met een barokke façade en rijke kerkschat.

Orvieto
Orvieto behoort zonder twijfel tot de mooist gelegen steden van Toscane en Umbrië. De stad is gebouwd op een gigantisch blok tufsteen, dat als een reusachtig schip uit het landschap oprijst. Van verre ziet u al de rotswanden en het profiel van kerken, torens en paleizen die sterk afsteken tegen de blauwe lucht. Een onvergetelijke aanblik…

De combinatie van mooie monumenten, gezellige straten en leuke delicatessen- en andersoortige winkeltjes maken het centrum van Orvieto bijzonder sfeervol en aantrekkelijk. De beroemde dom is één van de mooiste kerken van Italië en derhalve zeker de moeite waard om uitgebreid te bezoeken.

Naast de kathedraal is Orvieto ook beroemd om zijn witte wijn, de “Orvieto Classico”. Geniet dus op het terras van een heerlijk glas wijn, terwijl het leven van alledag aan u voorbijtrekt.

Gubbio
De stad is buitengewoon schilderachtig gelegen. Het is tegen de hellingen van de Monte Calvo en de Monte Ingino opgebouwd en telt diverse bezienswaardigheden. In het centrum van de stad is de Piazza della Signoria, ook wel het 'hangende plein' van Europa genoemd. Hier vindt u het grimmige Palazzo dei Consoli, een gotisch bouwwerk met tinnen bekroond dat meer op een toren dan op een paleis lijkt. Het palazzo herbergt een museum en de belangrijke schilderijencollectie van de stad. Tegenover het Palazzo dei Consoli ligt het Palazzo Pretorio, het tegenwoordige stadhuis.

Boven de Piazza della Signoria, hoog tegen de berg, ligt het Palazzo Ducale met de gedeeltelijk in de rotswand gemetselde dom uit de 13e eeuw. Wandel vanaf het plein ook naar het schilderachtige, middeleeuwse straatje “Via dei Consoli”, waar u een rij oude huizen met 'dodendeuren' vindt, zo geheten omdat door deze deuren de doden uit het huis weggedragen werden.

Cortona
Het kleine Toscaanse bergstadje Cortona ligt buitengewoon mooi op een steile heuvel boven het dal van de Chiana, niet ver van het Meer van Trasimeno. In het centrum van de stad vindt u diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het oude stadhuis, een fraaie Romaanse Dom, de Porta Colonia welke onderdeel uitmaakt van de oude stadsmuren en onder meer het Baptisterium. Vanaf diverse punten in de stad heeft u een prachtig panorama over het omliggend gebied, dus houdt u fototoestel in de aanslag!

Spello
Spello is een stadje dat erg doet denken aan Assisi. Het is echter kleiner is, maar de invloeden van de Middeleeuwen en Romeinse tijd zijn ook hier duidelijk aanwezig. Prachtig zijn de bloemrijke steile straatjes en wij raden u aan om beslist een bezoek te brengen aan de Santa Maria Maggiore. U vindt er schitterende fresco’s van Pinturicchio. Spello wordt ook wel “het balkon van Umbrië” genoemd. Wie een wandeling naar de burcht op het hoogste punt van de stad maakt, kan genieten van een prachtig uitzicht op de Tiber-vallei tot aan Perugia en Spoleto aan toe.

Todi
Todi is een oude stad, die eveneens hoog boven het landschap uittorent. Het middeleeuwse Piazza del Popolo in het centrum behoort tot de meest pittoreske pleinen van Italië en wordt daardoor veel als decor bij filmopnames gebruikt. Hier kunt u niet alleen tal van prachtige 13e eeuwse paleizen bewonderen, maar ook een statige kathedraal. De kleine straatjes rondom het plein stammen uit de middeleeuwen en zijn recentelijk prachtig gerenoveerd. Hier proeft u echter nog altijd de sfeer van lang vervlogen tijden…

Spoleto
Volgens veel vakantiegangers die dit deel van Italië bezochten, is Spoleto een van de mooiste steden van Umbrië. Ooit was de stad een Romeinse nederzetting en de resten van de oude stadsmuren zijn nog steeds te zien. Het is ook één van de oudste nederzettingen in Umbrië, aangetoond door 3000 jaar oude archeologische vondsten. Het stadsbeeld van Spoleto wordt bepaald door de dom, het domplein en de Romaanse kerken. Daarnaast is de Torri een ware blikvanger. De “Torri” is een reusachtig aquaduct van 80 meter hoog, 230 meter breed en met 10 Romeins aandoende bogen uit de 13de of 14de eeuw die over het dal van de Tessino loopt.