Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

8 dagen Wandelvakantie Piemonte en Langhe regio

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
8 dagen
logies en ontbijt
519
p.p.
Prijzen & boeken
 • Wandelvakantie voor jong en oud!
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Prima 3- en 4-sterrenhotels en agriturismo’s
 • Incl. informatiepakket en wandelroutes
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
8 dagen Wandelvakantie Piemonte en Langhe regio
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Wandel
Verzorging
Logies en ontbijt
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
8 dagen
wo 1 april 682
do 2 april 682
vr 3 april 682
za 4 april 682
zo 5 april 682
ma 6 april 682
di 7 april 682
wo 8 april 682
do 9 april 682
vr 10 april 682
za 11 april 682
zo 12 april 682
ma 13 april 682
di 14 april 682
wo 15 april 682
do 16 april 682
vr 17 april 682
za 18 april 682
zo 19 april 682
ma 20 april 682
di 21 april 682
wo 22 april 682
do 23 april 682
vr 24 april 682
za 25 april 682
zo 26 april 682
ma 27 april 682
di 28 april 682
wo 29 april 682
do 30 april 682
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 7 overnachtingen in 3 en 4-sterren hotels en agriturismo’s
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Informatiepakket (Engelstalig) en routekaarten (1 x per kamer)
 • Dagelijks bagagetransport voor 1 stuk bagage per persoon
 • Transfer van Alba naar Barolo op dag 2
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Excursies en entreegelden (tenzij anders vermeld)
 • Lokale toeristenbelastingen à ca. € 1,50 p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
 • Kosten van openbaar vervoer, taxi’s en dergelijke (tenzij anders vermeld)
 • Eventuele parkeerkosten voor de auto
Lees meer
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Piemonte is een prachtige regio voor wandelvakanties en betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en grenst aan de Zwitserse en Franse Alpen. De regio staat bekend om de prachtige natuur, die de vergelijking met het veel geprezen Toscane zeker kan doorstaan! U kunt er fantastisch wandelen en tegelijkertijd genieten van diverse culinaire hoogstandjes. Piemonte is namelijk het Bourgogne van Italië en de thuisbasis van tal van bekroonde Italiaanse wijnen, zoals de wereldberoemde Barolo en Barbaresco. Wandel dwars door de wijngaarden, langs pittoreske dorpen met op veel plaatsen het adembenemend mooie decor van de Alpen en Apennijnen. Geniet van een volledig verzorgde wandelvakantie in Piemonte en reserveer direct!

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst in Alba
Dag 2: Transfer naar Barolo & wandeling Barolo – Novello – Monforte (8 km)
Dag 3: Wandeling Monforte – Cissone (17 km)
Dag 4: Wandeling naar Cravanzana (13 km korte route, 20 km lange route)
Dag 5: Wandeling Cravanzana – Benevello (13,5 km)
Dag 6: Wandeling Benevello – Neive (17 km)
Dag 7: Neive – Alba (14 km)
Dag 8: Terugreis

Dag 1: Aankomst in Alba
U reist op eigen gelegenheid naar Alba, gelegen in het zuidelijk deel van de regio Piemonte. Alba wordt omringd door wijngaarden en de wijnen die uit Alba en omstreken komen behoren tot de beste van Italië. Naast de wijnen staat Alba ook bekend om de witte truffels. Elk jaar vindt hier een grote truffelbeurs plaats. Wandel door het pittoreske centrum, laat u verrassen door de culinaire geuren en kleren en neem een kijkje bij het Palazzo Comunale en de kathedraal van Alba.

Dag 2: Wandeling Barolo – Novello – Monforte (8 km)
Vanochtend wordt u naar Barolo gebracht, waar u een bezoek kunt brengen aan het wijnmuseum en het indrukwekkende kasteel. Vervolgens volgt u de eenvoudige wandelroute van Barolo naar Novello, een wandeling van circa 3 uur. Novello is een pittoresk dorp, gelegen op een heuvel en uitkijkend over de fraaie natuur en wijngaarden van Piemonte. Dwaal op uw gemak door de smalle straatjes met karakteristieke oude huizen en trakteer uzelf op een glaasje van één van de heerlijke wijnen uit de regio. U overnacht in Montforte.

