Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

10 dagen busreis Hart van Italie

8.3
Halfpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
10 dagen
halfpension
579
p.p.
Prijzen & boeken
 • Incl. vertrekgarantie
 • Historische steden
 • Gids in Perugia en Assisi
 • Prachtige meren
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
10 dagen busreis Hart van Italie
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Bus
Verzorging
Halfpension
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
10 dagen
vr 5 juni 609
vr 3 juli 609
vr 28 augustus 619
vr 11 september 579
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Comfortabele overnachtingen op de heen- en terugreis op basis van halfpension
 • Verblijf in hotel Giglio op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Tijdens deze busreis nemen wij u mee naar het hart van Italië, een prachtige streek in het zuiden van Toscane en Umbrië. Hier kunt u kennismaken met een aantal toeristische parels. Ontdek de fraaie heuveldorpen Montepulciano en Pienza, ga mee naar het middeleeuwse Pitigliano en geniet van de historie in Perugia en Assisi. Ook bezoeken we het noordelijke merengebied, Bologna en de stad Parma, beroemd om de bekende ham en kaas. Een prachtige en gevarieerde reis!

Dagprogramma


Vrijdag - Heenreis
Na koffie en gebak op ons verzamelpunt stappen we in de bus richting Italië. Tegen de avond arriveren we bij ons overnachtingshotel.

Zaterdag - Comomeer
We rijden door Zwitserland en bereiken ’s middags het noorden van Italië. Het is een gebied dat bekend staat om het merenlandschap en een aangenaam klimaat. Een van de bekendste meren is het Comomeer. We brengen een bezoek aan de stad Como, waar u de heerlijke vakantiesfeer kunt proeven.

Zondag – Parma
Onderweg naar Chianciano Terme stoppen we in Parma, de stad die bekend staat om de uitstekende Parmaham en Parmezaanse kaas. Zeker een aanrader om te gaan proeven tijdens bijv. de lunch (excl.). Ontdek ook de rijke historie van de stad en neem een kijkje bij het Piazza Garibaldi en de Dom.

Maandag – Pienza en Montepulciano
Vandaag stappen we in de bus voor een rondrit door het prachtige Val d’Orcia. Het Val d’Orcia heeft twee gezichten. Aan de ene kant liggen de groene heuvels met de karakteristieke cipressen en Toscaanse casa’s. Aan de andere kant ziet u hier de woeste, geërodeerde heuvels in de typerende terracotta kleuren. Een prachtig landschap met unieke vergezichten.

Via het Val d’Orcia rijden we naar Pienza, de stad van Paus Pius II, prachtig gelegen op een heuvel boven het dal. Paus Pius II wilde hier ooit de ideale stad bouwen nadat het in vroeger tijden een broeinest van rovers was die het gemunt hadden op de pelgrims die over de Via Francigena naar Rome onderweg waren. Bij een ideale stad hoorden sprookjesachtige namen en veel straatnamen herinneren nog altijd aan het doel dat Paus Pius II destijds voor ogen had. Wandel door de Via del Amore (straat van de liefde), Via del Bacio (kusstraat) en o.a. de Via del Fortune (geluksstraat). Wanneer u door de poort het centrum van Pienza binnenwandelt merkt u gelijk dat het niet alleen de stad van Paus Pius II is, maar ook de stad van de schapenkaas pecorino. In het centrum vindt u talloze kaaswinkeltjes waar u vaak ook de verschillende soorten pecorino kunt proeven. Neem zeker ook een kijkje bij één van de mooie uitzichtpunten achter het gemeentehuis. Hier kunt u prachtige foto’s van het Val d’ Orcia maken!

Tweede doel van vandaag is Montepulciano, eveneens gelegen in het Val d’ Orcia. Net als Pienza is Montepulciano gebouwd op een bergtop. Het dorp is bekend vanwege de Vino Nobile di Montepulciano, één van de beste wijnen van Italië. Langs de hoofdstraat vindt u tal van leuke winkels waar u deze beroemde wijn kunt proeven en desgewenst kunt kopen. Wandel via de hoofdstraat naar de Duomo en ontdek de klok waar een mannetje ieder uur de klok slaat.

