Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

7 dagen Wandelvakantie Toscane en Val d'Orcia

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
7 dagen
logies en ontbijt
505
p.p.
Prijzen & boeken
 • Ontdek o.a. Toscane, Siena en Bagno Vignoni
 • Indrukwekkende complex van Sant’Antimo Abbey
 • Bijzondere combinatie van wandelen en cultuur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 6 overnachtingen in 3-sterren hotels en agriturismo’s
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt en 1x diner op dag 3
 • Informatiepakket (Engelstalig) en routekaarten
 • Bagagetransport op dag 2, 3, 4, 5 en 6
 • Transfer van Piazza Matteotti naar Pieve a Salti op dag 3
 • Transfer van Pieve a Salti naar Pizza Metteotti op dag 4
 • Transfer van Castelnuevo dell’Abate naar San Quirico d’Orcia op dag 5
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Excursies en entreegelden (tenzij anders vermeld)
 • Lokale toeristenbelastingen à ca. € 1,- tot € 2,50 p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
 • Kosten van openbaar vervoer, taxi’s en dergelijke (tenzij anders vermeld)
 • Eventuele parkeerkosten voor de auto
Lees meer
Optioneel
 • Transfer van hotel in Bagno Vignoni naar het treinstation in Buonconvento (max. 4 personen per transfer)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Geniet van een volledig verzorgde en actieve wandelvakantie door het schitterende Toscane, één van de meest populaire wandelgebieden van Italië. De combinatie van prima wandelweer, het schitterende landschap, de rijke cultuur en tal van culinaire verrassingen zorgen ervoor dat Toscane al jarenlang een zeer geliefde vakantieregio is. Tijdens deze wandelvakantie door Toscane, Val d’Orcia en over de pelgrimsroute Via Francigena kunt u optimaal genieten van natuur, cultuur en historie, die op een unieke manier samenkomen. Proef de middeleeuwen in de schitterende oude dorpen, geniet van de schoonheid van Val d’Orcia met de kenmerkende cipressen, olijfboomgaarden en uitgestrekte velden vol zonnebloemen. Bezoek paleizen, Romaanse kerken, de thermale baden van Bagno Vignoni en nog veel meer…! U overnacht tijdens deze wandelvakantie in comfortabele en sfeervolle hotels en agriturismo’s, waar u optimaal kunt genieten van de bijzondere sfeer van deze schitterende streek.

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst in Siena
Dag 2: Wandeling Siena – Monteroni d’Arbia (21 km)
Dag 3: Wandeling Monteroni d’Arbia – Pieve a Salti (17 km)
Dag 4: Wandeling Pieve a Salti – Montalcino (14 km)
Dag 5: Wandeling Montalcino – Castelnuovo & transfer naar San Quirico d’Orcia (14 km)
Dag 6: Wandeling van San Quirico d’Orcia – Bagno Vignoni (6 km)
Dag 7: Terugreis

Dag 1: Aankomst in Siena
U reist op eigen gelegenheid naar Italië waar wij voor u de eerste nacht reserveren in Siena. Neem zeker een kijkje in het schitterende centrum van Siena met het fraaie, schelpvormige Piazza del Campo en onder meer de prachtige Duomo met de unieke mozaïekvloer. Het zijn zeker niet de enige bezienswaardigheden! Wij kunnen u aanraden om op uw gemak door het centrum te dwalen en af en toe van de gebaande paden af te wijken. Juist op de minder drukke plekken ontdekt u vaak de meest verrassende winkeltjes, doorkijkjes en andere “secret highlights”.

Dag 2: Wandeling Siena - Monteroni d’Arbia (21 km)
Bij een pelgrimsroute wordt al snel gedacht aan de wandelroute naar Santiago de Compostella. Wie kent echter niet de uitspraak, dat alle wegen naar Rome leiden? Een uitspraak die zeker past bij de pelgrimsroute van de Via Francigena. Deze lange afstandsroute dankt haar naam aan het feit dat zij vanuit Canterbury in Engeland via Frankrijk naar Italië gaat. In de middeleeuwen werd de pelgrimsroute druk bewandeld door burgers die op weg gingen naar de ‘eeuwige stad’. Vandaag wandelt u een deel van de Via Francigena.

