Menu
Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Milaan, de hoofdstad van Lombardije en laat u verrassen door de schoonheid van de Duomo, Galeria Vittorio Emmanuele en exclusieve mode... Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Milaan
5 dagen busreis Formule 1 Italië - Monza
  • Voordelige F1 aanbieding met race op 8 september
  • Incl. staanplaats weekend (vr/za/zo)
  • Geweldig Formule 1 circuit
  • 2 nachten in 4-sterrenhotel
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
5 dagen
Logies en ontbijt
359
Bekijk

Milaan

Milaan is een stad die haar bezoekers veel te bieden heeft, zowel op het gebied van de culturele bezienswaardigheden als op het gebied van de ‘haute couture’ en het winkelen. Veel belangrijke modeontwerpers zijn in Milaan gevestigd en al wandelend door de straten treft u dan ook winkels aan van alle grote modenamen: Versace, Gucci en Chanel…. Om er maar enkelen te noemen. De meeste bezienswaardigheden in de stad zijn goed onderhouden en recent gerenoveerd. De Dom op het centrale plein is ongetwijfeld hét visitekaartje van de stad, maar verspreid door de stad vindt u ook tal van andere belangrijke bouwwerken en monumenten. Ontdek deze interessante stad!

BEZIENSWAARDIGHEDEN
Het aantal bezienswaardigheden in de stad is groot. Het gaat te ver om alle historische bouwwerken en culturele bezienswaardigheden uitgebreid te omschrijven. Om u een indruk te geven van hetgeen Milaan u te bieden heeft, willen wij u graag attenderen op een aantal highlights:

Duomo (of Domkerk)
De Dom van Milaan is een begrip. De reusachtige kathedraal Santa Maria Nascente domineert het centrum. Het is één van de grootste gotische kerken ter wereld: 157 m lang en 92 m breed. De bouw ervan begon in de 14e eeuw. De afwerking was pas een paar honderd jaar later klaar; eind 19e eeuw om precies te zijn. Net zoals de buitenkant zal ook het interieur van de kathedraal u zeker imponeren. De vele praalgraven, de bronzen kandelaar van 5 meter hoog, het prachtige koor, de 16e eeuwse glasramen en de schatkamer zijn slechts een paar details die uw aandacht verdienen. TIP: u kunt de toren beklimmen voor een mooi panorama over de stad!

Galleria Vittorio Emanuele II
De Duomo is gelegen aan het grootste plein van de stad. Een waar ontmoetingscentrum voor jongeren en de vele toeristen die de stad bezoeken. Vanaf het domplein kunt u de Galleria Vittorio Emanuele II bezoeken. Hier vindt u exclusieve boetieks, dure restaurants en tal van gespecialiseerde winkels. Het is één van de mooiste overdekte pleinen ter wereld met een prachtige glazen koepel. Het is ook “the place to be” wanneer u in Milaan iets wilt betekenen. Zeker langsgaan dus!

Cimitero Monumentale
Iets ten noorden van Milaan ligt het Cimitero Monumentale. Wellicht niet de eerste bezienswaardigheid waar u tijdens uw vakantie aan zou denken, maar zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Op dit monumentale kerkhof liggen bekende Milanezen begraven. Aangezien zij niet tevreden zijn met een gewone grafzerk, kunt u op het ‘cimitero’ de meest monumentale en kunstzinnige gedenkstenen bewonderen. U kunt het kerkhof te voet bereiken via het park van het Castello Sforzesco, uitgang aan de Arena en via de Via Montello.

Teatro alla Scala
'La Scala' zoals het theater in de volksmond heet is wellicht één van de bekendste theaters van Italië. Om hier als zanger te mogen optreden, is een hele eer. U kunt er wekelijks muziekvoorstellingen bijwonen of de theaterzaal bezichtigen tijdens een rondleiding. Aan het theater is overigens ook een museum verbonden.

Santa Maria delle Grazie
De kloostergang, de kapel van de Madonna delle Grazie, de koepel en de terracotta versieringen op de buitengevel zijn maar een paar redenen die een bezoek aan deze kerk motiveren. Vooral 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci is de grote publiekstrekker van deze kerk.

Sant' Ambrogio
Sant’Ambrogio is de oudste kerk van de stad en volgens sommigen de mooiste, met name door zijn eenvoud. Bezienswaardig zijn onder meer de sarcofaag, het altaar met baldakijn en de crypte.

Arco della Pace
De triomfboog bij de ingang van de stad, daterend uit 1807.

Porta Garibaldi
De oude stadspoort gelegen aan de weg naar Como. Het is een neoklassieke boog, gebouwd naar het ontwerp van Liugi Cagnola.

MUSEA
Zoals elke grote stad in Italië, heeft ook Milaan natuurlijk diverse interessante musea. In het kort een overzicht van de belangrijkste kunstcentra en musea:

Pinacoteca di Brera
Dit is het topmuseum van Milaan. Ze bevat de grootste collectie Italiaanse schilderijen. De meeste werken zijn afkomstig uit kerken en kloosters die door Napoleon werden aangeslagen.

Castello Sforzesco
In dit grootse kasteel, dat u overigens gratis kunt bezoeken, zijn vele stadsmusea ondergebracht. U kunt er onder andere schilderijen, meubilair, beeldhouwwerken, fresco's en uiteraard het monumentale bouwwerk bewonderen. Rond het kasteel ligt een grote tuin die ook vrij is opengesteld voor het publiek.

Museo Poldi-Pezzoli
Een schatrijke Milanees verzamelde een rijke collectie kunstwerken en dit is nu te zien in zijn gerestaureerde villa. Aan het interieur werd niets gewijzigd, zodat u zich kunt inleven in de periode van 19e eeuw.

Museo del Duomo
Het Dommuseum werd ondergebracht in het Palazzo Reale, zodat u bij een bezoek direct twee belangrijke bezienswaardigheden kunt bewonderen. Bij het paleis is ook een kerk en u vindt er tijdelijke tentoonstellingen van moderne kunst.

Galleria d'Arte Moderna
Het Museum voor Moderne Kunst is ondergebracht in een prachtige villa (Villa Reale). Het bevat vooral werken van Italiaanse en Franse kunstenaars uit de laatste twee eeuwen.

WINKELEN
Milaan is ook een zeer belangrijk winkelcentrum voor de haute-couture. In tegenstelling tot wat u wellicht na bovenstaande zou denken, moet u de meest exclusieve winkels niet zoeken in de Galeria Vittorio Emanuele, maar wel ten noorden van de Duomo. U kunt een wandeling maken vertrekkend van de Duomo, via de Corso Vittorio Emanuele, Corso Venezia, Via della Siga, Via Alessandro Manzoni naar de Via Montenapoleone. Al wandelend zult u zich verbazen over de luxe en prachtige ontwerpen van bekende mode-ontwerpers zoals Versace, Gucci en vele anderen.

Houdt u het liever wat eenvoudiger en wilt u echt winkelen? Kies dan voor de Corso Vittorio Emanuele, de trendy Brerabuurt, het Rinascente warenhuis of de outlet winkels die de overstocks verkopen van de couturiers. Houdt u er wel rekening mee, dat de winkels op zondag en maandagochtend gesloten zijn. Verder zult u ook in de maand augustus regelmatig voor een gesloten deur staan, aangezien veel winkeliers dan zelf met vakantie zijn en de zaak sluiten.