Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

7 dagen Autorondreis Middeleeuwse stadjes van Toscane

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
logies en ontbijt
299
p.p.
Prijzen & boeken
 • Bezoek aan Florence en Pisa
 • Middeleeuwse kastelen in de Chianti
 • Prachtige middeleeuwse dorpen in Garfagnana en Toscane
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
7 dagen Autorondreis Middeleeuwse stadjes van Toscane
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Eigen vervoer
Verzorging
Logies en ontbijt
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
7 dagen
zo 15 maart 329
ma 16 maart 329
di 17 maart 329
wo 18 maart 329
do 19 maart 329
vr 20 maart 329
za 21 maart 329
zo 22 maart 329
ma 23 maart 329
di 24 maart 329
wo 25 maart 329
do 26 maart 329
vr 27 maart 329
za 28 maart 329
zo 29 maart 329
ma 30 maart 329
di 31 maart 329
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 3 x overnachting in hotel La Lanterna in Castelnuovo di Garfagnana (of vergelijkbaar)
 • 3 x overnachting in hotel Le Colline in San Gimignano of hotel Semifonte in Barberino Val d’Elsa
 • Verblijf in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Bezoek aan Verrucole Fortress in San Romano
 • Bezoek aan de tuinen van Castello Brolio in de Chianti-streek, inclusief 1 glas wijn
 • Uitgebreid informatiepakket
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
 • Entreegelden, tenzij anders vermeld
Lees meer
Optioneel
 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Toscane is een geliefde vakantieregio bekend om het kenmerkende landschap met heuvels, wijngaarden, cipressen en olijfbomen. Verscholen tussen deze prachtige natuur liggen tal van schitterende middeleeuwse dorpen en steden. Tijdens deze autorondreis kunt u kennis maken met het middeleeuwse verleden en de middeleeuwse schoonheid van Toscane. Naast wereldberoemde steden zoals Pisa, Florence en Lucca bezoekt u prachtige kleine pareltjes waar de tijd vaak lijkt te hebben stil gestaan. Dwaal door de pittoreske straten van Castelnuovo di Garfagnana, Monteriggioni en San Gimignano. Laat u verrassen door de eeuwenoude verhalen die tot leven komen bij een bezoek aan de middeleeuwse kastelen in Toscane en geniet van al het goede dat de Chianti-streek u te bieden heeft. Een prachtige autorondreis, waarbij u ongetwijfeld verliefd wordt op Toscane als u dat nog niet bent! Stap in de auto en maak bijna letterlijk een reis terug in de tijd…

Dagprogramma


Verkort schema
Dag 1: Lucca en Castelnuovo di Garfagnana
Dag 2: Fortezza delle Verrucole in San Romano
Dag 3: Orcchiella Park en Grotta del Vento
Dag 4: Florence
Dag 5: San Gimignano en Monteriggioni
Dag 6: Middeleeuwse kastelen in de Chianti
Dag 7: Pisa en terugreis

Dag 1: Lucca
U reist op eigen gelegenheid naar Italië, waar deze autorondreis langs middeleeuwse dorpen en steden in Toscane begint. U begint uw rondreis in Lucca, één van de weinige steden ter wereld waarvan de middeleeuwse stadsmuren nog in zijn geheel intact zijn. Maak een wandeling over de muren en bewonder de stad vanuit een bijzonder perspectief. Wandel vervolgens door het centrum en ga op zoek naar het Piazza dell’Anfiteatro. Ooit stond hier een Romeins amfitheater. Waar destijds de tribunes stonden, vindt u nu pastelkleurige huizen met uitnodigende terrassen. Een ideale plek om even neer te strijken en te genieten van het Italiaanse leven dat aan u voorbijtrekt. Neem vervolgens een kijkje bij de vele middeleeuwse kerken die Lucca rijk is, zoals bijvoorbeeld de Duomo di San Martino, gewijd aan de beschermheilige van de stad. Wilt u Lucca van bovenaf bewonderen? Ga dan richting de Guinigi Tower, één van de weinige overgebleven torens binnen de stadsmuren. De toren is gezichtsbepalend voor de stad en vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht. Tip: bewonder ook de unieke hangende tuin op de top van de toren!

