Vakantie Chianciano Terme

Toscane is over de hele wereld beroemd vanwege de kunst, de rijke geschiedenis, heerlijke wijnen en het prachtige landschap. Bijna elke stad in Toscane biedt zoveel bezienswaardigheden, dat u ogen en tijd te kort komt. Hoogtepunten voor veel mensen zijn de steden zoals Florence, Siena, Lucca en Pisa. Maar Toscane is nog zoveel meer. Het is een streek die het waard is om keer op keer te bezoeken! Ontdek de zacht glooiende wijnhellingen van de Chianti, beboste hellingen en schilderachtige dorpjes in zowel het noorden, midden als zuiden van Toscane. Op veel plaatsen zult u het idee hebben dat de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan…

Wie kennis wil maken met de vele bezienswaardigheden in het zuiden van Toscane, reserveerden wij een hotel in Chianciano Terme. Chianciano Terme is ideaal gelegen voor een bezoek aan de omgeving van Siena, Pienza, Montepulciano en het nabij gelegen Umbrië.

Van oudsher is Chianciano Terme vooral bekend vanwege de thermale baden. Door de jaren heen heeft het stadje haar uitstraling van een klein kuuroord weten te behouden, ondanks de groei van het toerisme. Wie wil kan nog altijd kuren in één van de thermale baden. Maar ook voor iedereen die gewoon wil relaxen en genieten van een gezellige sfeer is in Chianciano Terme op het juiste adres. Maak een wandeling langs de winkelpromenade en geniet vooral ’s avonds van de vele restaurants en bars.

Een bezoek aan de oude binnenstad – Chianciano Vecchia - is ook zeker de moeite waard. Het is gelegen op een heuvel, deels omgeven door de oude middeleeuwse stadsmuren. De toegangspoort tot de oude stad ligt aan het einde van de Via Dante. Binnen de stadsmuren vindt u diverse bezienswaardigheden. We noemen u onder meer de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, de Bell Tower, en het Piazza Matteotti met het stadhuis en het Manenti Castle. Bent u in de oude binnenstad, vergeet u dan ook niet langs te gaan bij de tempel van de Madonna of Rose, één van de mooiste kerken van Chianciano Terme.

Omgeving van Chianciano Terme
Niet alleen Chianciano zelf is de moeite waard. Ook de omgeving is het waard om nader ontdekt te worden. Maak een tocht door het prachtige Val d’Orcia, bezoek de pausstad Pius waar u kennis kunt maken met de authentieke pecorino of ga richting Montepulciano, bekend vanwege de prachtige paleizen en de Vino Noble, één van de beste wijnen van Toscane. Aanraders zijn ook Cortona, Chiusi of Castiglione del Lago, gelegen aan het meer van Trasimeno. Natuurlijk mag ook een bezoek aan het nabijgelegen Siena niet ontbreken. Het zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten in deze regio. Boek een reis naar Chianciano Terme en ontdek de prachtige omgeving!