Dinsdag – Perugia en Assisi
Vandaag gaan we richting Umbrië voor een bezoek aan Perugia en Assisi. We rijden langs de oevers van het meer van Trasimeno en wanneer we Perugia naderen ziet u de stad al hoog boven op een heuvel liggen. Gelukkig zijn er roltrappen en liften die u als bezoeker meenemen naar het hoogste punt van de stad, waar de belangrijkste bezienswaardigheden liggen. Ontdek één van de mooiste pleinen van de regio, het Piazza 4 Novembre en onder meer het zeer fraaie Palazzo dei Priori dat tot één van de mooiste gotische gebouwen van Italië wordt gerekend.

’s Middags rijden we door naar Assisi, de geboorteplaats van de heilige Franciscus. Assisi is een druk bezochte bedevaartplaats en door de fraaie ligging, de vele kunstschatten en het goed bewaarde middeleeuwse stadsbeeld een geliefd toeristenoord. Bezichtig o.a. de beroemde basiliek van Franciscus, waarna u de tijd heeft om op eigen gelegenheid door het gezellige centrum van Assisi te wandelen. Geniet van de vele smalle straatjes en leuke souvenirwinkeltjes.

Woensdag – Vrije dag
Vandaag kunt u zelf het programma bepalen. Chianciano Terme staat bekend als één van de mooiste kuuroorden van Italië. Indien u helemaal tot rust wilt komen, kunt u vandaag een bezoek brengen aan één van de vele thermen. Maar ook een wandeling door de mooie parken of een bezoek aan de oude binnenstad zijn de moeite waard. Op woensdag is er ook markt op de Via della Pace.

Donderdag – Pitigliano en meer van Bolsena
We gaan naar de streek die bekend staat als de Maremma. We bezoeken een prachtig middeleeuws stadje: Pitigliano. Het is gelegen op een enorme tufstenen bergkam. Het dorp rijst als het ware uit de rotsen omhoog en is geheel uit tufsteen opgebouwd. Er zijn diverse bezienswaardigheden, waaronder het voormalige ghetto dat herinnert aan de grote Joodse gemeenschap die hier vanaf de 16e eeuw altijd heeft gewoond. Vanwege het ghetto heeft Pitigliano bij veel Italianen ook wel de bijnaam “ Klein Jeruzalem”. Bezoek het Joods museum of de gerestaureerde synagoge. Of ga op zoek naar het Piazza Becherini, vanwaar u het mooiste uitzicht heeft over de valleien rondom de stad.

’s Middags gaan we naar het meer van Bolsena, een meer met een vulkanische oorsprong en tegenwoordig een geliefde vakantiebestemming. Het historische stadje Bolsena heeft een gezellig oud centrum, waar u heerlijk kunt dwalen door de sfeervolle straatjes en een wandeling kunt maken naar de leuke haven, waar de vers gevangen vis op de menukaart prijkt van één van de vele restaurantjes

Vrijdag – Bologna
Vandaag reizen we richting het noorden van Italië en brengen een bezoek aan Bologna. Het is een gezellige universiteitsstad, waar u volgens veel Italianen de lekkerste pasta van Italië kunt proeven. Houdt u van pasta, dan is dit dus een uitgelezen kans op een heerlijke Italiaanse lunch! Naast uitstekende restaurants vindt u in Bologna ook tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Veel bezienswaardigheden zijn gecentreerd in het oude, compacte centrum. Neem een kijkje op het Piazza Maggiore met onder meer het stadhuis en de San Petronio, de belangrijkste kerk van Bologna. Wandel tevens naar de stadsmuren, die nog grotendeels in tact zijn en ontdek de twee middeleeuwse stadstorens, Asinelli en Garisenda. Vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de daken van de stad. U begrijpt dan ook gelijk waarom Bologna in de volksmond de bijnaam “La Rossa” (de rode) heeft.

Zaterdag - Lugano
We nemen afscheid van Italië en rijden naar het overnachtingshotel in Frankrijk of Duitsland. Er is voldoende tijd voor nog een bezoek aan Lugano. Lugano heeft een lange toeristische geschiedenis. Deze stad, vol aan exotische bloemen en planten en statige gebouwen, is zeker de moeite waard!

Zondag - Terugreis
Aangekomen op het verzamelpunt trakteren wij u op een dinerbuffet, waarna de servicelijnen u terugbrengen naar uw afstapplaats.

