Menu
Verona is de stad van Romeo en Julia en de stad waar elke zomer het prestigieuze operafestival van Verona plaatsvindt in de Romeinse Arena. Bezoek Verona en ga mee naar de opera! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Verona
10 dagen busreis Opera Verona en Gardameer
  • Vertrekgarantie: 19 juli, 23 augustus
  • Incl. opera's Aida en La Traviata of Carmen
  • Inclusief stadstour Verona en boottochtje naar centrum Venetië
  • Excursies: Sirmione, Riva, Malcesine, Venetië, Verona en de Dolomieten
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
10 dagen
Halfpension
739
Bekijk

Verona

Verona:  de stad van Romeo en Julia. En de stad waar elke zomer het prestigieuze operafestival plaatsvindt in de Romeinse Arena.

Bij een bezoek aan Verona mogen deze twee bezienswaardigheden in ieder geval niet ontbreken. Bezoek het huis van Julia met het beroemde balkon en zie hoe de vele toeristen de rechterborst van het standbeeld van Julia aanraken in de hoop op geluk en liefde. De Arena in het centrum van de stad kunt u eenvoudigweg niet missen tijdens uw wandeling door de stad. Het is één van de best bewaard gebleven amfitheaters uit de Romeinse tijd en de moeite waard om van binnen te bekijken.

Maar Verona biedt meer…
Het is namelijk een sfeervolle stad en ongetwijfeld één van de mooiste steden van Noord-Italië. Neem derhalve de tijd om rustig door het oude centrum te wandelen en kennis te maken met de diverse bezienswaardigheden. Bewonder de mooie pleinen, de statige gebouwen, de oude fresco’s en schilderachtige balkons. Wandel langs de rivier de Adige en bezoek onder meer de unieke 12e eeuwse Dom.

Heeft u na een wandeling door de stad nog tijd over, dan is Verona ook heel gezellig om te winkelen. U vindt er een aantal grote Italiaanse warenhuizen en tal van kleine boetiekjes, gezellige marktjes, cafeetjes en restaurants. Kortom: Verona is een stad die het waard is om nader ontdekt te worden!

Opera Museum
Als u besluit om een reis naar Verona te boeken en houdt u van opera? Bezoek dan ook het Arena Museopera. Bewonder nooit eerder tentoongestelde attributen uit de Italiaanse opera, inclusief originele kostuums, schilderijen, foto’s en notities van grote componisten zoals Bellini, Rossini, Puccini en natuurlijk ook van Verdi. Het museum is ondergebracht in het prestigieuze Palazzo Forti, gelegen op enkele minuten van Piazza delle Erbe.