Wandelduur: circa 3 uur
Hoogteverschil: 440 meter stijgen, 200 meter dalen

Dag 3: Wandeling Monforte – Cissone (17 km)
Vandaag staat een wandeling van circa 5 uur op het programma. U wandelt vanuit Monforte naar Cissone. Het eerste deel van de wandeling brengt u naar Serralunga d’Alba, één van de mooiste dorpen van de Langhe; een deelregio van Piemonte. Het dorp ligt ingeklemd tussen de wijngaarden en bezit een fraai kasteel dat beschouwd wordt als één van de best bewaard gebleven voorbeelden van adellijke kastelen uit de 14e eeuw in Piemonte! Vanuit Serralunga d’Alba gaat de wandelroute verder naar Roddino, waar u op één van de terrassen kunt genieten van een heerlijke lunch. Vol nieuwe energie gaat u tot slot heuvelopwaarts naar het einddoel van vandaag: Cissone.

Wandelduur: circa 5 uur
Hoogteverschil: 680 meter stijgen, 565 meter dalen

Dag 4: Wandeling naar Cravanzana (13 km korte route, 20 km lange route)
Vandaag heeft u de keuze tussen een lange en een korte route. Wie kiest voor de korte route wordt vanochtend vanuit Cissone naar Bossolaschetto gebracht. Van daaruit wandelt u dwars door de schitterende natuur naar de rivier Balbo. Geniet van een schitterend uitzicht op de Alpen en toppen van de Apennijnen, terwijl u aan de andere kant van de rivier bergopwaarts en door de bossen richting Feisoglio en Cravanzana wandelt. Wilt u uitgebreid genieten van de prachtige natuur van de Langhe regio, dan kunt u vanuit Cissone ook de hele route naar Cravanzana wandelen. De afstand is dan circa 20 km. De keuze is aan u!

Wandelduur: circa 4 uur (korte route) of 6 uur (lange route)
Hoogteverschil: 370 meter stijgen, 550 meter dalen (korte route) of 600 meter stijgen, 665 meter dalen

Dag 5: Wandeling Cravanzana – Benevello (13,5 km)
Vandaag een relatief makkelijke wandeling. Vanuit Cravanzana wandelt u omlaag richting de rivier Belbo. Vervolgens gaat de route aan de andere kant van het dal omhoog richting Montemarino. Geniet al wandelend van een adembenemend mooi uitzicht op de heuvels en wijngaarden van Langha Bassa. De spectaculaire vergezichten zullen zeker voor onverwachtse verrassingen zorgen, dus houdt uw camera bij de hand! Einddoel van vandaag is Benevello, een dorp op de grens met Alta Langha. De skyline van het dorp wordt gedomineerd door een eeuwenoud kasteel. Neem zeker een kijkje in het historische centrum.

Wandelduur: circa 3,5 uur
Hoogteverschil: 550 meter stijgen, 510 meter dalen

Dag 6: Wandeling Benevello – Neive (17 km)
Ook vandaag staat er een mooie route op het programma. In 4 à 5 uur wandelt u vanuit Benevello dwars door de landelijke omgeving van de Langhe regio richting de charmante wijnstad Neive. Een deel van de route gaat door de bossen. Het uitzicht op de wijngaarden en bergtoppen van de Alpen en Apennijnen is echter nooit ver weg! Eindbestemming is Neive, een pittoresk dorp dat vermeld staat op de lijst met mooiste middeleeuwse dorpen van Italië: “borghi più belli d’Italia”. U ziet wijngaarden zover het oog reikt met tal van wijnhuizen. Wanneer u het leuk vindt zijn enkele wijnhuizen ook geopend voor het publiek. Informeer ter plaatse.

