Menu
De Cinque Terre bestaat uit vijf kleurrijke en schilderachtige dorpen: Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia en Riomaggiore. De Cinque Terre is UNESCO-Werelderfgoed en een uitstekende vakantiebestemming! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Cinque Terre
5 of 8 dagen Cinque Terre en de Italiaanse Riviera
  • Entree Cinque Terre, incl. treinkaart
  • Bezoek de Cinque Terre, Portovenere, Lerici, La Spezia, Sarzana en Carrara
  • Schitterende natuur van de Italiaanse Rivièra en Apennijnen
  • Gezellig familiehotel in de Ligurische heuvels
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
5, 8 dagen
Logies en ontbijt
119
Bekijk
8 dagen Wandelvakantie Cinque Terre en Portovenere
  • Eén van de mooiste wandelgebieden van Italië
  • UNESCO-bestemming Cinque Terre & Portofino
  • Uitgestippelde wandelroutes van ca. 6-13 km
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
8 dagen
Logies en ontbijt
585
Bekijk

Cinque Terre

De Cinque Terre strekt zich uit over een lengte van zo’n 15 km tussen Levanto en La Spezia aan de Italiaanse Rivièra. De Cinque Terre bestaat uit vijf kleurrijke en schilderachtige dorpen die als het ware tegen de steile rotswanden van de Italiaanse kust gebouwd zijn. De dorpen zijn onderling verbonden door een netwerk aan wandelpaden. Met de auto kunt u er niet komen. De dorpen – Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia en Riomaggiore - zijn wel onderling verbonden middels een spoorlijn en een uitgebreid netwerk aan wandepaden. Al wandelend langs de Cinque Terre kunt u genieten van van adembenemend mooie uitzichten! Eén van de bekendste wandelroutes is de Via dell’amore; een wandelpad dat de dorpen Riomaggiore en Manarola verbindt. Zeker de moeite waard is ook de wandelroute tussen Vernazza en Corniglia. Deze route is iets moelijker begaanbaar aangezien u te maken heeft met grotere hoogteverschillen. De rust van de natuur, de geur van de citroenbomen en prachtige vergezichten zijn echter de beloning, zoals ook op veel andere plaatsen langs de Cinque Terre.

Wilt u genieten van zon en zee? Ook dan zijn er langs de Cinque Terre een aantal leuke mogelijkheden. Verwacht geen grote stranden, maar geniet van kleine, intieme baaien. Overigens moet u er soms een flinke wandeling voor over hebben om de stranden te bereiken. Het grootste strand vindt u bij Monterosso. Verder is de kleine baai bij Corniglia, te bereiken via het wandelpad ‘Sentiero Azzurro’ (het Blauwe Pad), de moeite waard.

De Cinque Terre is UNESCO Werelderfgoed. Wie geen tijd heeft voor een uitgebreid bezoek aan de Cinque Terre kan ook een boottocht maken langs de kust.