Menu
Rome, Florence en Venetië zijn de 3 belangrijkste steden van Italië. Elk van deze steden trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Bezoek ook Rome, Florence en Venetië! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Rome - Florence - Venetië
10 dagen busreis Rome - Florence - Venetië
  • Diverse data met vertrekgarantie
  • Inclusief Nederlandstalige gids in Florence en Rome
  • Inclusief boottochtje naar centrum van Venetië
  • Excursies: Florence, Orvieto, Rome, Fiuggi Terme, Gardameer, Lazise en Venetië
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
10 dagen
Halfpension
529
Bekijk

Rome - Florence - Venetië

Rome, Florence, Venetië…. De drie belangrijkste steden van Italië. Stuk voor stuk steden die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken. Ervaar de romantiek van Venetië tijdens een boottocht over het Canal Grande, bewonder de kunst van Michelangelo in Florence met als hoogtepunt de Duomo en breng een bezoek aan het wereldberoemde St Pietersplein in Rome. Het zijn slechts enkele van de vele tientallen bezienswaardigheden die elk van deze steden te bieden hebben. Steden, elk met een eigen karakter. Zo verschillend en toch typisch Italiaans. In het kort een impressie:

Rome
Rome is de grootste en drukste stad van Italië en in historisch opzicht de rijkste van Europa. Er is waarschijnlijk geen stad ter wereld waar de geschiedenis zo tastbaar is en waar u op een relatief kleine oppervlakte zoveel kunstschatten vindt. Elke steen in Rome vertelt een verhaal, elke zuil een geschiedenis en iedere kerk is een boekwerk op zich…. Tussen het voorbijrazende verkeer en de hedendaagse drukte in de stad voelt u eigenlijk overal de drieduizend jaar geschiedenis die de stad rijk is.

Het aantal bezienswaardigheden in Rome is onnoemelijk groot is. Zeker wanneer u voor het eerst naar Rome gaat, mogen de volgende highlights in ieder geval niet ontbreken aan uw bezoek: St Pieter en de Vaticaanse musea, het Pantheon, Colosseum, Forum Romanum, Trevi Fontein en de Spaanse Trappen.

Florence
Florence, gelegen in het hart van Toscane, is een stad die niet mag ontbreken op uw reis door Italië, zeker wanneer u van kunst houdt. Bewonder de prachtige Duomo, het Uffizi-museum, het Pallazo Vecchio en zijn gelijknamige brug. Overal in de stad voelt u dat de kunst hier hoogtij viert. In de vele kerken, musea en kloosters vindt u tal van werken van onder meer Michelangelo, Donato en andere beroemde kunstschilders.

Venetie
De Venetiaanse gondels, het San Marcoplein, de Rialtobrug, de basiliek, tientallen paleizen, de brug der zuchten en het Dogenpaleis…. Het zijn maar enkele redenen om deze romantische stad te bezoeken. Venetië is een stad die bij velen tot de verbeelding spreekt. Het feit dat letterlijk al het vervoer over het water plaatsvindt spreekt hierbij een belangrijke rol. Auto’s rijden er in de binnenstad niet. De hoofdweg is het Canal Grande en of het nu de toeristengondels zijn, de lijndienst, taxi of ambulance… Alles gaat over het water.

Slenter door de smalle steegjes en laat u verrassen door unieke doorkijkjes met rustieke bruggetjes. Of bewonder de stad van bovenaf vanaf de toren op het San Marcoplein. Het beeld zal u verrassen, aangezien u van boven de vele smalle kanalen niet zult zien, hetgeen een heel ander beeld geeft van de stad.