Wandelduur: circa 5 uur
Hoogteverschil: 250 meter stijgen, 550 meter dalen

Dag 7: Neive – Alba (14 km)
Het traject van Neiva naar Alba is redelijk vlak. U wandelt tussen de wijngaarden vanuit Neive richting Barbaresco, een pittoresk dorp met internationale faam. Barbaresco dankt haar bekendheid aan diverse goede wijnen die er geproduceerd worden, onder meer door het wereldberoemde wijnhuis GAJA. Zij produceren wijnen die tot de top van de wijnwereld behoren! Ze hebben Piemonte en Barbaresco wereldwijd op de kaart gezet. Gun uzelf de tijd om te genieten van een glas Barbaresco wijn voordat u afdaalt naar de rivier Tanaro en vervolgens op uw gemak door de bossen terug wandelt naar het beginpunt van deze wandelreis: Alba.

Wandelduur: circa 4 uur
Hoogteverschil: 325 meter stijgen, 225 meter dalen

Dag 8: Terugreis
Helaas is dit de laatste dag van deze wandelvakantie. Vanuit hier reist u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Wilt u nog langer genieten van de schoonheid van Italië, bekijk dan één van onze andere autovakanties in Italië! Informeer naar de mogelijkheden.

Piemonte - Serralunga d'Alba Piemonte - Barolo Wandelen - ouder stel - sportief Piemonte - Barolo Piemonte - Barolo - wijn Piemonte - Neive Piemonte - Langhe Barolo wandelpad
8 dagen Wandelvakantie Piemonte en Langhe regio
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in 3- en 4-sterrenhotels en gemoedelijke agriturismo’s. Bij alle accommodaties beschikt u over een eigen kamer en badkamer.

U verblijft in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Alba – Hotel Savone
Dag 2: Monforte – Hotel Grappolo d’Oro
Dag 3: Cissone – Agriturismo Balcone sulle Langhe
Dag 4: Cravanzana – Hotel da Maurizio
Dag 5: Benevello – Relais Montemarino
Dag 6: Neive – Hotel Villa Lauri
Dag 7: Alba – Hotel Savone

Hotel Grappolo d’Oro in Monforte is gesloten op dinsdag. U kunt gewoon in het hotel verblijven, echter dient u een telefoonnummer te bellen om het hotel binnen te kunnen en de bar en het restaurant is gesloten. In de omgeving zijn echter voldoende restaurants waar u terecht kunt voor een heerlijk diner of een drankje. In de andere hotels kan het ook voorkomen dat de restaurants voor het diner 1 of 2 avonden per week gesloten zijn waardoor u niet in het hotel zelf kunt dineren.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt, zodat u elke dag zelf een keuze kunt maken uit één van de vele leuke en uitstekende restaurants in de directe omgeving voor het diner.

8 dagen Wandelvakantie Piemonte en Langhe regio
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 7 overnachtingen in 3 en 4-sterren hotels en agriturismo’s
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Informatiepakket (Engelstalig) en routekaarten (1 x per kamer)
 • Dagelijks bagagetransport voor 1 stuk bagage per persoon
 • Transfer van Alba naar Barolo op dag 2

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Excursies en entreegelden (tenzij anders vermeld)
 • Lokale toeristenbelastingen à ca. € 1,50 p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
 • Kosten van openbaar vervoer, taxi’s en dergelijke (tenzij anders vermeld)
 • Eventuele parkeerkosten voor de auto

