Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

5 of 8 dagen Cinque Terre en de Italiaanse Riviera

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
5 dagen
logies en ontbijt
109
p.p.
Prijzen & boeken
 • Entree Cinque Terre, incl. treinkaart
 • Bezoek de Cinque Terre, Portovenere, Lerici, La Spezia, Sarzana en Carrara
 • Schitterende natuur van de Italiaanse Rivièra en Apennijnen
 • Gezellig familiehotel in de Ligurische heuvels
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 4 of 7 overnachtingen in Albergo Serena op basis van logies en ontbijt
 • Verrassingspakket met lokale specialiteiten
 • Toeristisch informatiepakket (Engelstalig)
 • 1 x Cinque Terre kaart incl. gebruik van bussen
 • 1 x treinticket Cinque Terre
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Lokale toeristenbelastingen, circa € 1,50 p.p.p.d. (ter plaatse te betalen)
Lees meer
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

De Cinque Terre en de Italiaanse Rivièra zijn ideaal voor een heerlijke vakantie in Italië. De Cinque Terre bestaat uit vijf kleurrijke en schilderachtige dorpen die als het ware tegen de steile rotswanden van de Italiaanse kust gebouwd zijn. De dorpen zijn onderling verbonden door een netwerk aan wandelpaden. Met de auto kunt u hier niet komen, daarom is een treinkaart voor de Cinque Terre inbegrepen bij deze reis. Geniet al wandelend van adembenemend mooie uitzichten en ontdek ook de andere pittoreske plaatsen aan dit deel van de Italiaanse Rivièra.

Dagprogramma


U reist op eigen gelegenheid naar Italië waar wij voor u een hotel reserveren in Cerri. De afstand vanaf Utrecht is circa 1270 km. Cerri ligt in het achterland van La Spezia, één van de belangrijke havenplaatsen aan de Italiaanse Rivièra. In principe kunt u tijdens uw verblijf in Cerri zelf het programma bepalen. Graag geven wij u echter een aantal tips voor een mogelijke dag-tot-dag planning.

Cinque Terre
Bezoek de wereldberoemde Cinque Terre! De Cinque Terre bestaat uit 5 vissersdorpen: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Alle vijf deze dorpen liggen aan de Middellandse Zee en zijn met elkaar verbonden door een netwerk aan wandelpaden plus een spoorlijn. Al wandelend wordt u telkens verrast op de meest prachtige vergezichten! U kunt de Cinque Terre ontdekken door vanuit La Spezia met de trein naar de verschillende dorpen te gaan en tussendoor uit te stappen. Of trek uw wandelschoenen aan en ontdek onder meer de schitterende wandelroute van Corniglia naar Riomaggiore. Deze route gaat dwars door de wijngaarden vanuit het kleinste dorp van de Cinque Terre naar Manarola. Daar start de Via dell’Amore die u naar Riomaggiore leidt. Gun uzelf de tijd om tussendoor op één van de bankjes te genieten van het schitterende uitzicht. U begrijpt dan meteen waarom het wandelpad zo genoemd wordt…! Vanuit Riomaggiore kunt u met de trein weer terug naar La Spezia.

NB: Bij deze reis is 1 dag entree tot de Cinque Terre inbegrepen. Gaat u meerdere dagen, dan kunt u ter plaatse een entreekaartje tot het nationaal park kopen.

Portovenere
Het schilderachtige havenstadje Portovenere wordt ook wel de “zesde parel van de Cinque Terre” genoemd. Een bezoek waard! Wandel op uw gemak door de smalle straatjes en geniet van de fraai gekleurde huisjes die zo karakteristiek zijn voor dit deel van de Italiaanse Rivièra. Al wandelend komt u als vanzelf uit bij de promenade en het Piazza Lazzaro Spallanzani. Volg de promenade naar de uit zwart-wit marmer opgetrokken San Pietro kerk of informeer bij de haven naar de mogelijkheden voor een boottocht naar de eilanden die voor de kust van Portovenere liggen.

Houdt u van wandelen? Dan is de route van Portovenere naar Riomaggiore zeker een aanrader! Deze wandeling staat bekend als de mooiste van het Parco Nazionale delle Cinque Terre. Geniet van alles dat een wandeling langs de Cinque Terre zo aantrekkelijk maakt: het schitterende uitzicht op zee, de bossen, wijngaarden en grillige rotsen die elkaar afwisselen, de verstilde boerderijen en natuurlijk de kleurrijke vissersdorpen. Bellissimo!