Excursie & Extra

 • Bezoek aan Como
 • Bezoek aan Parma
 • Bustour Val d’Orcia
 • Bezoek aan Pienza en Montepulciano
 • Stadstour Perugia en Assisi met gids
 • Middeleeuws Pitigliano
 • Meer van Bolsena
 • Bezoek aan Bologna
 • Meer van Lugano

Algemeen

Boek een overnachting bij Hotel van der Valk Nuland
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is Stadion de Vliert in Den Bosch. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, is het prettig om in de buurt van het verzamelpunt te overnachten voorafgaand en/of na afloop van uw reis. Wilt u graag van die mogelijkheid gebruik maken, dan kunt u overnachten bij Hotel Van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt. Hotel Van der Valk Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen. Op de dag van vertrek gaat u met eigen auto vanuit Nuland naar Stadion de Vliert (ca. 8 km). Daar kunt u voor de duur van de reis uw auto gratis parkeren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de mogelijkheden en boek een overnachting in Nuland.

Toscane - Assisi - basiliek Fransiscus Meer van Bolsena Lazio Italie - Assisi - sfeervol straatje Toscane - Pienza - 2 Meren van Noord-Italie - Comomeer - 1 Italie - Pitigliano - brug Bologna - Palazzo Communale
10 dagen busreis Hart van Italie
Halfpension
Accommodatie

Accommodatie

Tîjdens deze reis verblijft u vijf nachten in het comfortabele 3-sterrenhotel Giglio, gelegen op slechts 150 meter afstand van het centrum van Chianciano Terme. Diverse winkels, bars, restaurants en de thermale baden liggen op loopafstand. Het hotel beschikt over een lift, restaurant, bar en terras. De kamers zijn voorzien van tv, telefoon, minibar en badkamer met bad en/of douche en toilet. Naast de overnachtingshotels in Frankrijk of Duitsland overnachten we onderweg ook in een middenklasse hotel in het noordelijke merengebied van Italië.

10 dagen busreis Hart van Italie
Halfpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Comfortabele overnachtingen op de heen- en terugreis op basis van halfpension
 • Verblijf in hotel Giglio op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Op- en afstapplaatsen in periode 05-06-2020 tm 11-09-2020
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Aalten / NS Station, Stationsstraat
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Almere/Sporthal Indische Buurt t.o. busstation
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid/Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Assen / NS Station, Stationsplein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Ede / NS Station Ede-Wageningen
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gorinchem / NS Station
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Helmond / Sportcomplex de Braak, Rembrandtlaan
 • Hengelo / CS, bij Rabo theater
 • Hoogeveen / NS Station, Stationsplein
 • Leeuwarden/Bushalte Zuiderplein 35 (tegenover ING)
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Oss / NS Station, busstation Spoorlaan
 • Purmerend / McDonald's, parkeerterrein Jaagweg
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Roosendaal / Parkeerterrein naast NS
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Spijkenisse, Metrostation Centrum
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam, Station Kogerveld Veldbloemenweg
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
10 dagen busreis Hart van Italie
Halfpension
Bestemming

Bestemming Chianciano Terme

Toscane is over de hele wereld beroemd vanwege de kunst, de rijke geschiedenis, heerlijke wijnen en het prachtige landschap. Bijna elke stad in Toscane biedt zoveel bezienswaardigheden, dat u ogen en tijd te kort komt. Hoogtepunten voor veel mensen zijn de steden zoals Florence, Siena, Lucca en Pisa. Maar Toscane is nog zoveel meer. Het is een streek die het waard is om keer op keer te bezoeken! Ontdek de zacht glooiende wijnhellingen van de Chianti, beboste hellingen en schilderachtige dorpjes in zowel het noorden, midden als zuiden van Toscane. Op veel plaatsen zult u het idee hebben dat de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan…

Wie kennis wil maken met de vele bezienswaardigheden in het zuiden van Toscane, reserveerden wij een hotel in Chianciano Terme. Chianciano Terme is ideaal gelegen voor een bezoek aan de omgeving van Siena, Pienza, Montepulciano en het nabij gelegen Umbrië.

