Vakantie Bloemenriviera

De Bloemenrivièra ligt in het noordwesten van Italië. De Bloemenrivièra wordt ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd. Langs de kust, aan de voet van de met wijngaarden begroeide bergen, liggen namelijk veel badplaatsen. Eén van die badplaatsen is Pietra Ligure, waar u kunt genieten van een bijzonder mild en zonnig klimaat. U vindt er grillige kustlijnen met ongerepte kliffen en rotspartijen, kleurrijke pastelkleurige huizen en gebouwen, tuinen vol kleurige bloemen en planten, statige kerken en gezellige pleinen. Hier proeft u echt het mediterrane vakantiegevoel dat zo kenmerkend is voor de Bloemenrivièra.

Andere bekende plaatsen aan de Bloemenrivièra zijn onder meer Genua en San Remo. Genua heeft een oud centrum met nauwe straatjes vol winkeltjes en marktkramen en een modern stadsdeel dat zich nog steeds uitbreidt. San Remo heeft een middeleeuws, hooggelegen, centrum en is vooral bekend om zijn casino. De schitterende Russische kerk, die hier gebouwd is voor de toenmalige Russische gasten, is echter zeker ook een bezoek waard.

Daarnaast zijn ook Bordighera, Diano Marina, Portofino en Alassio de moeite waard om te bezoeken. Of wat dacht u van de bekende de Cinque Terre met zijn kleurrijke karakteristieke vissersdorpjes? Desgewenst hoort zelfs een bezoek aan het net over de grens gelegen ministaatje Monaco tot de mogelijkheden.