Lerici en Tellaro
Heeft u na de Cinque Terre en Portovenere nog niet genoeg van de schitterende kust, dan raden wij u aan om ook een dag richting Lerici te gaan. Deze sfeervolle kustplaats ligt aan één van de mooiste delen van de Italiaanse Rivièra! Geniet van een spectaculair uitzicht en tal van verborgen baaien. U begrijpt direct waarom Lerici een bestemming is die altijd een grote aantrekkingskracht heeft gehad op dichters en kunstenaars.

Ten zuiden van Lerici vindt u smalle weggetjes die naar Fiascherino en het vissersdorp Tellaro leiden. Ontdek onderweg de verstilde baaien, de grotten in de rotsen en de kleurrijke architectuur. TIP: neem uw zwemspullen mee en geniet tussendoor van zon en zee op het mooie zandstrand van Lerici of in één van de verborgen baaien! Houdt u van wandelen? Dan is het nabijgelegen natuurgebied Monte Marcello ook een waar paradijs! U vindt er goed aangelegde wandelpaden die u als vanzelf meenemen naar de schitterende kust.

Sluit de dag af met een apéritivo of diner op één van de uitnodigende terrassen en zie de zon langzaam in zee zakken. U weet dan zeker: dit is echt vakantie!

La Spezia
Het was Napoleon die aan het begin van de 19e eeuw van La Spezia een belangrijke havenstad maakte. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in de stad, waardoor deze nu vrij modern aan doet. Het duidelijk geometrische stratenpatroon wijkt veel af van de smalle kronkelstraatjes in de dorpen aan de Cinque Terre. Toch is er qua bezienswaardigheden voldoende te bewonderen uit lang vervlogen tijden. We noemen u onder meer het San Giorgio kasteel, dat te bereiken is met een lift vanaf de Via del Prione. Bewonder tevens de statige 19e eeuwse paleizen langs de Via Chiodo met vaak fraaie en rijk versierde overdekte portico’s en neem een kijkje bij onder meer de Dom S. Maria Assunta.

Liefhebbers van schepen kunnen een bezoek brengen aan het Museo Tecnico Navale della Marina Militare naast de historische scheepdokken. Wandel vervolgens naar de nieuwe jachthaven Mirabello en droom weg bij de vele schitterende jachten… U bereikt de jachthaven via een hangbrug bij de Viale Italia, waar overigens ook de boten naar de Cinque Terre vertrekken als u dat leuk vindt. Vanaf zee kunt u goed zien hoe de dorpen tegen de rotsen gebouwd zijn.

Sarzana
Sarzana is een relatief onbekend stadje op de grens van Ligurië en Toscane. Hier kunt u genieten van de echte Italiaanse sfeer. U vindt er diverse leuke winkeltjes en uitnodigende restaurants en terrassen. Trakteer uzelf op een overheerlijke cappuccino bij Café Nazionale of Café Pini op Piazza Matteoti en wandel vervolgens naar de Citadella Fortezza. Regelmatig worden hier tentoonstellingen en voorstellingen georganiseerd. Informeer ter plaatse! In de omgeving van Sarzana vindt u het natuurgebied van de Alpi Apuane, een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Combineer het natuurgebied met Sarzana en geniet van wederom een heerlijke vakantiedag!

Carrara
Tot slot kunt u ook Carrara bezoeken. Deze “marmerstad” ligt aan de voet van de Apennijnen, zo’n 7 km landinwaarts. Niemand minder dan Michelangelo haalde hier zijn marmer om er beelden zoals de wereldberoemde David van te maken. Tot op de dag van vandaag rijden de vrachtwagens in Carrara af en aan met brokken marmer die vervolgens de hele wereld over gaan. Ontdek de marmergroeven, de monumenten in het centrum en het nabijgelegen Parco Regionale Alpi Apuane, waar u kunt genieten van schitterende natuur. Bijzonder in het natuurpark is onder meer de ondergrondse Grotte di Equi met de mooiste stalagmieten en stalagtieten. Geniet ervan!

Terugreis
Na een paar heerlijke dagen aan de Cinque Terre reist u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Wilt u nog langer genieten van de schoonheid van Italië, bekijk dan één van onze andere autovakanties Italië! Bezoek Toscane, Umbrië of geniet nog een week langer aan de Cinque Terre voor een speciale wandelvakantie. Informeer naar de mogelijkheden!

