Menu
De Golf van Diano Marina ligt aan de prachtige Bloemenriviera in Italië. Het is een prima uitgangspunt voor een bezoek aan o.a. Monaco, Nice, Genua en San Remo. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Diano Marina
8 dagen Italiaanse Bloemenriviera - Hotel Astra in Diano Marina
  • Hotel met zwembad
  • Gratis Wi-Fi
  • Prachtige omgeving
  • Inclusief ontbijtbuffet en 3-gangenkeuzemenu
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Halfpension
274
Bekijk

Diano Marina

De Golf van Diano Marina is een van de belangrijkste toeristische gebieden aan de Bloemenriviera en Ligurië. Aan de Golf van Diano Marina liggen zeven dorpen, waarvan Diano Marina het belangrijkste is. De naam van het dorp is afgeleid van de Romeinse godin Diana. Diano Marina is een levendige badplaats met een uitgebreid aanbod aan sportieve en ontspanningsmogelijkheden. Het dorp is rijk aan hotels, restaurants waar u culinair kunt genieten en gezellige winkels. Diano Marina ligt aan een prachtige brede baai en heeft een mooi zandstrand dat geleidelijk afloopt in zee. Langs de kust loopt een luxe promenade met palmen en fraaie tuinen met exotische bloemen en planten, die zo kenmerkend zijn voor deze streek in Italië: de Bloemenriviera.

Langs de kust loopt een spoorlijn, zodat u vanuit Diano Marina uitstekend uitstapjes kunt maken naar omliggende kustplaatsen. De moeite waard is onder meer Diano Castello, wellicht het meest charmante dorp aan de Golf van Diano Marina. Vermentino staat daarentegen bekend om de wijngaarden en de dorpen Diano Arentino en Diano San Pietro zijn het hart van de olijfolieteelt.

Aan de andere kant van de Golf van Diana, rondom de rivier Steria, liggen de dorpen San Bartolomeo al Mare met wellicht één van de mooiste boulevards van de regio en Cervo, van waaruit u een prachtig uitzicht op zee heeft.

Tot slot is Diano Marino ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar Monte Carlo, Nice, San Remo, Alassio, Genua, Portofino en het unieke Cinque Terre gebied. Kortom: een ideale vakantiebestemming voor iedereen die van zon, zee en strand houdt en een zonvakantie aan de Bloemenriviera graag wil combineren met leuke uitstapjes in de omgeving.