Menu
Combineer een bezoek aan diverse belangrijke Italiaanse steden tijdens uw reis. Rome, Sorrento, Napels, Pompei… Elk van deze steden heeft zijn bezoekers veel te bieden! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Rome - Sorrento
12 dagen busreis Rome, Pompeï en Sorrento
  • Diverse data met vertrekgarantie
  • Bezoek aan Rome en Pompeï onder leiding van een Nederlandssprekende gids
  • Bustour langs de Amalfikust, incl. bezoek aan Positano en Amalfi
  • Excursies: Rome, Montecassino, Napels, Pompeï, Vesuvius, Amalfikust, Sorrento en Tivoli
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
12 dagen
Halfpension
679
Bekijk

Rome - Sorrento

Combineer een bezoek aan diverse belangrijke Italiaanse steden tijdens uw reis. Rome, Sorrento, Napels, Pompei… Elk van deze steden heeft zijn bezoekers veel te bieden, zeker qua bezienswaardigheden, maar ook qua sfeer, winkels en uitgaansgelegenheden. In het kort een impressie:

Rome
Rome is de grootste en drukste stad van Italië en in historisch opzicht de rijkste van Europa.
Er is waarschijnlijk geen stad ter wereld waar de geschiedenis zo tastbaar is en waar u op een relatief kleine oppervlakte zoveel kunstschatten vindt. Elke steen in Rome vertelt een verhaal, elke zuil een geschiedenis en iedere kerk is een boekwerk op zich…. Tussen het voorbijrazende verkeer en de hedendaagse drukte in de stad voelt u eigenlijk overal de drieduizend jaar geschiedenis die de stad rijk is.

Het aantal bezienswaardigheden in Rome is onnoemelijk groot is. Zeker wanneer u voor het eerst naar Rome gaat, mogen de volgende highlights in ieder geval niet ontbreken aan uw bezoek: St Pieter en de Vaticaanse musea, het Pantheon, Colosseum, Forum Romanum, Trevi Fontein en de Spaanse Trappen.

Sorrento
Sorrento is een plaats met typisch Italiaanse charme en mooie stranden die de zonliefhebbers het hele jaar door uitnodigen om te genieten van het zonnige en milde klimaat. Het is een hele gezellige stad met mooie winkels, leuke bars, swingende discotheken en uitstekende restaurants. Het ‘Piazza Tasso’, het kleurrijke centrum met tal van terrassen, is voor velen ‘the place to be’.

De geschiedenis van de stad gaat ver terug in de tijd en het aantal bezienswaardigheden is dan ook groot. In het historische centrum kunt u heerlijk rondslenteren door de smalle steegjes en straatjes om onder meer de overblijfselen uit de 17e eeuw te ontdekken. Bezoek onder meer het huis van Aragon, de fraaie dom en het museum Correale di Terranova. Bewonder ook de prachtige deuren van de panden van de adellijke families die van oudsher zijn gedecoreerd met majolica.

De stad is gelegen op een schiereiland en is omringd door een prachtig groen decor van citrusboomgaarden. Specialiteit van de stad is dan ook de “Limoncello”, een heerlijke citroenlikeur die het proeven zeker waard is!

Napels
'Eerst Napels zien en dan sterven' is een wereldbekende uitdrukking. In vroeger tijden scheen dit echt zo te zijn. Nu geven de Napolitanen ermee aan dat de stad het mooiste is dat u tijdens uw leven kunt zien. Ook Napels kan buigen op een rijke historie. Aan het eind van de 18e eeuw was het de culturele hoofdstad van Europa. Prominenten als Goethe, Wagner en Oscar Wilde kwamen naar de Golf van Napels om er aangenaam te vertoeven en lieten er hun sporen na. De stad heeft veel oude kastelen en paleizen, ontelbare kerken en kapellen en een sfeer die uniek is. Aan de ene kant kunt u genieten van mooie, brede boulevard waar u zich kunt vergapen aan de dure Italiaanse modezaken. En aan de ander kant vindt u er typische volkswijken met pittoreske nauwe straatjes en steegjes waar eeuwig het wasgoed aan de lijn hangt en het nooit stil is. Hier ziet u het echte leven, kunt u genieten van luide volksmuziek en de geur van versgebakken pizza’s, vis en pasta’s.

Pompeï
Pompeï was al voor het begin van onze jaartelling een belangrijke stad met ongeveer 30.000 inwoners. Op 24 augustus in het jaar 79 n.Chr werd de hemel hier plotseling verduisterd en barste de top van de Vesuvius met een geweldige slag uiteen en legde de stad in enkele momenten onder een dikke laag lava. Bij toeval is de stad in de 16e eeuw teruggevonden en vandaag de dag kunt u hierdoor nog steeds de woonhuizen, paleizen en badhuizen uit het begin van onze jaartelling bewonderen.