Vanuit Siena gaat de route door een prachtig heuvellandschap met regelmatig 360 graden panorama’s. Geniet van de vele fotomomenten en het vaak schitterende uitzicht op de skyline van Siena als u achterom kijkt. Echt prachtig! De wandeling over de Via Francigena eindigt vandaag in Monteroni d’Arbia, van oudsher een geliefd pelgrimsoord. De kans is dan ook groot dat u meer wandelaars tegenkomt die een vergelijkbare route wandelen.

Wandelduur: circa 6 uur
Hoogteverschil: 316 meter stijgen, 484 meter dalen

Dag 3: Wandeling Monteroni d’Arbia - Pieve a Salti (17 km)
De streek ten zuiden van Siena staat bekend als Crete Senesi; een prachtige streek met een uniek landschap dat een soort lappendeken is met rotsformaties bestaande uit klei, olijfboomgaarden en golvende graanvelden. Volgens velen is het één van de mooiste delen van Toscane en lijkt Crete Senesi haast weggeplukt uit een middeleeuws schilderij. Te midden van het licht golvende terrein ziet u pittoreske boerenwoningen en kleine kerkjes, pieve genaamd. Onderweg komt u bij Buonconvento, volgens de Italianen in de streek één van de mooiste dorpen van Italië! Buonconvento betekent “gelukkige gemeente” en met zo’n naam kan het niet anders als dat u hier even extra moet genieten…! Passeer de eeuwenoude stadsmuren die de tand des tijds behoorlijk goed hebben doorstaan en ga op zoek naar één van de vele leuke terrassen bij de restaurants die tegen de stadsmuren zijn aangebouwd. U kunt dan gelijk nieuwe energie op doen voor de laatste etappe, een korte klim naar uw accommodatie. U verblijft vandaag in een agriturismo met een prachtig uitzicht over het landschap van Crete Senesi en het Val d’Orcia.

Wandelduur: circa 5 uur
Hoogteverschil: 168 meter stijgen, 187 meter dalen

Dag 4: Wandeling Pieve a Salti - Montalcino (14 km)
Vandaag laat u de Via Francigena achter u en verruilt u de pelgrimsroute voor het schitterende Val d’Orcia. Deze schitterende streek staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en niet voor niets, want het fotogenieke landschap zal u zeker meer dan eens aangenaam verrassen! U wandelt vandaag over de glooiende heuvels met verstilde boerderijen en de kenmerkende ranke cipressen. De klim dwars door de wijngaarden richting Montalcino zal letterlijk het hoogtepunt zijn van de dag. Aan het eind van de wandeltocht zal uw inspanning echter beloond worden!

Het middeleeuwse Montalcino is bekend vanwege de beroemde wijn die hier geproduceerd wordt, de Brunello di Montalcino. Wij kunnen u aanraden om zeker een glas van dit “bruintje” te proeven! Maak na het glas wijn nog een wandeling door het dorp en neem een kijkje bij de Duomo en onder meer het Santuario della Santissima Maria del Soccorso, waar u vanaf het terras één van de mooiste panorama’s heeft!

Wandelduur: circa 5 uur
Hoogteverschil: 610 meter stijgen, 216 meter dalen

Dag 5: Wandeling Montalcino - Castelnuovo & transfer naar San Quirico d’Orcia (14 km)
De wandelroute van vandaag brengt u bij het klooster van Sant’Antimo, een unieke Benedictijnen abdij die waarschijnlijk rond 800 gesticht is door Karel de Grote. Met het verdwijnen van de keizerlijke macht raakte de abdij aan het eind van de 13e eeuw in verval. Inmiddels is deze gerestaureerd en zeker een bezoek waard. Vanaf Sant’Antimo is het niet ver meer naar Castelnuovo dell’Abate, waar u zult worden opgewacht voor de transfer naar San Quirico, gelegen in het hart van Val d’Orcia.

Wandelduur: circa 5 uur
Hoogteverschil: 159 meter stijgen, 399 meter dalen

Tip: Vlak voordat u San Quirico nadert ziet u een lange rij cipresbomen; bijzonder mooi en enorm populair bij fotografen. Sterker nog: dit zijn de meest gefotografeerde bomen van heel Toscane!