Wanneer u uitgekeken bent in Lucca rijdt u door naar Garfagnana (58 km). Deze streek wordt door velen “het best bewaarde geheim van Toscane” genoemd. De groene regio ligt ingeklemd tussen de Alpi Apuane in het westen en de Apennijnen in het oosten. De streek herbergt tal van eeuwenoude pareltjes, waaronder Castelnuovo di Garfagnana. Binnen de stadsmuren vindt u diverse mooie kathedralen en al dwalend door de smalle middeleeuwse straatjes wordt u als vanzelf verliefd op dit deel van Toscane. Neem zeker ook een kijkje bij het Fort Monte Alfonso, dat dateert uit de 16e eeuw. Rond de heuvel van het fort loopt een voetpad, zodat u kunt wandelen waar in de Middeleeuwen de verdedigingsmuren lagen. Vanaf het pad heeft u een prachtig uitzicht op Castelnuovo di Garfagnana en het omringende Serchiodal. U overnacht vandaag in Castelnuovo.

Dag 2: Fortezza delle Verrucole in San Romano
Niet ver vanaf Castelnuovo vindt u – in San Romano – het Fortezza delle Verrucole. In dit fort, prachtig gelegen op een heuvel, herleven letterlijk de middeleeuwse tijden. Een bevlogen historicus neemt u mee terug in de tijd en vertelt u van alles over het leven in de Middeleeuwen. De rondleidingen zijn interactief en wanneer u geluk heeft, kunt u zelf ervaren hoe bepaalde werktuigen in de Middeleeuwen werden gebruikt en hoe het voelt om een mariënkolder te dragen. Dit is een soort pantser dat in vroeger tijden gedragen werd tegen snijwonden van messen en zwaarden. Na de rondleiding kunt u in de taverne geheel in middeleeuwse stijl genieten van een hapje en een drankje (excl.).

De middag is ter vrije besteding. Wilt u in de middeleeuwse sfeer blijven, rijd dan bijvoorbeeld naar Castiglione di Garfagnana, dat vermeld staat op de lijst met de mooiste dorpjes van Italië. Het oude centrum is nog volledig ommuurd en wanneer u via één van de drie toegangspoorten het centrum in gaat, heeft u ongetwijfeld het gevoel dat u in een soort openluchtmuseum terecht bent gekomen. Dwaal op uw gemak door de smalle, eeuwenoude straatjes en neem een kijkje bij La Piazza, waar u onder meer het Pallazo Comunale en de Torrione dell’Orologio, de klokkentoren van Castiglione, kunt bewonderen. U overnacht ook vandaag in Castelnuovo di Garfagnana.

Dag 3: Orcchiella Park en Grotta del Vento
Ook vandaag heeft u alle tijd om de schatten van Garfagnana te ontdekken. Bent u een natuurliefhebber of houdt u van wandelen? Ga dan naar het Orcchiella Park! In dit beschermde natuurgebied leven nog veel dieren in het wild en wanneer u geluk heeft, kunt u hier onder meer herten, reeën, vossen, marters en tal van andere dieren spotten. In het park leven ook meer dan 130 soort vogels en tevens vindt u er een mooie botanische tuin, waar u een goed beeld krijgt van de rijke flora uit de regio.

Vanmiddag kunt u desgewenst een bezoek brengen aan de Grotta del Vento, de grootste druipsteengrot van Toscane. U vindt er schitterende druipstenen en een heuse ondergrondse rivier. De totale grot heeft een lengte van zo’n 4 km en ongeveer 3,5 km is begaanbaar (excl. entree). Ook vannacht verblijft u in het hotel in Castelnuovo.

Dag 4: Florence
Na het ontbijt stapt u in de auto en rijdt u naar Florence (115 km). Florence wordt ook wel “het Athene van de Middeleeuwen” genoemd, een naam die de stad te danken heeft aan het grote aantal bezienswaardigheden uit die tijd. Dwaal op uw gemak door het prachtige oude centrum en ga op zoek naar de imposante Duomo, de Ponte Vecchio, het Piazza della Signoria (volgens velen één van de mooiste pleinen van Italië) met het fraaie Palazzo Vecchio en bezoek onder meer de kathedraal Santa Croce met prachtige fresco’s.

Als het centrum van de kunst vindt u in Florence ook het grootste aantal musea van Italië per km2. De Galleria degli Uffizi en de Galleria dell’Academia zijn ongetwijfeld het meest bekend. U ziet hier vaak lange rijen voor de deur staan. Wilt u naar één van deze musea, bestelt u dan vooraf tickets via internet. Aanrader is ook het Casa di Dante. Het museum is gebouwd op de plek waar in de 13e eeuw het geboortehuis van Dante zou hebben gestaan en is volledig gewijd aan het werk van de wereldberoemde schrijver en dichter.

Aan het eind van de dag rijdt u richting de Chianti streek, waar u in San Gimignano of Barberino Val d’Elsa overnacht.