Toscane - Cinque Terre Vernazza Cinque Terre - Vernazza Italie - Cinque Terre - Vernazza - haven Cinque Terre - Monterosso - wegwijzer Cinque Terre - Manarola - toerist met kaart Ligurie - Lerici Toscane - Cinque Terre
5 of 8 dagen Cinque Terre en de Italiaanse Riviera
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

U verblijft tijdens deze reis in het gezellige familiehotel Albergo Serena, gelegen in Cerri. Het hotel biedt uitzicht over de Ligurische heuvels.

Ligging

Cerri ligt circa 3 km van de kustplaats Lerici. Van daaruit vertrekken er boten naar de Cinque Terre. Wilt u genieten van zon, zee en strand? Dan is het goed om te weten dat de zandstranden van Marinella, San Terenzo en onder meer Fiumaretta op circa 10 minuten rijden liggen.

Faciliteiten

 • Receptie
 • Bar
 • Terras
 • Gratis parkeergelegenheid (op basis van beschikbaarheid)
 • Gratis Wi-Fi

Kamers

U verblijft in een standaard 2-persoonskamer. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet en haardroger. Verder beschikt u over een televisie en internettoegang.

Verzorging

U verblijft in Hotel Albergo Serena op basis van logies en ontbijt. In het hotel ontvangt u ook een pakketje met lokale specialiteiten en de Cinque Terre Card + treinticket.

5 of 8 dagen Cinque Terre en de Italiaanse Riviera
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 4 of 7 overnachtingen in Albergo Serena op basis van logies en ontbijt
 • Verrassingspakket met lokale specialiteiten
 • Toeristisch informatiepakket (Engelstalig)
 • 1 x Cinque Terre kaart incl. gebruik van bussen
 • 1 x treinticket Cinque Terre

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Lokale toeristenbelastingen, circa € 1,50 p.p.p.d. (ter plaatse te betalen)

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Conform de voorwaarden van de ANVR, worden de reizen op onze website weergegeven in hele dagen, ook wanneer de dag van vertrek en dag van aankomst slechts kort zijn. Boekt u bijvoorbeeld een 3-daagse autoreis, dan zijn 2 nachten hotel inbegrepen; een 4-daagse autoreis is inclusief 3 nachten, etc. (tenzij anders vermeld). U kunt deze informatie ook nalezen bij de algemene reisinformatie op onze website.
5 of 8 dagen Cinque Terre en de Italiaanse Riviera
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Cinque Terre

De Cinque Terre strekt zich uit over een lengte van zo’n 15 km tussen Levanto en La Spezia aan de Italiaanse Rivièra. De Cinque Terre bestaat uit vijf kleurrijke en schilderachtige dorpen die als het ware tegen de steile rotswanden van de Italiaanse kust gebouwd zijn. De dorpen zijn onderling verbonden door een netwerk aan wandelpaden. Met de auto kunt u er niet komen. De dorpen – Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia en Riomaggiore - zijn wel onderling verbonden middels een spoorlijn en een uitgebreid netwerk aan wandepaden. Al wandelend langs de Cinque Terre kunt u genieten van van adembenemend mooie uitzichten! Eén van de bekendste wandelroutes is de Via dell’amore; een wandelpad dat de dorpen Riomaggiore en Manarola verbindt. Zeker de moeite waard is ook de wandelroute tussen Vernazza en Corniglia. Deze route is iets moelijker begaanbaar aangezien u te maken heeft met grotere hoogteverschillen. De rust van de natuur, de geur van de citroenbomen en prachtige vergezichten zijn echter de beloning, zoals ook op veel andere plaatsen langs de Cinque Terre.

Wilt u genieten van zon en zee? Ook dan zijn er langs de Cinque Terre een aantal leuke mogelijkheden. Verwacht geen grote stranden, maar geniet van kleine, intieme baaien. Overigens moet u er soms een flinke wandeling voor over hebben om de stranden te bereiken. Het grootste strand vindt u bij Monterosso. Verder is de kleine baai bij Corniglia, te bereiken via het wandelpad ‘Sentiero Azzurro’ (het Blauwe Pad), de moeite waard.

De Cinque Terre is UNESCO Werelderfgoed. Wie geen tijd heeft voor een uitgebreid bezoek aan de Cinque Terre kan ook een boottocht maken langs de kust.
5 of 8 dagen Cinque Terre en de Italiaanse Riviera
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
5 of 8 dagen Cinque Terre en de Italiaanse Riviera
Logies en ontbijt