Dag 6: Wandeling van San Quirico d’Orcia – Bagno Vignoni (6 km)
Voor zover u dat gisteren nog niet gedaan heeft, raden wij u aan om een kijkje te nemen in het eeuwenoude centrum van San Quirico. Vroeger was ook deze plaats een belangrijke tussenstop op de pelgrimsroute van de Via Francigena. Wandel door de hoofdstraat, de Via Dante Alighieri, ontdek de versterkte muren van vroeger en bewonder de Collegiata of the Saints Quirico & Giulietta, een prachtige Romaanse kerk. Leeuwen “bewaken” de verschillende ingangen bewaken. U kunt de kerk beklimmen om een goed zicht te krijgen op deze leeuwen! Direct achter de kerk ligt het Palazzo Chigi, tegenwoordig gemeentehuis. Wandel verder naar het Piazza della Libertá, het hart van de stad of neem een kijkje bij de bijzondere Horti Leonini tuinen. De keuze is aan u!

Voor vandaag staat er nog een korte wandeling (circa 6 km) op het programma naar Bagno Vignoni, een piepklein dorpje waar u altijd kunt rekenen op een warm welkom! Op het Piazza dei Sorgenti, het “Plein van de bronnen”, ziet u een natuurlijke warmwaterbron die voortkomt uit een vulkanische laag onder de grond en die met haar 52°C al sinds de Romeinse tijd de voeten van vermoeide pelgrims en reizigers verwarmt. U vindt in Bagno Vignoni ook diverse thermaalbaden, waar u helemaal tot rust kunt komen en alle indrukken van deze mooie wandelreis nog eens rustig de revue kunt laten passeren. Verwen uzelf en sluit de vakantie in stijl af!

Wandelduur: circa 1,5 uur
Hoogteverschil: 215 meter stijgen, 306 meter dalen

Dag 7: Terugreis
Alweer de laatste dag van deze reis. Vanuit Bagno Vignoni reist u op eigen gelegenheid terug naar Siena per openbaar vervoer als u daar uw auto heeft staan. Indien u per trein of vliegtuig bent gekomen dan kunt u vanuit direct vanuit Bagno Vignoni aan uw terugreis naar Nederland beginnen. Optioneel kunt u een transfer boeken van het hotel naar het treinstation in Buoncenvento om van daaruit naar Siena of direct naar huis te reizen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag langer wilt genieten van het schitterende Toscane, Umbrië of één van de vele andere mooie streken in Italië. Combineer dan deze wandelvakantie eenvoudig met één van onze andere autovakanties, autorondreizen of wandelvakanties in Italië! Informeer naar de mogelijkheden.

Toscane - Via Francigena - naambordje Toscane - wandelen - vrouw met kaart Toscane - Montalcino - wijngaarden Siena - Piazza Campo Toscane - Montalcino - landschap Toscane - wandelen - vrouw met kaart Wandelen - bergschoenen
7 dagen Wandelvakantie Toscane en Val d'Orcia
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in goede 3-sterrenhotels en gemoedelijke agriturismo’s. Bij alle accommodatie beschikt u over een eigen kamer en badkamer. Sommige accommodaties beschikken over een zwembad en een eigen restaurants.

U verblijft in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Siena – Hotel Chiusarelli
Dag 2: Monteroni d’Arbia – Hotel Borgo Antico
Dag 3: Buonconvento – Agriturismo Pieve a Salti
Dag 4: Montalcino – Hotel Il Giglio
Dag 5: San Quirico d’Orcia – Hotel Palazzuolo
Dag 6: Bagno Vignoni – B&B La Locanda del Loggiato

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt, zodat u elke dag zelf een keuze kunt maken uit één van de vele leuke en uitstekende restaurants in de directe omgeving voor het diner. Uitsluitend op dag 3 is het diner inbegrepen.

7 dagen Wandelvakantie Toscane en Val d'Orcia
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 6 overnachtingen in 3-sterren hotels en agriturismo’s
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt en 1x diner op dag 3
 • Informatiepakket (Engelstalig) en routekaarten
 • Bagagetransport op dag 2, 3, 4, 5 en 6
 • Transfer van Piazza Matteotti naar Pieve a Salti op dag 3
 • Transfer van Pieve a Salti naar Pizza Metteotti op dag 4
 • Transfer van Castelnuevo dell’Abate naar San Quirico d’Orcia op dag 5

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Excursies en entreegelden (tenzij anders vermeld)
 • Lokale toeristenbelastingen à ca. € 1,- tot € 2,50 p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
 • Kosten van openbaar vervoer, taxi’s en dergelijke (tenzij anders vermeld)
 • Eventuele parkeerkosten voor de auto