Dag 5: San Gimignano en Monteriggioni
In de Chianti-streek liggen tal van middeleeuwse dorpen. San Gimignano is daarvan ongetwijfeld één van de bekendste. Het staat bekend als “het middeleeuwse Manhattan”, een naam die San Gimignano te danken heeft aan het grote aantal torens dat er in de Middeleeuwen te zien was. Families bouwden tegen elkaar op, aangezien de hoogte van de toren bepaalde hoeveel aanzien je had. Een aantal van die torens zijn nog altijd te zien. Benieuwd hoe San Gimignano aan zijn naam gekomen is? Bezoek dan het Museo Civico, aan de voet van de Torre Grossa. Dwaal vervolgens op uw gemak door de eeuwenoude straatjes en ga - als u het aandurft – richting het middeleeuwse Museum of Torture.

Een ander middeleeuws dorp dat de moeite waard is om te bezoeken in de Chianti-streek is Monteriggioni. Eigenlijk is het meer een versterkte burcht dan een dorp en wanneer u via de stadspoorten Monteriggioni binnen wandelt, voelt u waarschijnlijk dat u bijna letterlijk een stap terug doet in de tijd. Dat geldt al helemaal als u een bezoek brengt aan het kleine museum “Monteriggioni in Ame”, waar u op interactieve wijze inzicht krijgt in het ontstaan van Monterriggioni tijdens de Middeleeuwen en de belangrijke rol die de vesting had in de strijd tussen Florence en Siena. U overnacht ook vandaag in San Gimignano of Barberino Val d’Elsa.

Dag 6: Middeleeuwse kastelen in de Chianti
Naast middeleeuwse dorpen en steden, vindt u in Toscane ook tal van middeleeuwse kastelen. Sommige kastelen zijn nauw verbonden met politiek, intriges, passie, haat en conflicten. Andere kastelen weerspiegelen de romantiek, zoals deze vandaag de dag vaak met kastelen in verband gebracht wordt. Eén van de meest schilderachtige kastelen in de Chianti-streek van Toscane is ongetwijfeld het Brolio kasteel. Al in de Middeleeuwen stond dit kasteel, dat in handen was van de familie Ricasoli, bekend om de uitstekende wijn die er geproduceerd wordt. Het kasteel zelf kunt u helaas niet bezoeken, want het is nog steeds eigendom van de Baron Ricasoli. Wij trakteren u echter wel op een glas wijn in de wijnkelder van het kasteel. Maak tevens een wandeling door de kasteeltuin, voordat u verder gaat naar één van de andere indrukwekkende kastelen in de regio.

Aanrader is bijvoorbeeld Castello di Meleto, ook een plek om heerlijk weg te dromen naar lang vervlogen tijden... Het middeleeuwse burchtkasteel is het beginpunt van de Chianti Classico wijnroute en ligt midden tussen de ontelbare wijngaarden die de hellingen van de Chianti als de stukjes van een puzzel bedekken. Wanneer u wilt, kunt u hier kiezen voor een rondleiding door het kasteel (excl.), al dan niet in combinatie met een wijnproeverij (excl.). U bent immers in één van de bekendste wijnstreken van Italië! Na een mooie, geslaagde dag rijdt u aan het eind van de dag weer terug naar het hotel in San Gimignano of Barberino Val d’Elsa.

Dag 7: Pisa en terugreis
Na het ontbijt checkt u uit en komt er bijna een einde aan deze mooie autorondreis door het middeleeuwse Toscane. Voordat u terugrijdt naar Nederland, raden wij u aan om nog een bezoek te brengen aan het wereldberoemde Pisa. Wanneer u niet met eigen auto naar Italië wilt gaan, kunt u natuurlijk ook naar Italië vliegen (excl.). Gezien de route is Pisa dan de meest logische luchthaven.

Pisa is een stad die haar huidige populariteit ook te danken heeft aan de Middeleeuwen. Nadat de stad enigszins in verval was geraakt, greep de invloedrijke familie De’Medici in de 15e eeuw de macht in Pisa. Zij lieten er grote gebouwen, bruggen en kanalen aanleggen, waaronder een aantal van de fraaie bezienswaardigheden op het Piazza Miracoli. Bewonder de scheve toren, de prachtige Duomo en onder meer de doopkapel. Een ander belangrijk persoon uit deze tijd was Galileo Galilei, de natuurkundige die studeerde en doceerde aan de universiteit van Pisa. Net als De’Medici is ook Galileo wereldberoemd geworden. En wat maar weinig mensen weten, is dat zijn kennis nauw verbonden is met de vele prachtige bezienswaardigheden die u vandaag de dag nog altijd kunt bewonderen. Ontdek het verhaal achter Galileo en bezoek – naast het Piazza di Miracoli – ook het Galileo museum.

