Vakantie Amalfi kust

U hoeft niet naar de andere kant van de wereld om te genieten van één van de mooiste kuststreken. U vindt deze namelijk in Campanië, een streek even ten zuiden van de Golf van Napels: de Amalfikust. Langs de Amalfikust loopt de SS163, een schitterende kustweg die u volgens velen ooit een keer gereden moet hebben. De weg slingert zich op fenomenale wijze door het ongekend mooie landschap. Niet voor niets behoort de natuur van de Amalfikust tot het UNESCO-Werelderfgoed! De totale toeristische route langs de Amalfikust is circa 50 km lang en neemt u mee naar de mooiste dorpen!

Amalfi
Het historisch hart van de Amalfikust is het gelijknamige plaatsje Amalfi. In dit gezellige stadje vindt u veel citroen- en limoncellowinkeltjes. Dwaal op uw gemak door het oude centrum met een doolhof aan smalle, kleine straatjes. Als vanzelf komt u uit bij het Piazza del Duomo, dat u uitnodigt om even te genieten op één van de vele terrassen. Natuurlijk mag een bezoek aan de imposante Duomo San Andrea boven het plein ook niet ontbreken!

Atrani en Ravello
Niet ver van Amalifi ligt het pittoreske Atrani met een schilderachtig dorpsplein, omgeven door smalle, steile straatjes. Iets meer landinwaarts ligt het romantische kunstenaarsdorp Ravello. Het uitzicht op de Amalfikust vanuit hier is adembenemend, zeker in de zomer wanneer alle tuinen in bloei zijn! Geniet op één van de vele terrassen of bezoek Villa Rufolo of Villa Cimbrone.

Positano
Positano is één van de bekendste dorpen langs de Amalfikust. Het kleurrijke plaatsje ligt als het ware tegen de rotsen aangeplakt en is absoluut een aanrader om te bezoeken. Het is heerlijk om op uw gemak door de schilderachtige straatjes te dwalen met bijna alleen maar steile trappetjes. In de nauwe doorgangen vindt u tal van winkeltjes met veel lokale producten. Bezoek zeker ook de kerk Santa Maria Assunta! Dit is dé blikvanger van Positano!

Praiano
Vlakbij Positano ligt ook het rustige Praiano, eveneens prachtig gelegen op de kliffen. Vanaf Praiano heeft u ook een fantastisch uitzicht over de hele Amalfikust, met aan de ene kant Positano en aan de andere kant het eiland Capri dat hier voor de kust ligt.
Capri
In de Golf van Napels liggen diverse mooie eilandjes. In het noorden onder meer Ischia en Procida. Capri ligt in het zuiden van de baai. Vanuit Sorrento en Napels varen er meerdere boten per dag. Capri is onder meer geliefd vanwege de prachtige zandstranden en de Grotta Azuzura, oftewel Blauwe Grot. Aanrader is om met een bootje vanuit de haven van Capri het eiland rond te varen en zo de diverse grotten te ontdekken.

Wandelen langs de Amalfikust
De Amalfikust is ook een uitstekende bestemming om heerlijk te wandelen. Samen met de Cinque Terre is de Amalfikust namelijk één van de meest geliefde wandelparadijzen van Italië. Bekend is vooral de Sentiero degli Dei, oftewel de wandeling van de goden. Deze fantastische wandelroute ligt tussen Positano en Praiano en loopt naar een bergtop. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fenomenaal mooi…!