Optioneel

 • Transfer van hotel in Bagno Vignoni naar het treinstation in Buonconvento (max. 4 personen per transfer)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Deze wandelvakantie is een “self guided walk”
 • Moeilijkheidsgraad: 2 (gemiddeld). Wandelingen van ca. 3 – 5 uur over heuvelachtig terrein, met over het algemeen goed onderhouden, maar oneffen wandelpaden.
 • De wandelroutes zijn over het algemeen duidelijk aangegeven. Een goede kaart en enig richtinggevoel is echter wel een vereiste, net als een redelijke conditie.
 • Vanwege de onverharde paden worden goede wandelschoenen ten zeerste aangeraden.
 • Als u deze reis boekt met minimaal 2 personen, dan geld er een korting voor de 1-persoonskamer. Dit omdat de transfers dan gedeeld worden met de andere deelnemer(s). Indien u deze reis alleen maakt, dan gelden de prijzen zoals ze vermeld staan voor de 1-persoonskamer.
 • Tijdens het hoogseizoen kan het zijn dat de accommodaties zich niet exact in de aangegeven dorpen bevinden. De adressen van de accommodaties waar u verblijft ontvangt u bij de reisbescheiden.
 • Houdt u er rekening mee dat de aangegeven kilometers/uren per dag een indicatie zijn en de daadwerkelijke afstanden/tijd kan afwijken vanwege o.a. de ligging van de accommodaties waar u verblijft, de gekozen wandelroute en eventuele stops bij bezienswaardigheden die u onderweg maakt.
 • De bagage wordt op bepaalde dagen voor u naar de volgende accommodatie gebracht. U dient uw bagage voor 9 uur ’s ochtends af te geven bij de receptie van het hotel waar u verblijft. Uiterlijk 16.00 uur wordt de bagage bij de volgende accommodatie afgeleverd. U mag per persoon 1 stuk bagage laten vervoeren, bij meer bagage geld er veelal een toeslag en dient u dit vooraf aan ons door te geven. Reist u met openbaar vervoer, dan neemt u uw bagage zelf mee.
 • Wanneer u niet met de auto naar Italië wilt reizen, dan kunt u eventueel vliegen op Pisa of Florence en van daaruit met de trein naar Siena reizen, het beginpunt van deze wandelreis.
7 dagen Wandelvakantie Toscane en Val d'Orcia
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Toscane

Toscane is ongetwijfeld de bekendste vakantieregio in Italië. Zeker voor cultuurliefhebbers. Naast een schitterend landschap - dat mede bepaald wordt door de vele ranke cipressen, olijfboomgaarden en de met wijnranken begroeide heuvels - herbergt Toscane een schat aan cultuurhistorische bezienswaardigheden. Elke stad en elk dorp is bijna de moeite van een bezoek waard. Overal verspreid in Toscane vindt u schitterende kathedralen, pittoreske straatjes met magnifieke vergezichten, indrukwekkende en statige palazzi’s en interessante musea.

De meest bekende plaatsen die vakantiegangers die richting Toscane gaan op hun verlanglijstje hebben staan zijn Florence, Siena en Pisa. Daarnaast zijn San Gimignano, Voltera en o.a. Lucca ook zeer geliefd.

Voor wijnliefhebbers mag een tocht door de fraaie Chianti streek – waar de gelijknamige wijn gemaakt wordt – niet ontbreken. Geniet van het uitzicht over de heuvels en breng eens een bezoek aan één van de vele wijnkelders in deze streek.

Eveneens karakteristiek is de marmerindustrie in Carrara. Hier lijkt het alsof de bergen altijd door een dikke laag sneeuw bedekt worden. De circa 300 marmergroeven in de heuvels rond Carrara stammen al uit de Romeinse tijd en zijn daarmee de oudste in bedrijf zijnde industrieterreinen ter wereld! Alleen daarom al een bezoek waard… Wist u dat het marmer voor de beroemde David van Michelangelo hier ook vandaan komt?

Tot slot is Elba nog een vermelding waard. Elba is het grootste eiland voor de kust van Toscane. Hier verbleef Napoleon in 1814 na de val van Parijs een aantal maanden voor zijn verbanning naar St. Helena. Elba wordt gekenmerkt door schitterende stranden en groene heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden. Een prachtig eiland, dat u vanwege de uitstekende veerverbindingen met het vasteland prima voor 1 dag kunt bezoeken vanuit Toscane.
7 dagen Wandelvakantie Toscane en Val d'Orcia
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
7 dagen Wandelvakantie Toscane en Val d'Orcia
Logies en ontbijt