Bent u na deze 7 dagen nog niet uitgekeken in Toscane en Italië? Informeer dan naar de mogelijkheden om deze reis te combineren met één van onze andere autoreizen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een verblijf in Montecatini Terme, een ideale uitvalsbasis voor een verdere ontdekkingstocht door het noorden van Toscane en de Toscaanse kust. Of voelt u meer voor een culinaire rondreis Toscane? Ook dat is mogelijk. Bekijk het aanbod en neemt u gerust contact op. Onze reisinformatrices helpen u graag!

Toscane - San Gimignano Toscane - Monteriggioni Toscane - Chianti - wijngaarden met huis Toscane - middeleeuws straatje - 2 Autovakantie - rode Fiat Toscane - Chianti Toscane - San Gimignano
7 dagen Autorondreis Middeleeuwse stadjes van Toscane
Logies en ontbijt
Accommodatie

Accommodatie

Tijdens deze autorondreis verblijft u in twee verschillende hotels. Het verblijf is standaard op basis van logies en ontbijt. U verblijft 3 nachten in een hotel in Castelnuovo di Garfagnana en 3 nachten in een hotel in de Chianti-streek nabij San Gimignano of Barberino Val d’Elsa. Bij alle accommodaties heeft u de beschikking over een comfortabele kamer met bad of douche en toilet. Bij de tickets ontvangt u de gegevens van de verschillende hotels.

7 dagen Autorondreis Middeleeuwse stadjes van Toscane
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 3 x overnachting in hotel La Lanterna in Castelnuovo di Garfagnana (of vergelijkbaar)
 • 3 x overnachting in hotel Le Colline in San Gimignano of hotel Semifonte in Barberino Val d’Elsa
 • Verblijf in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Bezoek aan Verrucole Fortress in San Romano
 • Bezoek aan de tuinen van Castello Brolio in de Chianti-streek, inclusief 1 glas wijn
 • Uitgebreid informatiepakket

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
 • Entreegelden, tenzij anders vermeld

Optioneel

 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
7 dagen Autorondreis Middeleeuwse stadjes van Toscane
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Toscane

Toscane is ongetwijfeld de bekendste vakantieregio in Italië. Zeker voor cultuurliefhebbers. Naast een schitterend landschap - dat mede bepaald wordt door de vele ranke cipressen, olijfboomgaarden en de met wijnranken begroeide heuvels - herbergt Toscane een schat aan cultuurhistorische bezienswaardigheden. Elke stad en elk dorp is bijna de moeite van een bezoek waard. Overal verspreid in Toscane vindt u schitterende kathedralen, pittoreske straatjes met magnifieke vergezichten, indrukwekkende en statige palazzi’s en interessante musea.

De meest bekende plaatsen die vakantiegangers die richting Toscane gaan op hun verlanglijstje hebben staan zijn Florence, Siena en Pisa. Daarnaast zijn San Gimignano, Voltera en o.a. Lucca ook zeer geliefd.

Voor wijnliefhebbers mag een tocht door de fraaie Chianti streek – waar de gelijknamige wijn gemaakt wordt – niet ontbreken. Geniet van het uitzicht over de heuvels en breng eens een bezoek aan één van de vele wijnkelders in deze streek.

Eveneens karakteristiek is de marmerindustrie in Carrara. Hier lijkt het alsof de bergen altijd door een dikke laag sneeuw bedekt worden. De circa 300 marmergroeven in de heuvels rond Carrara stammen al uit de Romeinse tijd en zijn daarmee de oudste in bedrijf zijnde industrieterreinen ter wereld! Alleen daarom al een bezoek waard… Wist u dat het marmer voor de beroemde David van Michelangelo hier ook vandaan komt?

Tot slot is Elba nog een vermelding waard. Elba is het grootste eiland voor de kust van Toscane. Hier verbleef Napoleon in 1814 na de val van Parijs een aantal maanden voor zijn verbanning naar St. Helena. Elba wordt gekenmerkt door schitterende stranden en groene heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden. Een prachtig eiland, dat u vanwege de uitstekende veerverbindingen met het vasteland prima voor 1 dag kunt bezoeken vanuit Toscane.
7 dagen Autorondreis Middeleeuwse stadjes van Toscane
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
7 dagen Autorondreis Middeleeuwse stadjes van Toscane
Logies en ontbijt