Bijzonderheden

 • Deze wandelvakantie is een “self guided walk” met dagelijkse wandeletappes van circa 3-5 uur.
 • Moeilijkheidsgraad: 2 (gemiddeld) op een schaal van 1 – 4
 • De wandelroutes zijn over het algemeen duidelijk aangegeven. Een goede kaart en enig richtinggevoel is echter wel een vereiste, net als een redelijke conditie. De wandelroutes gaan door de wijngaarden over deels onverharde wandelpaden en gravel wegen. Goede wandelschoenen worden ten zeerste aangeraden.
 • Als u deze reis boekt met minimaal 2 personen, dan geld er een korting voor de 1-persoonskamer. Dit omdat de transfers dan gedeeld worden met de andere deelnemer(s). Indien u deze reis alleen maakt, dan gelden de prijzen zoals ze vermeld staan voor de 1-persoonskamer.
 • Tijdens het hoogseizoen kan het zijn dat de accommodaties zich niet exact in de aangegeven dorpen bevindt. De adressen van de accommodaties waar u verblijft ontvangt u bij de reisbescheiden.
 • Houdt u er rekening mee dat de aangegeven kilometers/uren per dag een indicatie zijn en de daadwerkelijke afstanden/tijd kan afwijken vanwege o.a. de ligging van de accommodaties waar u verblijft, de gekozen wandelroute en eventuele stops bij bezienswaardigheden die u onderweg maakt.
 • De bagage wordt dagelijks voor u naar de volgende accommodatie gebracht. U dient uw bagage voor 9 uur ’s ochtends af te geven bij de receptie van het hotel waar u verblijft. Uiterlijk 16.00 uur wordt de bagage bij de volgende accommodatie afgeleverd. U mag per persoon 1 stuk bagage laten vervoeren, bij meer bagage geld er veelal een toeslag en dient u dit vooraf aan ons door te geven.
 • Als u met de auto naar Italië reist kunt u deze gedurende de reis parkeren in een parkeergarage met video bewaking bij het treinstation in Alba tegen betaling van ca. € 12,- per dag. Dit is op eigen risico en er kan vooraf geen parkeerplaats gereserveerd worden.
 • Wanneer u niet met de auto naar Italië wilt reizen, dan kunt u eventueel vliegen op Milaan of Turijn en van daaruit de trein nemen naar Alba

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
8 dagen Wandelvakantie Piemonte en Langhe regio
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Piemonte - Bloemenriviera

Piemonte strekt zich uit vanaf de Franse grens in het westen tot aan het Lago Maggiore in het oosten. De regio is vernoemd naar de ligging, “Piede dei monti”, hetgeen letterlijk “de voet van de bergen” betekent. Laat u verrassen door de unieke sfeer, de prachtige vergezichten, geweldige wijnen, bruisende cultuursteden en de imposante bergen. De regio Piemonte is in elk seizoen de moeite van een bezoek waard!

Hoofdstad Piemonte: Turijn
De hoofdstad van Piemonte is Turijn. De meeste toeristen passeren Turijn op weg naar het zonnige zuiden. Slechts weinigen nemen de moeite om hier te stoppen. En eigenlijk is dat jammer, want Turijn heeft haar bezoekers veel te bieden: barokke paleizen en pleinen, elegante, oude koffiehuizen, de beroemde markt Ballôn, een uiterst interessant filmmuseum en één van de grootste musea met Egyptische kunst ter wereld. Daarnaast houdt Turijn er een sprankelend nachtleven op na. U kunt er prachtige voorstellingen bewonderen, van opera en klassieke muziek tot aan de trendy "Murazzi". Tevens zijn er tal van disco's, restaurantjes en gezellige cafés langs de oevers van de rivier de Po.

Langhe regio in Piemonte
Houdt u van de natuur? Dan is Piemonte zeer zeker een aanrader. In het noordoosten van Piemonte vindt u het merengebied met onder meer het populaire Lago Maggiore. Verder kunt u er genieten van de Langhe regio, een historische en heuvelachtige streek ten zuiden van Alba. Hier worden diverse wereldberoemde wijnen geproduceerd, waaronder de Barolo. Ontdek de Langhe streek en geniet van de vele spectaculaire vergezichten, de unieke geuren, kleuren en smaken die harmonieus samengaan en regelmatig voor onverwachte verrassingen zorgen…!
8 dagen Wandelvakantie Piemonte en Langhe regio
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
8 dagen Wandelvakantie Piemonte en Langhe regio
Logies en ontbijt