Menu
De Bloemenrivièra ligt in het noordwesten van Italië en strekt zich uit aan weerszijden van de havenstad Genua. Enerzijds bevindt zich de Rivièra di Ponente en anderzijds de Rivièra di Levante. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Bloemenriviera
5 dagen busreis Formule 1 Monaco - Monte Carlo
  • Geweldig stratencircuit van Monaco
  • Incl. staanplaats za/zo
  • Hotel aan de kust
  • Race op 26 mei
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
5 dagen
Logies en ontbijt
499
Bekijk

Bloemenriviera

In het noordwesten van Italië ligt de Italiaanse Rivièra, ook wel bekend als de Bloemenrivièra. Langs de kust liggen vele badplaatsen aan de voet van de met wijngaarden begroeide bergen. U kunt er genieten van een bijzonder mild en zonnig klimaat. De grillige kustlijnen met ongerepte kliffen en rotspartijen, kleurrijke pastelkleurige huizen en gebouwen, tuinen vol kleurige bloemen en planten, statige kerken en gezellige pleinen zijn werkelijk een lust voor het oog. Hierdoor kunt u tijdens uw vakantie optimaal genieten van een typisch Mediterraan vakantiegevoel!

Rivièra di Ponente en Rivièra di Levante
De Bloemenrivièra wordt vaak in twee delen gesplitst met de grote zeestad Genua als scharnierpunt. Westelijk - richting de Franse Côte d’Azur - ligt de Riviera di Ponente en oostelijk, tot aan Ventimiglia, vindt u de Riviera di Levante. Het landschap van de Riviera di Ponente wordt vooral bepaald door de Alpen. Kenmerkend zijn de kusten met diepe inhammen en hellingen met olijfbomen, pijnbomen, bougainvilles en veel kleurrijke planten.

De Riviera di Levante wordt daarentegen meer gevormd door de uitlopers van de Appenijnen, die zich op sommige plaatsen loodrecht in zee lijken te storten. Het gevolg is een kustlijn met veel reliëf, subtropisch begroeid met palmen, citrus-bomen en hoge agavestengels. Het is volgens velen één van de allermooiste kusten van Europa. In dit deel van de Bloemenrièra vindt u ook de Cinque Terre, dat is uitgeroepen tot een Nationaal Park.

Bezienswaardige steden
Naast een prachtige natuur kunt u aan de Bloemenrivièra ook genieten van tal van interessante en gezellige plaatsen. Wij noemen u bijvoorbeeld de havenstad Genua en het mondaine San Remo. Genua heeft een oud centrum met nauwe straatjes vol winkeltjes en marktkramen en een modern stadsdeel dat zich nog steeds uitbreidt. En San Remo heeft een middeleeuws, hooggelegen, centrum dat vooral bekend is om zijn casino. De schitterende Russische kerk, die hier gebouwd is voor de toenmalige Russische gasten, is echter zeker ook een bezoek waard!

Bekende kustplaatsen die de moeite waard zijn, zijn onder meer: Bordighera, Diano Marina, Portofino en Alassio. Of bezoek de grotten van Borgio, de Cinque Terre met zijn kleurrijke karakteristieke vissersdorpjes en – net over de grens – het ministaatje Monaco waar de jetset zich genesteld heeft en jaarlijks het befaamde evenement van de Formule 1 en Grand Prix van Monaco plaatsvindt.