Menu
Ga op vakantie tussen Toscane en Rome en ontdek de prachtige omgeving van het Meer van Bolsena, een minder toeristische regio die haar bezoekers echter veel te bieden heeft! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Lazio - Bolsena
8 dagen Meer van Bolsena - Lazio
  • Hotel nabij Meer van Bolsena
  • Inclusief ontbijt en diner
  • Vele uitstapjes mogelijk, zelf naar Rome
  • Volop genieten in Italië
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Halfpension
199
Bekijk

Lazio - Bolsena

Bolsena ligt in het noorden van de regio Lazio, een naam die u wellicht niet direct iets zegt. Wanneer wij u vertellen dat de regio direct aan Toscane en Umbrië grenst en dat Rome de hoofdstad van Lazio is, dan wordt u waarschijnlijk gelijk een stuk enthousiaster. En niet voor niets, want Bolsena is een uitstekende uitvalsbasis voor iedereen die graag in alle rust wil genieten van de vakantie, maar toch ook houdt van een bezoek aan bekende steden in Toscane en Umbrië en ook graag een dagtrip wil maken naar Rome. Vanuit Orvietto, de prachtige stad die slechts op 20 km van Bolsena ligt, kunt u eenvoudig met de trein naar de Italiaanse hoofdstad. De rit duurt ongeveer 1 uur.

Bolsena grenst direct aan het gelijknamige Meer van Bolsena, één van de schoonste meren van Italië. Het stadje kent een gezellig oud centrum, waar u heerlijk kunt dwalen door sfeervolle straatjes en steegjes. Leuk is ook een wandeling naar de haven bij het meer. Daar wordt de vers gevangen vis ’s avonds opgediend bij één van de vele leuke restaurantjes. Vanuit de haven van Bolsena gaat er een aantal keren per dag een boot naar Isola Bisentina, het eiland in het Meer van Bolsena waar vroeger de Paus verbleef tijdens de zomermaanden. Een uitstapje waard!

Wilt u heerlijk relaxed genieten van uw vakantie? Dan is het goed om te weten dat u op en rond het Meer van Bolsena ook kunt genieten van zon, strand en tal van watersportactiviteiten. Of u nu van zeilen, surfen, vissen of waterfietsen houdt, het kan allemaal!

In de omgeving van het Meer van Bolsena
Voor wie het leuk vindt om er overdag op uit te trekken en op ontdekkingsreis te gaan in de omgeving, zijn er ook volop mogelijkheden. Bezoek onder meer het Vico meer en het Lago Bracciano, bewonder de prachtige tuinen van Villa Lante nabij de middeleeuwse stad Viterbo en ontdek de vele statige paleizen en Etruskische vondsten uit lang vervlogen tijden. Cultuurliefhebbers mogen plaatsen als Orvieto, Pitigliano, Aquapendente en het pittoreske kunstanaarsdorp Calcata zeker niet missen. Dit laatste dorp behoort overigens tot één van de mooiste dorpen van Lazio!

En wist u, dat Lazio in Italië ook bekend staat om de goede lokale keuken? Gun uzelf daarom af en toe de tijd om even neer te strijken op het terras. Het is immers vakantie! Trakteer uzelf op een glas “Est!Est!!Est!!!”, een heerlijke wijn met een verrassend verhaal. Ooit was er een middeleeuwse Paus, die de gewoonte had om op lange reizen een bediende vooruit te sturen om herbergen te testen, met name op hun wijn. Vond de bediende een herberg met een goede wijn, dan schreef hij op de deur “Est!”, zodat de later passerende paus wist dat hier goede wijn geschonken werd. Reizend door de streek ten noorden van Rome kwam de bediende bij een herberg die zulke lekkere wijn schonk dat hij “Est!Est!!Est!!!” op de deur schreef. Een naam die nog altijd gebruikt wordt. Bepaal zelf of u het met de bediende eens bent…