Van oudsher is Chianciano Terme vooral bekend vanwege de thermale baden. Door de jaren heen heeft het stadje haar uitstraling van een klein kuuroord weten te behouden, ondanks de groei van het toerisme. Wie wil kan nog altijd kuren in één van de thermale baden. Maar ook voor iedereen die gewoon wil relaxen en genieten van een gezellige sfeer is in Chianciano Terme op het juiste adres. Maak een wandeling langs de winkelpromenade en geniet vooral ’s avonds van de vele restaurants en bars.

Een bezoek aan de oude binnenstad – Chianciano Vecchia - is ook zeker de moeite waard. Het is gelegen op een heuvel, deels omgeven door de oude middeleeuwse stadsmuren. De toegangspoort tot de oude stad ligt aan het einde van de Via Dante. Binnen de stadsmuren vindt u diverse bezienswaardigheden. We noemen u onder meer de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, de Bell Tower, en het Piazza Matteotti met het stadhuis en het Manenti Castle. Bent u in de oude binnenstad, vergeet u dan ook niet langs te gaan bij de tempel van de Madonna of Rose, één van de mooiste kerken van Chianciano Terme.

Omgeving van Chianciano Terme
Niet alleen Chianciano zelf is de moeite waard. Ook de omgeving is het waard om nader ontdekt te worden. Maak een tocht door het prachtige Val d’Orcia, bezoek de pausstad Pius waar u kennis kunt maken met de authentieke pecorino of ga richting Montepulciano, bekend vanwege de prachtige paleizen en de Vino Noble, één van de beste wijnen van Toscane. Aanraders zijn ook Cortona, Chiusi of Castiglione del Lago, gelegen aan het meer van Trasimeno. Natuurlijk mag ook een bezoek aan het nabijgelegen Siena niet ontbreken. Het zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten in deze regio. Boek een reis naar Chianciano Terme en ontdek de prachtige omgeving!
10 dagen busreis Hart van Italie
Halfpension
Klantreacties

Klantwaardering:

8.3
15 klanten gaven hun reactie
T. de Brabander
Super reis. Super chauffeur.
 • Waardering: 10,0
M.S. van Laatan
 • Waardering: 9,0
W. Guijt
Veel gezien, goede sfeer.
 • Waardering: 8,0
J.F. Tulk
 • Waardering: 9,0
Tonsen
 • Waardering: 7,0
P.J. van Leeuwen
Reis was wat we verwachtten.
 • Waardering: 9,0
F.J.A. de Vries
Veel bezienswaardigheden. Goede chauffeur.
 • Waardering: 8,0
A. van Rooij
Prima reis voor het betaalde bedrag.
 • Waardering: 8,0
R.H. Roumimper
De chauffeur heeft er een leuke reis van gemaakt met interessante info!
 • Waardering: 8,0
Brinksma-Vermeulen
Prachtige reis met een chauffeur die heel veel wist te vertellen. 
 • Waardering: 8,0
Mw. E. Ledder
Mooie ritten en excursies.
 • Waardering: 8,0
C. Smits
Veel gezien
 • Waardering: 8,0
Hans Stefess
 • Waardering: 8,0
J.F. Brom
 • Waardering: 7,0
Claudia van der Wal

Het was een schitterende reis. Heel veel moois gezien, zoals o.a. de mooie plaatsjes Assisi, Montepulciano, Pienza en Pitigliano. In Assisi en Perugia hadden we een hele fijne gids, Patrizia. Wat vertelde zij goed en mooi over alles!! Complimenten! Het hotel in Chianciano Terme was ook prima. Goed eten, heel vriendelijke mensen en een goede kamer. En ook complimenten voor de chauffeur, Fred. Onderweg vertelde hij van alles en toen er vertraging onderweg was op de terugweg bij de Gothard tunnel, nam hij een andere route langs o.a. San Bernardino zodat we nog wat van de prachtige omgeving zagen en zo de vertraging omzeilden en niet in een file hoefden te staan! Nogmaals complimenten voor deze fijne chauffeur!!  Ik heb heel erg genoten van deze reis. Het mooie landschap van Toscane en Umbrië, het eten, de mensen, de huizen, de diverse kerken, het was allemaal heel erg mooi! Kortom, het was weer een schitterende en zeer geslaagde reis met Peter Langhout Reizen!  

 • Waardering: 10,0
10 dagen busreis Hart van Italie
Halfpension