Menu
Noord-Italië is een geliefde vakantieregio, mede vanwege de aanwezigheid van de prachtige stad Milaan en talloze fraai gelegen bergmeren, zoals het Gardameer en o.a. Comomeer... Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Noord Italie
8 dagen busreis Meren van Italie en Zwitserland
  • Vertrekgarantie: 19 juli
  • Inclusief stadstour Milaan met gids
  • Comfortabel 4-sterrenhotel in Italië
  • Excursies: Lugano, Gardameer, Sirmione, Milaan, Comomeer, Bergamo, Sarnico, Luzern en Vierwoudstrekenmeer
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Halfpension
469
Bekijk

Noord Italie

Noord-Italië is een geliefde vakantieregio, mede vanwege de aanwezigheid van de prachtige stad Milaan en talloze fraai gelegen bergmeren.

Gardameer
Het bekendste en grootste meer is ongetwijfeld voor velen het Gardameer (Lago di Garda). Rondom het meer liggen tal van leuke vakantieplaatsen, waar u eindeloos door de leuke smalle straatjes kunt slenteren en neer kunt strijken op één van de uitnodigende terrasjes. Het Gardameer wordt omgeven door schitterende bergen, die vooral aan de noordkant van het meer zorgen voor een idyllische uitstraling.

Comomeer
Het Comomeer (Lago di Como) is het diepste meer van de Noord-Italiaanse meren. Aan het meer ligt de gelijknamige stad Como, een zijdestad met een lange historie en diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken! Bent u een fan van George Cloony, bekend van de nespresso reclame “What else?’, houdt u dan uw camera bij de hand als u neerstrijkt op een terrasje in Como. De filmster heeft hier namelijk een eigen villa! En wist u dat er ook scènes voor de James Bond-film “Casino Royale” zijn opgenomen bij het Comomeer?

Lago Maggiore
Populair bij veel toeristen is ook het Lago Maggiore (of Maggioremeer). Dit is één van de eerste bestemmingen van de rijke Engelsen die eind 19e eeuw het 'toerisme' in deze regio uitvonden. De bergen, oevers begroeid met azalea’s, camelia’s en verbena hadden grote aantrekkingskracht op de high society, die hier over de boulevards flaneerden en verbleven in chique hotels. In de loop der jaren hebben de Engelsen de natuurlijke schoonheid van de streek ook uitgebreid met kunstmatige grotten, fonteinen, beelden en fraaie landschapstuinen, zoals bijvoorbeeld bij het Palazzo Borromeo op het Isola Bella, één van de kleine eilandjes die midden in het meer liggen. Het Isola Madre, een van de andere eilandjes, is grotendeels een botanische tuin. De eilandjes in het meer zijn zeker een bezoek waard! Stresa vormt het belangrijkste vertrekpunt van de boten naar de eilanden. Achter dit stadje liggen ook tal van statige oude villa's met mooie, romantische tuinen. TIP: vanaf hier kunt u ook met een kabelbaantje naar de besneeuwde top van de Monte Mottarone, van waaruit u werkelijk een spectaculair uitzicht heeft op de omringende bergen.

Iseomeer
Minder bekend, maar zeker niet minder mooi is het Iseomeer (Lago d’Iseo), gelegen ten noorden van de stad Brescia. De sfeer bij dit meer is volgens velen gemoedelijker dan bij de grotere en meer toeristische meren. Het Iseomeer wordt omgeven door de groene heuvels van het wijngebied Franciacorta. Hier komen diverse wereldbekende wijnen vandaan en een wijnproeverij in deze regio is dan ook een aanrader! Ten zuiden van het Iseomeer ligt een mooi natuurreservaat, Torbiere del Sebino. Het gebied is vooral een paradijs voor vogelaars en wandelliefhebbers.

Milaan
Milaan staat wereldwijd bekend als hét centrum van de mode. De stad is de thuisbasis van een groot aantal wereldwijd bekende modemerken, zoals Prada, Armani, Versace, Dolce & Gabbana en Valentino. Al deze merken zijn ook nadrukkelijk aanwezig wanneer u door de belangrijkste winkelstraten van Milaan wandelt. Milaan is echter veel meer dan mode en winkelen. De stad telt een groot aantal bezienswaardigheden. Het meest bekend is de reusachtige kathedraal Santa Maria Nascente, beter bekend als de Dom van Milaan. Op het plein voor de Dom vindt u de ingang naar de prachtige Galeria Vittorio Emanuele II. Dit is één van de mooiste overdekte winkelcentra ter wereld en zeker een “must see” als u in Milaan bent. Andere bezienswaardigheden die een vermelding waard zijn, zijn onder meer de Arco della Pace en Porto Garribaldi, de oude stadspoort gelegen aan de weg naar Como. In Milaan vindt u ook één van de bekendste theaters van Italië, La Scala.