Menu
Piemonte strekt zich uit vanaf de Franse grens in het westen tot aan het Lago Maggiore in het oosten. Laat u verrassen door de unieke sfeer, prachtige vergezichten, geweldige wijnen, bruisende cultuursteden en fraaie bergen. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Piemonte - Bloemenriviera
8 dagen Wandelvakantie Piemonte en Langhe regio
  • Prachtige middeleeuwse dorpen & uitgestrekte wijngaarden
  • Schitterend uitzicht op de Alpen en Apennijnen
  • Uitgestippelde wandelroutes van 8-20 km
  • Dagelijks bagagevervoer
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
8 dagen
Logies en ontbijt
495
Bekijk

Piemonte - Bloemenriviera

Piemonte strekt zich uit vanaf de Franse grens in het westen tot aan het Lago Maggiore in het oosten. De regio is vernoemd naar de ligging, “Piede dei monti”, hetgeen letterlijk “de voet van de bergen” betekent. Laat u verrassen door de unieke sfeer, de prachtige vergezichten, geweldige wijnen, bruisende cultuursteden en de imposante bergen. De regio Piemonte is in elk seizoen de moeite van een bezoek waard!

Hoofdstad Piemonte: Turijn
De hoofdstad van Piemonte is Turijn. De meeste toeristen passeren Turijn op weg naar het zonnige zuiden. Slechts weinigen nemen de moeite om hier te stoppen. En eigenlijk is dat jammer, want Turijn heeft haar bezoekers veel te bieden: barokke paleizen en pleinen, elegante, oude koffiehuizen, de beroemde markt Ballôn, een uiterst interessant filmmuseum en één van de grootste musea met Egyptische kunst ter wereld. Daarnaast houdt Turijn er een sprankelend nachtleven op na. U kunt er prachtige voorstellingen bewonderen, van opera en klassieke muziek tot aan de trendy "Murazzi". Tevens zijn er tal van disco's, restaurantjes en gezellige cafés langs de oevers van de rivier de Po.

Langhe regio in Piemonte
Houdt u van de natuur? Dan is Piemonte zeer zeker een aanrader. In het noordoosten van Piemonte vindt u het merengebied met onder meer het populaire Lago Maggiore. Verder kunt u er genieten van de Langhe regio, een historische en heuvelachtige streek ten zuiden van Alba. Hier worden diverse wereldberoemde wijnen geproduceerd, waaronder de Barolo. Ontdek de Langhe streek en geniet van de vele spectaculaire vergezichten, de unieke geuren, kleuren en smaken die harmonieus samengaan en regelmatig voor onverwachte verrassingen zorgen…!